Resultaten

1 - 10 van de 206 Resultaten
Toon producten van Kapelle
 • Kind adopteren

  Als u een kind adopteert, neemt u de zorg en opvoeding over van de biologische ouders. U en het kind worden dan ook wettelijk familie van elkaar.  Om een adoptie aan te vragen, doet u een verzoek bij de rechtbank. U bent verplicht een advocaat in te schakelen.

 • Afgezet gebied binnengaan

  Het is verboden een gebied binnen te gaan dat door de gemeente is afgezet. Als u dit toch wilt doen, vraagt u hiervoor een ontheffing aan.

 • Afval doorzoeken

  Het is voor anderen dan de inzameldienst en aangewezen inzamelaars niet toegestaan om afvalstoffen die ter inzameling aan de straat zijn geplaatst mee te nemen.

 • Afval, klein chemisch afval

  Klein chemisch afval (KCA) gooit u niet in de vuilnisbak, maar levert u in bij het inzamelpunt van de gemeente. Het inzameldepot is op de milieustraat aan de Dijkwelseweg 1A.

 • Afval, glas

  Eenmalig verpakkingsglas, waar geen statiegeld op staat, dient in de glasbakken te worden gedeponeerd, waarbij het glas op kleur moet worden gescheiden in wit, groen en bruin glas. Vlakglas (van ruiten) mag niet in de glasbakken. Dit kan alléén op de milieustraat worden afgegeven. Glasbakken staan op de volgende locaties: Kapelle: * Biezelingsestraat bij de C1000, * Weststraat bij de EMTÉ, * C.D. Vereekestraat tegenover De Vroone, * Coxstraat achter De Schuur, * milieustraat, Dijkwelseweg 1A, * Karmijnstraat bij de Goessestraatweg, * Cederlaan bij de Biezelingsestraat, * Klaproos bij de Vroonlandseweg. Biezelinge: * hoek Oude dijk - Blaaspoort, * Kapellerie. Wemeldinge: * Dorpsplein, * jachthaven, * Molenstraat bij de Prinses Beatrixweg, * Wemeldingse Zandweg tegenover de Spoorlaan. Schore: * Nieuwe Kerkplein.

 • Milieustraat

  In de regio zijn verschillende gemeentelijke milieustraten. De milieustraten worden geëxploiteerd door de Zeeuwse Reinigingsdienst. De Kapelse milieustraat ligt aan de Dijkwelseweg 1A, 4421 PN  Kapelle. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur zaterdag van 09:00 tot 15:00 uur. Op de milieustraat wordt alleen huishoudelijk afval geaccepteerd. Bedrijfsafval wordt niet aangenomen.      

 • Afvalstoffenheffing

  U betaalt mee aan de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. U krijgt hiervoor een aanslag afvalstoffenheffing. U bent verplicht om deze afvalstoffenheffing te betalen, ook als u uw afval nooit meegeeft.

 • Afvalwater lozen

  Afvalwater bedrijven lozen Als u met uw bedrijf afvalwater wilt lozen op het gemeentelijk rioleringsstelsel, wil de gemeente dat van u weten. Bepaalde lozingen hoeft u alleen te melden. Voor andere lozingen vraagt u een vergunning aan bij de gemeente. Huishoudelijk afvalwater lozen Het is verboden buiten het riool huishoudelijk afvalwater te lozen (af te voeren), bijvoorbeeld op een beek, rivier, meer of in de grond. Als uw woning of ander gebouw (nog) niet is aangesloten op het riool, kunt u een vrijstelling aanvragen op het lozingsverbod. Dit doet u bij het waterschap/hoogheemraadschap in uw regio. Als u een watervergunning hebt voor het lozen, hoeft u geen vrijstelling aan te vragen. Via de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) kunt u zien of u een vergunning moet aanvragen of een melding moet doen.

 • Alarmsysteem installeren

  Als u een alarmsysteem wilt installeren, hebt u meestal een omgevingsvergunning nodig van de gemeente.

 • Alcohol schenken tijdens evenement

  Als u tijdens een evenement alcohol wilt schenken en verkopen, hebt u een ontheffing nodig van de gemeente. Naar formulier tijdelijke ontheffing voor het schenken van alcohol bij evenementen

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties