Resultaten

1 - 10 van de 216 Resultaten
Toon producten van Midden-Delfland
 • Monument verbouwen, herstellen of onderhouden

  Soms heeft een woning of bouwwerk de status van (gemeentelijk) monument. Het voordeel hiervan is dat u subsidie en/of belastingaftrek kunt krijgen voor het onderhoud. Wel moet u altijd een vergunning aanvragen voor (ver)bouw- en onderhoud en hier zijn strenge regels aan verbonden. U kunt bij de gemeente een verzoek om erkenning als monument indienen. Direct regelen Ga naar www.omgevingsloket.nl

 • Monument, subsidie

  Voor onderhoud of restauratie van uw monument kunt u subsidie aanvragen. Bent u eigenaar van een gemeentelijk monument? Dan kunt u subsidie of een financiële tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente. Als eigenaar van een rijksmonument kunt u subsidie aanvragen via Monumenten.nl.

 • Psychische hulp, melding

  Denkt u dat iemand dringend psychische hulp nodig heeft? Dan kunt u een melding doen bij de gemeente.

 • Reclame plaatsen

  U mag niet zomaar reclame plaatsen op of aan een gebouw. De reclame mag, bijvoorbeeld, het verkeer niet in gevaar brengen. Wilt u een reclamebord plaatsen aan een pand, dan vraagt u een omgevingsvergunning aan bij de gemeente. Het gaat om reclame die u op of aan een gebouw plaatst. Denk hierbij aan uithangborden, spandoeken en teksten of afbeeldingen op muren. Direct regelen: Aanvraagformulier plaatsen driehoeksreclameborden (sandwichborden) (online formulier)  Ook beschikbaar als pdf print formulier 

 • Reclamemateriaal verspreiden

  Wilt u reclamemateriaal verspreiden? Hiervoor heeft u in principe geen toestemming van de gemeente nodig. Aan het strooien van reclamemateriaal of voor het flyeren  zijn wel specifieke voorwaarden verbonden.

 • Recreatiewoning bewonen

  Een recreatiewoning is bedoeld voor recreatief gebruik. U mag er dus niet permanent (vast) wonen. Als u dit toch wilt dan vraagt u de gemeente of dit mag.

 • Regelingen voor mensen met een laag inkomen

  Als u een laag inkomen hebt, kan het moeilijk zijn om rond te komen. De gemeente kan u dan helpen met een bijdrage of vergoeding voor bijvoorbeeld: een koelkast of wasmachine vervoerskosten sport of andere activiteiten voor uw kind(eren)

 • Reizen met kinderen

  Als u met uw kind naar het buitenland reist, heeft uw kind een eigen paspoort of identiteitskaart nodig. Daarnaast kan u toestemming nodig hebben van de andere ouder als u alleen met uw minderjarige kind wilt reizen. Ga naar de website van Rijksoverheid om te checken of dit zo is.

 • Rijbewijs

  U vraagt een rijbewijs persoonlijk aan bij de gemeente. Na vijf werkdagen kunt u uw rijbewijs afhalen. Spoedaanvraag Als u snel uw rijbewijs nodig hebt, doet u een spoedaanvraag. U kunt het rijbewijs dan na één of twee werkdagen ophalen. Dit kost wel extra geld. Kijk bij de openingstijden van burgerzaken wanneer u uw rijbewijs (met spoed) kunt komen aanvragen. Direct regelen Wilt u uw rijbewijs aanvragen of ophalen? Maak dan een afspraak! Maak een afspraak voor het aanvragen van uw rijbewijs Maak een afspraak voor het afhalen van uw rijbewijs Een gezondheidsverklaring vraagt u direct online aan via het CBR. Vul uw gezondheidsverklaring direct online in bij het CBR U kunt ook het papieren formulier bij de gemeente bestellen. Wij sturen u het papieren formulier op, u vult het in en stuurt het per post ter controle naar het CBR.

 • Rioolaansluiting aanvragen

  De gemeente zorgt voor aansluiting van het openbare riool op privéterrein. Als uw woning of uw bedrijf niet is aangesloten op de riolering dan vraagt u een aansluiting aan bij de gemeente. De gemeente zorgt voor de aansluiting tot aan de grens van uw terrein. Op uw eigen terrein moet u zelf zorgen voor de aanleg van de riolering. Downloads Aanvraagformulier aansluitvergunning riolering huishoudelijk afvalwater  (pdf 37.997 KB) Aanvraagformulier aansluitvergunning riolering bedrijfsafvalwater  (pdf 37.552 KB)

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties