Resultaten

1 - 10 van de 90 Resultaten
Toon producten van Ooststellingwerf
 • Tijdelijk verhuur leegstaande woning

  U mag uw leegstaande woning of ander gebouw tijdelijk verhuren. Bijvoorbeeld als uw woning al een tijdje te koop staat of gesloopt gaat worden. U vraagt hiervoor een vergunning aan bij de gemeente.

 • Taxus snoeisel

  De Taxus Baccata bevat Baccatine, een belangrijke grondstof voor de aanmaak van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Bij 50% van de chemotherapieën kiest men voor geneesmiddelen op basis van Taxus. Daarom wordt er jaarlijks een inzamelingsactie voor snoeisel van de Taxus gehouden. De inzamelingsactie is een initiatief van stichting Vergroot de Hoop.

 • Reclamebelasting

  Voor een openbare aankondiging, zichtbaar vanaf de openbare weg, binnen het gebied volgens de begrenzing in het bestemmingsplan Oosterwolde Kom 2003, betaalt u belasting.

 • Briefadres

  Als u geen vast woonadres hebt, kunt u vaak geen post ontvangen. U kunt dan een briefadres aanvragen bij de gemeente. Een briefadres is een huisadres waar u uw post laat bezorgen. De hoofdbewoner van het briefadres is verplicht die post aan u door te geven. U vraagt een briefadres aan als u geen (vast) woonadres hebt. Bijvoorbeeld als u schipper of kermisexploitant bent. Maar u kunt het ook aanvragen als u in een verpleeghuis, blijf-van-mijn-lijfhuis of strafinrichting zit. De gemeente Ooststellingwerf wil inwoners zoveel mogelijk inschrijven op het adres waar zij daadwerkelijk wonen. Het briefadres is dus bedoeld voor de bijzondere situaties waarin inwoners tijdelijk geen vaste woon- of verblijfplaats hebben en daarom niet rechtstreeks bereikbaar zijn voor overheidsinstanties en derden.

 • Afvalinzameling, textiel

  Jaarlijks verdwijnt in Nederland zo’n 140 miljoen kilo textiel in de vuilnisbak dat wordt verbrand. Dat is zonde want 65% van dit textiel is nog herdraagbaar als kleding of her te gebruiken als grondstof voor nieuw textiel. Voorheen werd alleen schone en bruikbare kleding geaccepteerd door de textielinzamelaars, maar dankzij nieuwe recyclingmethoden mag er nu veel meer in de textielcontainer. Landelijk is afgesproken dat al het textiel apart ingeleverd wordt, ook als het versleten of kapot is. Het gescheiden inleveren van kleding en -accessoires, schoenen, knuffels, dekbedden, kussens en huishoud- en woontextiel (bijvoorbeeld handdoeken, lakens en gordijnen) is goed voor het milieu.

 • Aanbiedregels container

  De containers mogen niet zwaarder zijn dan 80 kg. Zwaardere containers worden niet geleegd. Ook containers zonder chip worden niet geleegd. Voor een goede lediging zijn een aantal maatregelen noodzakelijk.  Let op: containers die niet kunnen worden geleegd, omdat het afval vastgevroren of is verklemd, worden wèl in rekening gebracht. Zorg er dus voor dat het deksel vrij te openen is. Wij raden u aan nat afval zoveel mogelijk te laten uitlekken en/of een oude krant onderin de container te leggen.

 • Aanpassen onjuiste persoonsgegevens

  De gemeente houdt informatie over haar inwoners bij in de GBA. Het kan zijn dat uw persoonsgegevens niet goed zijn geregistreerd in de GBA. Is dit het geval, dan kunt u de gemeente vragen om deze fout te corrigeren.

 • Afschrift (uittreksel) burgerlijke stand

  De burgerlijke stand is een afdeling van de gemeente. De burgerlijke stand maakt en bewaart officiële documenten van belangrijke gebeurtenissen. Deze documenten worden akten genoemd. Voorbeelden van akten: geboorteakte huwelijksakte echtscheidingsakte overlijdensakte U kunt een afschrift of uittreksel van een akte aanvragen bij de gemeente waar de akte is gemaakt. Afschrift of uittreksel Een afschrift is een kopie van de akte met een stempel en handtekening van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Op een uittreksel staan alleen de persoonsgegevens. Afschrift burgelijke stand aanvragen (DigiD)

 • Afval, glas

  Glas mag volgens de Afvalstoffenverordening niet in de minicontainer. Dit materiaal kan uitstekend geschikt worden gemaakt voor hergebruik. Daarom wordt glas verzameld in een glasbak. Ook bij u in de buurt is wel een glasbak. Ook is bij praktisch alle supermarkten in de gemeente een glasbak aanwezig.

 • Afval, klein chemisch afval

  Klein chemisch afval (KCA) is afval dat niet bij uw gewone afval mag. U kunt dit afval apart inleveren bij het inzamelpunt van de gemeente. Bij Milieucentraal vindt u meer informatie over het inleveren van KCA. U kunt het klein chemisch afval ook gratis laten ophalen. Twee maal per jaar wordt KCA met de chemokar ingezameld. De inzameldata staan vermeld op de afvalkalender, die huis aan huis is bezorgd (ook te bekijken op www.omrin.nl). Tot twee dagen voor de inzameldatum kunt u een afspraak maken met het SYP van Omrin.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties