Resultaten

1 - 10 van de 383 Resultaten
Toon producten van Leeuwarden
 • Identiteitskaart

  U vraagt een identiteitskaart persoonlijk aan bij uw gemeente. U kunt daarvoor een afspraak maken of u komt lang op vrije inloop. Na ongeveer een week kunt u uw identiteitskaart afhalen.

 • Reizen met kinderen

  Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft over het meereizende kind. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

 • Tweede paspoort

  Reist u veel, ook naar landen die met elkaar in conflict zijn? Of kunt u tijdelijk niet over uw paspoort beschikken in verband met een visumaanvraag? U kunt dan een tweede paspoort aanvragen. U maakt daarvoor een afspraak. U moet wel aantonen dat u het tweede paspoort nodig hebt.

 • Zakenpaspoort

  Gaat u vaak naar het buitenland? Dan is het zakenpaspoort misschien iets voor u. Het heeft meer pagina's dan het gewone paspoort. U vraagt een zakenpaspoort persoonlijk aan bij uw gemeente. Daarvoor kunt u een afspraak maken. Na ongeveer een week kunt u uw zakenpaspoort afhalen.

 • Vreemdelingenpaspoort

  Woont u in Nederland, hebt u niet de Nederlandse nationaliteit, maar wel een verblijfsvergunning type I of II in Nederland en kunt u geen paspoort uit het land van herkomst krijgen? Dan kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. U maakt daarvoor een afspraak.

 • Vluchtelingenpaspoort

  Hebt u de vluchtelingenstatus en wilt u naar het buitenland reizen? Dan hebt u een vluchtelingenpaspoort nodig. Dit paspoort is in alle landen ter wereld geldig, behalve in uw land van herkomst. Een vluchtelingenpaspoort vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Daarvoor kunt u een afspraak maken. Na ongeveer een week kunt u uw paspoort afhalen.

 • Overlijden

  Als iemand in Leeuwarden overlijdt, kan iedereen die dat weet daarvan aangifte doen. Meestal is dat de begrafenisondernemer. De gemeente maakt dan een overlijdensakte op. Voor het aangeven van een overlijden maakt u een afspraak.

 • Aangifte geboorte

  Als een kindje is geboren doet iemand, die bij de geboorte aanwezig is geweest, aangifte. Dat moet in de gemeente waar het kindje is geboren.

 • Erkennen kind vóór de geboorte

  Bent u niet getrouwd of hebt u geen geregistreerd partnerschap en is uw partner zwanger? Dan kunt u het kind al voor de geboorte erkennen. Dit heet 'erkenning ongeboren kind'. U kunt het kind ook erkennen als u niet de biologische ouder bent. Door het kind te erkennen, wordt u de wettelijke vader of duomoeder. U maakt hiervoor een afspraak.

 • Erkennen van het vaderschap

  Wilt u als man een kind erkennen? Dit doet u bij de burgerlijke stand van de gemeente of via een notaris. Dit kan ook als u niet de biologische vader bent. Doordat u het kind erkent, wordt u de wettelijke vader. Daarmee krijgt u alle rechten en plichten die horen bij het vaderschap. U maakt hiervoor een afspraak.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties