Resultaten

1 - 10 van de 110 Resultaten
Toon producten van Nuenen, Gerwen en Nederwetten
 • Kampeerontheffing

  Kampeerontheffing (buiten erkende kampeerinrichting) Recreatief kamperen mag in Nederland alleen op campings of terreinen die daarvoor zijn bestemd. Daarbuiten is (recreatief) kamperen dus verboden. Het verbod geldt niet voor het plaatsen van kampeermiddelen voor eigen gebruik op eigen terrein. Voor bijzondere situaties kunt u bij de gemeente wel een tijdelijke ontheffing op dit verbod aanvragen. Het kan hierbij gaan om verschillende vormen van kamperen, zoals kamperen bij de boer, kamperen tijdens een evenement of groepskamperen in de vrije natuur. De gemeente stelt onder meer in het kader van de brandveiligheid eisen aan de inrichting van een tijdelijk kampeerterrein.  Een ontheffing kan worden geweigerd in het belang van: de bescherming van natuur en landschap; of de bescherming van een stadsgezicht. U ontvangt binnen 8 weken bericht of u een vergunning krijgt voor het kamperen buiten een kampeerterrein.

 • Loterij, prijsvraag, bingo organiseren

  Een loterij, prijsvraag of bingo is een kansspel. Een kansspel heeft de volgende kenmerken: De speler kan een prijs winnen. De speler heeft geen beslissende invloed op de uitslag. De opbrengst van het kansspel gaat naar een goed doel van algemeen belang. Bijvoorbeeld een nieuw clubhuis, instrumenten voor de muziekvereniging of renovatie van de kerk. Als u een kansspel wilt organiseren, hebt u een vergunning nodig van de gemeente. Als u een bingo of kansspel ter promotie organiseert, is een melding voldoende.

 • Verhuizen naar buitenland

  U emigreert als u minimaal 8 maanden binnen 1 jaar in het buitenland bent. Dit hoeft niet een aaneengesloten periode te zijn. U bent verplicht binnen vijf dagen voor uw vertrek uit Nederland aangifte te doen. U geeft de emigratie persoonlijk door bij de gemeente. U dient hiervoor een afspraak te maken.

 • Erkenning (ongeboren) kind

  Bent u niet getrouwd of heeft u geen geregistreerd partnerschap met de moeder van uw kind of ongeboren kind? Dan kunt u toch het vaderschap/meemoederschap op u nemen. Dit noemen we erkenning.

 • Evenement organiseren

  Evenementenvergunning Wilt u een groot evenement organiseren, zoals een braderie, optocht, feest, festival, popconcert of sportwedstrijd? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan bij de gemeente. Dit kan alleen in de gemeente waar u het evenement wilt houden. Melding klein evenement Een klein evenement hoeft u alleen te melden bij de gemeente. U moet aan de volgende voorwaarden voldoen: er minder dan 150 personen aanwezig zijn; het evenement tussen 07.00 uur en 23.00 uur gehouden wordt; het geluidsniveau van versterkte muziek en/of versterkt stemgeluid tijdens het evenement niet hoger is dan 50 dB(A);; het evenement niet plaatsvindt op een doorgaande weg of op of aan een andere weg als daardoor het verkeer en/of de hulpdiensten ernstig worden belemmerd; er geen gesloten tent wordt geplaatst en tenten en andere objecten niet op de rijbaan worden geplaatst, tenzij deze gemakkelijk en onmiddellijk te verplaatsen zijn: er een organisator is; de organisator ten minste 20 werkdagen voorafgaand aan het evenement melding heeft gedaan.  Drank- en Horecawet Als u zwak alcoholhoudende dranken wilt schenken tijdens een evenement, kunt u de ontheffing online regelen. Bij besloten activiteiten die niet voor iedereen toegankelijk zijn, zoals buurtfeesten en straatbarbecues, hoeft u geen ontheffing aan te vragen. Overzicht van evenementen vindt u op de website van VVV Nuenen.

 • Gebruik achternaam veranderen

  Als u getrouwd bent, geregistreerd partner bent geworden of u bent gescheiden, kunt u het gebruik van uw achternaam laten veranderen door de gemeente. U kunt dan kiezen voor: alleen uw eigen achternaam; alleen de achternaam van uw partner; de achternaam van uw partner gevolgd door uw eigen achternaam; uw eigen achternaam gevolgd door de achternaam van uw partner. Let op! Dit is niet hetzelfde als uw eigen achternaam veranderen, omdat u de achternaam van een andere ouder wilt of omdat uw achternaam een gekke betekenis heeft.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Heeft u een langdurige (meer dan een half jaar) lichamelijke beperking waardoor u niet meer dan 100 meter kunt lopen met hulpmiddelen als een stok of krukken? Of bent u voor vervoer van deur tot deur continu afhankelijk van de hulp van de bestuurder? Dan kunt u in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Een gehandicaptenparkeerplaats is een parkeerplaats voor mensen met een lichamelijke beperking. Andere bestuurders mogen hun auto hier niet parkeren. U kunt een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als u een gehandicaptenparkeerkaart hebt. Hebt u die niet? Dan moet een medische instantie eerst uw beperking onderzoeken.

 • Geheimhouden persoonsgegevens

  De gemeente houdt uw persoonsgegevens bij in de Basisregistratie Personen (BRP). Verschillende organisaties kunnen uw persoonsgegevens uit de BRP ontvangen. Welke organisaties dit zijn, hangt deels af van uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld of u kinderen hebt of een rijbewijs. Bekijk welke organisaties uw persoonsgegevens kunnen krijgen op de website van de Rijksoverheid. Als u niet wilt dat bepaalde organisaties uw persoonsgegevens krijgen, kunt u de gemeente om geheimhouding vragen. U kunt dit ook aanvragen voor uw kinderen tot 16 jaar.

 • Geluidsoverlast veroorzaken

  Als u verwacht zoveel geluid te veroorzaken dat dit overlast kan geven, hebt u een ontheffing nodig van de gemeente. Bijvoorbeeld bij bouwwerkzaamheden of een evenement.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties