Resultaten

1 - 10 van de 22 Resultaten
Toon producten van Ooststellingwerf
 • Tijdelijk verhuur leegstaande woning

  U mag uw leegstaande woning of ander gebouw tijdelijk verhuren. Bijvoorbeeld als uw woning al een tijdje te koop staat of gesloopt gaat worden. U vraagt hiervoor een vergunning aan bij de gemeente.

 • Vuur stoken

  Wilt u een paas- of vreugdevuur maken of hout- of groenafval verbranden? U moet hiervoor een ontheffing aanvragen.Vraag ontheffing aan

 • Verhuizing, Vertrokken onbekend waarheen

  Is er geen aangifte van verhuizing gedaan en is er geen adres meer bekend? Dan volgt de ambtshalve procedure Vertrokken Onbekend Waarheen (VOW). Deze persoon wordt dan uitgeschreven (emigratie) naar: adres Onbekend, land Onbekend. De persoon staat dan formeel niet meer op een actueel adres ingeschreven. De bijhouding van de persoonslijst wordt “opgeschort”.De Eerste Kamer heeft in 2000 een wet aangenomen waardoor burgers alleen nog recht op uitkeringen en subsidies hebben als de adresgegevens bij de administraties van de uitvoerende instanties overeenkomen met de adresgegevens in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente.De uitschrijving wordt aan de afnemers (de administraties van de uitvoerende instanties) van de BRP doorgegeven.

 • Uitkering voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers (IOAW)

  U kunt een uitkering van de gemeente krijgen als u vóór 1 januari 1965 geboren bent en na uw 50ste verjaardag werkloos bent geworden. Dit heet een IOAW-uitkering. Deze uitkering krijgt u alleen als u onvoldoende inkomen hebt om van te leven. U krijgt de uitkering nadat uw WW-uitkering gestopt is.

 • Rioolaansluiting aanvragen

  Is uw woning of bedrijf niet aangesloten op de riolering of wilt u een nieuwe woning of bedrijf bouwen? De gemeente verzorgt de aansluiting op het openbare rioolstelsel vanaf de perceelgrens van uw gebouw. Op eigen terrein moet u zelf zorgen voor de aanleg van de riolering.

 • Plastics en drankenkartons

  De overheid legt sinds 2007 producenten verantwoordelijkheid op voor verpakkingsmateriaal. Als gevolg hiervan werden gemeenten verplicht ook kunststof verpakkingen (plastics) te scheiden en te recyclen. Dit kan op twee manieren: door bronscheiding of nascheiding. De gemeente Ooststellingwerf heeft samen met afvalverwerker Omrin gekozen voor de methode van nascheiding. Zo kunt u uw plastic en kunststof verpakkingsafval gewoon in de restafvalcontainer deponeren en hoeft u dit thuis niet apart te bewaren. Omrin haalt dit er achteraf (mechanisch) uit.Sinds 2010 haalt Omrin in de scheidingsinstallatie in Heerenveen al het plastic (kunststof verpakkingsmateriaal) uit het huishoudelijk afval. Het blijkt dat we daarmee gemiddeld veel meer plastic uit het afval halen dan wanneer mensen het vooraf thuis scheiden. In Nederland gebeurt dit nascheiden alleen in Friesland, Limburg en voor een deel in Groningen.Waarom?Voor 2010 haalde Omrin metalen apart uit het huishoudelijk afval. Toen de overheid gemeenten verplicht stelde om plastic te recyclen, besloot Omrin de scheidingsinstallatie daarvoor uit te breiden. In 2015 is de installatie nog verder uitgebreid om ook melk- en sappakken uit het afval te scheiden. Het grote voordeel van nascheiding is dat al het afval ‘meedoet’. Bovendien is het puur gemak voor de inwoners van gemeenten waar Omrin het afval ophaalt. Hiervoor zijn geen aparte bakken of zakken nodig. Al het afval doet mee Puur gemak voor inwoners

 • Oud papier en karton

  Voor het verzamelen van oud papier en karton heeft de gemeente bij nagenoeg elke woning een papiercontainer geplaatst. De papiercontainer wordt door Omrin geleegd. 

 • Ondersteuning bij werk zoeken

  Als u werkloos bent en bijscholing krijgt via trajectbegeleiding, kunt u een vergoeding vragen voor een opleiding of cursus die uw kans op werk vergroot. U kunt een vergoeding vragen voor: cursuskosten en lesgeld kosten voor studiemateriaal (bijvoorbeeld boeken) examenkosten reiskosten kosten voor kinderopvangDe gemeente werkt samen met het UWV om mensen aan werk te helpen. Als u werkloos bent en geen recht hebt op een WW-uitkering, kunt u zich inschrijven bij het UWV. Het UWV bekijkt samen met u voor welk werk u geschikt bent.

 • Nederlander worden door naturalisatie

  Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen. Een van de manieren is door naturalisatie. Naturalisatie betekent het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit.

 • Loterij, prijsvraag, bingo organiseren

  Wilt u een kansspel organiseren, zoals een loterij, een bingo of een prijsvraag? Dan hebt u soms een vergunning nodig. Dit hangt af van het soort kansspel dat u organiseert. Het belangrijkste kenmerk van een kansspel is dat de deelnemer geen doorslaggevende invloed heeft op de uitslag.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties