Resultaten

1 - 10 van de 280 Resultaten
Toon producten van Noordwijk
 • Aangifte doen van overlijden

  Vaak doet de begrafenisondernemer aangifte van overlijden namens de nabestaanden. De gemeente zorgt ervoor, dat de Basisregistratie Personen (BRP) wordt aangepast.

 • Aanvullende bijdrage voor kinderopvang aanvragen

  U kunt als ouder alleen kinderopvangtoeslag krijgen voor de uren die u werkt (reistijd telt niet mee). Hierbij moet u uitgaan van de ouder die het minste uren per jaar werkt. Werkt u (ook) betaald in de gastouderopvang? Voor deze uren krijgt u geen kinderopvangtoeslag. U kunt de toeslag aanvragen als: u en uw partner overdag werken; u een opleiding volgt; u een uitkering krijgt. Hoeveel toeslag u krijgt, hangt af van de hoogte van uw inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang. Bij de Belastingdienst kunt u zelf een proefberekening maken maken om te zien hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen.

 • Achternaam voor uw kind kiezen

  U kunt alleen bij uw 1e kind de achternaam kiezen. Alle volgende kinderen uit het gezin krijgen automatisch dezelfde achternaam als uw 1e kind. Het maakt hierbij niet uit of het 1e kind is geboren, erkend of geadopteerd of dat sprake is van gerechtelijke vaststelling van het vaderschap. Doet u geen naamskeuze? Dan bepaalt het feit of u getrouwd bent of niet de achternaam van uw kind: Bent u getrouwd, dan krijgt uw kind bij de geboorteaangifte de achternaam van de vader. Bent u getrouwd en wilt u dat uw kind de achternaam van de moeder krijgt? De vader en moeder moeten dan een verklaring afleggen bij de burgerlijke stand. Bent u niet getrouwd, dan krijgt uw kind de achternaam van de moeder. Dit geldt ook voor ouders die een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan. Bent u niet getrouwd en wilt u dat uw kind de achternaam van de vader krijgt? De vader moet het kind dan erkennen, waarbij de vader en moeder een verklaring afleggen bij de burgerlijke stand. Bepaalt u de naamskeuze bij erkenning van uw kind? Deze keuze wordt vastgelegd in de akte van erkenning.

 • Adresonderzoek aanvragen

  Ook instanties kunnen om een adresonderzoek vragen als zij adresgegevens uit de basisregistratie personen gebruiken. De gemeente zal een administratief onderzoek starten.

 • AED-apparaat gebruiken

  De gemeente heeft AED-apparaten hangen. Iedereen mag een AED-apparaat gebruiken. Het apparaat vertelt u namelijk precies wat u moet doen. Om het AED-apparaat zit een speciale kast waarop het groene logo staat. Bedrijven en instellingen kunnen ook zelf een AED-apparaat kopen en ophangen. Er zijn ook burgerhulpverleners die opgeroepen kunnen worden bij een spoedgeval. Een burgerhulpverlener heeft een training gevolgd en kan reanimeren. Niet alleen de gemeente heeft AED-apparaten opgehangen. Bedrijven en instellingen kunnen ook zelf een AED-apparaat kopen en ophangen. U kunt ook zelf met uw buurt een AED-apparaat kopen. Op buurtaed.nl kunt u met elkaar geld inzamelen. 

 • Afgezette gebieden betreden

  De gemeente kan een terrein of gebied afzetten in het belang van de openbare veiligheid of ter voorkoming van ongeregeldheden. Tijdens een afzetting mag u dat gebied niet in. Als u toch in een door de gemeente afgezet gebied moet zijn, kunt u ontheffing aanvragen bij de gemeente.

 • Afval, grofvuil

  Woonplaats Noordwijk Inwoners van de woonplaats Noordwijk kunnen hun grofvuil wegbrengen naar de milieustraat te Katwijk. Daar staan diverse containers waarin u uw grofvuil kwijt kunt. Als u naar de milieustraat gaat, dient u uw milieupas mee te nemen om toegelaten te worden tot de milieustraat. Elk adres in de woonplaats Noordwijk waarvoor afvalstoffenheffing wordt betaald, heeft beschikking over een milieupas. Woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk Inwoners van de woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk kunnen hun grofvuil wegbrengen naar de milieustraat te Noordwijkerhout. Er mag jaarlijks maximaal 6 m³ grofvuil gebracht worden. Er zal bij de milieustraat gevraagd worden om legitimatie. Neem daarom altijd bij het wegbrengen een geldig identiteitsbewijs mee.  Welk grofvuil kan ik kwijt op de milieustraten? Bedden Hout Huisraad Kasten Matrassen (deze worden niet opgehaald, kunnen alleen droog aangeboden worden bij de milieustraat) Meubels Piepschuim (eps) Tuinmeubilair (alle soorten)

 • Afvalinzameling, autobanden

  Woonplaats Noordwijk Inwoners van de woonplaats Noordwijk kunnen hun autobanden wegbrengen naar de milieustraat te Katwijk. Woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk Inwoners van de woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk kunnen hun autobanden niet bij de milieustraat te Noordwijkerhout inleveren. Zij kunnen autobanden bij Meeuwenoord brengen.

 • Afvalinzameling, elektronische apparatuur

  Voorbeelden zijn apparaten voor koken, bakken of braden, beeldontvangstapparatuur, elektronische huishoudelijke apparatuur en was- en droogapparatuur. Deze apparaten worden in verzamelcentra in Nederland uit elkaar gehaald en bijna volledig gerecycled. Vooral de grondstoffen als aluminium, ijzer, koper en kunststof kunnen hergebruikt worden. Voor elektronische apparatuur geldt de zogenaamde ‘oud-voor-nieuw’ regel. Detaillisten zijn bij uw aankoop van een nieuw apparaat verplicht het oude apparaat in te nemen. Wij verzoeken u zo veel als mogelijkheid hiervan gebruik te maken. Als het apparaat niet wordt vervangen, kunt u uw oude apparaten wegbrengen naar de desbetreffende milieustraten: Woonplaats Noordwijk: milieustraat te Katwijk U dient uw milieupas mee te nemen om toegelaten te worden tot de milieustraat. Elk woonadres in de woonplaats Noordwijk waarvoor afvalstoffenheffing wordt betaald, heeft beschikking over een milieupas. Woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk: milieustraat te Noordwijkerhout U dient een legitimatiebewijs mee te nemen om toegelaten te worden tot de milieustraat.

 • Afvalinzameling, frituur- en oliebollenvet

  Oud vet is een afvalstof die weer kan worden hergebruikt. Het dient onder andere als biobrandstof (biodiesel) of als halffabrikaat voor kunststoffen, oplos- en smeermiddelen.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties