Resultaten

1 - 10 van de 237 Resultaten
Toon producten van Meerssen
 • Volkstuin huren

  Als inwoner van de gemeente kunt u een volkstuin huren. De grond blijft dan van de gemeente, maar u mag er gebruik van maken. U mag de tuin alleen gebruiken als moestuin.

 • Industrie- of bedrijfsterrein van de gemeente kopen

  Bouwgrond voor nieuwe woningen of bedrijven wordt altijd via een makelaar of projectontwikkelaar te koop aangeboden.

 • Tegemoetkoming in de schoolkosten

  Met de tegemoetkoming in de schoolkosten van de gemeente kunt u bijvoorbeeld de ouderbijdrage betalen. Of schoolspullen of een schoolreisje. De tegemoetkoming is voor een kind op het voortgezet onderwijs. U krijgt maximaal €155,- per kind per schooljaar.

 • Archeologische vondst melden

  Archeologische vondsten moet u melden. Bijvoorbeeld als u hele oude munten of vazen gevonden heeft in een bouwput. Ook als u oude voorwerpen onder water heeft gevonden, moet u dit melden. Bijvoorbeeld delen van een scheepswrak. Voor het opgraven van archeologische voorwerpen met een metaaldetector moet u een certificaat hebben.

 • Afval doorzoeken

  Als u een recyclingbedrijf heeft, dan heeft u meestal een vergunning nodig voor het doorzoeken van huishoudelijk afval. Daarmee mag u het afval doorzoeken op hout, gebruiksgoederen en oud ijzer. Deze vergunning vraagt u aan bij de gemeente. Voor het doorzoeken van afvalzakken geeft de gemeente meestal geen vergunning.

 • Jeugdfonds Sport & Cultuur

  Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen waar weinig geld is, toch kunnen meedoen. U kunt een bijdrage krijgen voor sport of voor cultuur, zoals muziekles of toneelles. De maximale bijdrage voor sport is € 225 per kind per jaar. U kunt hiermee de contributie van de sportclub betalen. U mag er ook sportkleren of spullen van kopen die nodig zijn voor de sport. Bijvoorbeeld voetbalschoenen of een hockeystick.

 • Loterij organiseren

  Bij een loterij kopen deelnemers loten. Ieder lot heeft een unieke cijfer- of lettercombinatie. Bij de trekking kunnen deelnemers prijzen winnen. De organisatie bepaalt willekeurig welke prijs op welk lot valt. Voor het organiseren van een loterij heeft u een vergunning nodig.

 • Reclamebelasting

  De gemeente heft reclamebelasting in het centrum van Meerssen. De reclame moet dan vanaf de openbare weg zichtbaar zijn. Dat is bijvoorbeeld zo bij drankreclame aan de gevel van een café.

 • Loonkostensubsidie aanvragen

  Als werkgever kunt u loonkostensubsidie aanvragen als u iemand met een bijstandsuitkering in dienst neemt. Het gaat om werknemers met een arbeidsbeperking die niet volledig inzetbaar zijn. Werkt er een jongere in uw bedrijf die door een beperking niet het minimumloon kan verdienen? Ook voor die werknemer kunt u loonkostensubsidie aanvragen.

 • Optreden op straat

  Om als straatartiest op straat te mogen optreden heeft u toestemming nodig. Bijvoorbeeld voor een optreden als muzikant, mimespeler of goochelaar. Ook filmers, straatfotografen en gidsen moeten toestemming aanvragen.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties