Resultaten

1 - 10 van de 202 Resultaten
Toon producten van Maassluis
 • Marktplaats aanvragen

  Wilt u een plaats op de markt innemen, dan heeft u een marktvergunning nodig. Dit geldt voor een dag- of weekmarkt en een tijdelijke markt, zoals een kerstmarkt. Ga naar marktplaats

 • Exploitatievergunning horecabedrijf

  Wilt u een horecabedrijf exploiteren? Dan heeft u een exploitatievergunning nodig van de gemeente. Deze vergunningsplicht geldt voor elk horecabedrijf. Ook als u geen alcoholhoudende drank serveert, moet u deze exploitatievergunning aanvragen. Ga naar exploitatievergunning horecabedrijf

 • Overledene naar het buitenland vervoeren

  U mag een overledene naar het buitenland vervoeren. Bij de douane moet u enkele documenten laten zien. De meeste van deze documenten vraagt u op bij de gemeente.

 • Achternaam kind kiezen

  Bij uw eerste kind kunt u de achternaam zelf kiezen. U kunt uw kind uw eigen achternaam geven of die van uw partner. Alle volgende kinderen van u en uw partner samen krijgen dan automatisch dezelfde achternaam als uw eerste kind. Voor de geboorte of bij de geboorteaangifte legt u de achternaam vast bij de gemeente.

 • Gevonden en verloren voorwerpen

  Voor gevonden en verloren voorwerpen moet u niet meer bij de politie zijn, maar bij de gemeente. De gemeente heeft de administratieve taken rond gevonden en verloren voorwerpen van de politie overgenomen. Onder gevonden en verloren voorwerpen vallen ook vervoersmiddelen zonder kenteken, zoals fietsen. Verloren voorwerpen aangeven Gevonden voorwerpen aangeven

 • Hofleverancier worden

  Hofleverancier is een Koninklijke onderscheiding (predicaat). Dit predicaat kunt u aanvragen bij de burgemeester. Uw onderneming mag dan het Koninklijk wapen gebruiken en de titel "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier" toevoegen.

 • Vergoeding huisvestingsvoorzieningen scholen

  Scholen kunnen van de gemeente een vergoeding krijgen voor huisvestingsvoorzieningen. De gemeente is verantwoordelijk voor het betalen van (vervangende) nieuwbouw en uitbreiding van scholen.

 • Dood dier opruimen

  Voor het verwijderen van dode dieren (kadavers) gelden verschillende regels, afhankelijk van het soort dier en de omstandigheden.

 • Milieuvervuiling melden

  Iedereen moet zich aan de milieuregels houden. De gemeente, politie en andere organisaties controleren dit. Als u in uw omgeving ziet dat een persoon of bedrijf het milieu vervuilt, meldt u dit bij de gemeente.

 • Bouwplannen en bouwtekeningen bekijken

  Volgens de WABO dienen alle bouwaanvragen door de gemeente te worden gepubliceerd. Bij een uitgebreide procedure wordt de omgevingsvergunning ter inzage gelegd.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties