Resultaten

1 - 10 van de 40 Resultaten
Toon producten van Langedijk
 • MeedoenPas

  Gemeente Langedijk wil graag dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen aan culturele, sportieve of sociale activiteiten. Hoe werkt het? Op de pas staat een digitaal tegoed waarmee betaald kan worden bij verenigingen en organisaties die aangesloten zijn bij de pas.

 • Achternaam van uw partner aannemen of teruggeven

  U kunt kiezen welke achternaam u gebruikt, als u bent getrouwd, een geregistreerd partnerschap bent aangegaan, bent gescheiden of weduwe of weduwnaar bent geworden. Dit heet naamgebruik en geldt voor mannen en vrouwen. Naamgebruik moet u aanvragen in uw eigen woonplaats.

 • Kapvergunning bomen

  Als een boom overlast veroorzaakt, te groot wordt, in de weg staat, voor overtollige schaduwvorming zorgt of ziek is, kan de gemeente beslissen deze te kappen of te behandelen. Wanneer u te maken heeft met een boom die overlast geeft, dan doet u een melding via: Het meldingsformulier over de openbare ruimte wanneer de boom op gemeentegrond staat; Het Omgevingsloket Online (OLO) wanneer de boom op uw eigen grond staat.

 • Koninklijke onderscheiding

  Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor persoonlijk bijzonder werk voor de samenleving. Dit kan vrijwilligerswerk zijn of een buitengewone prestatie tijdens betaald werk. Voor elke uitreiking wordt een mooi moment gekozen. Bijvoorbeeld: Tijdens de lintjesregen, op de laatste werkdag voor Koningsdag; Tijdens een andere bijzondere gelegenheid die te maken heeft met de reden voor het lintje (zoals een afscheid of jubileum).  

 • Uittreksels burgerlijke stand

  De gemeente legt belangrijke gebeurtenissen in een mensenleven vast in de burgerlijke stand. Wanneer u zo'n gebeurtenis schriftelijk wilt bewijzen, heeft u een uittreksel nodig. U kunt de volgende uittreksels aanvragen: Geboorteakte; Huwelijksakte; Akte van partnerschapsregistratie; Overlijdensakte. Let op: een uittreksel uit de burgerlijke stand hoeft u bijna nooit te overleggen. Meestal wordt er om een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) gevraagd.  

 • Verhuizen vanuit het buitenland

  Als u in Nederland werkt of studeert, dan heeft u een burgerservicenummer (BSN) nodig. Dit nummer ontvangt u na registratie in de Basisregistratie Personen (BPR). U regelt uw vestiging in Nederland bij de gemeente waar u verblijft. Afspraak maken Het is tijdelijk alleen mogelijk telefonisch een afspraak te maken. Bel telefoonnummer 0226 - 33 44 33 (maandag t/m donderdag van 08.30 tot 17.00 uur, vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur) voor het maken van een afspraak.

 • Ontheffing sluitingsuur

  Horecabedrijven kunnen voor maximaal 6 incidentele festiviteiten per jaar ontheffing van het sluitingsuur aanvragen. Paracommerciële instellingen (categorie 4) kunnen voor maximaal 4 incidentele festiviteiten per jaar ontheffing van het sluitingsuur aanvragen. De datum van deze incidentele festiviteiten kan door de horecabedrijven en instellingen zelf worden bepaald. De houder van het horecabedrijf of instelling dient tenminste twee weken voor aanvang van de festiviteit het college in kennis te stellen van de voorgenomen festiviteit.

 • Nee-ja-sticker

  Wilt u geen ongeadresseerde reclame en huis-aan-huisbladen ontvangen? Haal dan een NEE-NEE of NEE-JA sticker voor op uw brievenbus. U kunt de sticker ophalen in het gemeentehuis of telefonisch aanvragen. Dan ontvangt u de sticker per post.   Twee soorten stickers Wilt u geen ongeadresseerde reclame en geen huis-aan-huisbladen ontvangen? Plak dan een NEE-NEE sticker op uw brievenbus. Wilt u geen ongeadresseerde reclame, maar wél huis-aan-huisbladen ontvangen? Plak dan een NEE-JA sticker op uw brievenbus.

 • Echtscheiding

  Bij een echtscheiding moeten partners afspraken maken. Bijvoorbeeld over de opvoeding en verzorging van minderjarige kinderen. De uitspraak van de rechtbank over de echtscheiding wordt naar de gemeente verzonden. Pas als de gemeente de uitspraak heeft verwerkt, bent u officieel gescheiden. U ontvangt een schriftelijke bevestiging. Dit geldt ook voor de ontbinding van een geregistreerd partnerschap.

 • Collectevergunning

  Als u voor een goed doel huis-aan-huis of op openbare plekken een inzamelactie wilt houden, moet u een vergunning bij de gemeente aanvragen. Dit heet een collectevergunning. Denk bijvoorbeeld aan een geldcollecte, kledinginzameling over verkoop van planten of oliebollen.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties