Resultaten

1 - 10 van de 175 Resultaten
Toon producten van Opmeer
 • Kadastrale informatie

  Het Kadaster verzamelt gegevens over eigendom van grond, huizen, fabrieken, schepen en vliegtuigen. Ook heeft het Kadaster: topografische gegevens, landmeetkundige gegevens, gegevens over beperkingen op onroerend goed en gegevens over ondergrondse kabels en leidingen. Al deze informatie kunt u bij het Kadaster opvragen.

 • Jeugdgezondheidszorg

  De gemeente is verantwoordelijk voor de jeugdgezondheidszorg. Dat is gezondheidszorg voor alle kinderen tussen 0 en 19 jaar. U en uw kind krijgen een uitnodiging om langs te komen op een consultatiebureau of op school.

 • Informatie over beleid of besluiten opvragen (Who-verzoek)

  Als u informatie over het beleid of besluiten van de gemeente wilt opvragen, doet u een Who-verzoek. Who staat voor de Wet hergebruik van overheidsinformatie. Deze wet houdt in dat informatie van de overheid zo veel mogelijk openbaar moet zijn. De informatie die u via een Who-verzoek krijgt, mag u bovendien opnieuw gebruiken. U dient een Who-verzoek in bij de gemeente.

 • Godsdienstonderwijs, subsidie

  De scholen kunnen voor de bekostiging van godsdienst- en humanistisch vormingsonderwijs een beroep doen op de rijksvergoeding.

 • Geslachtswijziging

  Als u van geslacht bent veranderd, kunt u dit laten aanpassen in de Basisregistratie Personen (BRP). U kunt uw geslacht van ‘man’ in ‘vrouw’ laten veranderen, of andersom. Aangifte van geslachtswijziging is gratis. Houd wel rekening met de kosten voor het vernieuwen van uw paspoort, identiteitskaart en/of rijbewijs. Na de aangifte geslachtswijziging zijn deze namelijk niet meer geldig. 

 • Gemeentelijk pand gebruiken

  U kunt panden van de gemeente gebruiken voor bijvoorbeeld tentoonstellingen of (toneel/muziek)uitvoeringen. Vraag dan eerst toestemming aan de gemeente. Niet alle (historische) panden zijn in handen van de gemeente.  Voor panden (zoals kerken) geldt dat u daar zelf de contactpersoon voor moet zoeken.

 • Gemeentearchief bekijken

  Het archief in de gemeente Opmeer is niet openbaar. Particulieren en bedrijven kunnen wel terecht om ‘bouwvergunningen/ omgevingsvergunningen’ in te zien. Van de tekeningen kan eventueel een scan (vanaf A2 formaat) of een kopie (A4/A3) gemaakt worden.

 • Bromfietsrijbewijs

  U vraagt uw bromfietsrijbewijs persoonlijk aan bij de gemeente. Na ongeveer een week kunt u uw bromfietsrijbewijs afhalen. Spoedaanvraag Als u snel uw bromfietsrijbewijs nodig hebt, doet u een spoedaanvraag. Als u het rijbewijs voor 14.00 uur aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag ophalen. Dit kost wel extra geld.

 • Bedrijfsverzamelgebouw, plek huren

  De gemeente verhuurt geen bedrijfsverzamelgebouwen, alle bedrijfsverzamelgebouwen in de gemeente zijn in particulier eigendom. Een bedrijfsverzamelgebouw is een gebouw waar meer bedrijven of ondernemers bij elkaar in één gebouw zitten. De huren zijn relatief laag. Dat komt omdat er gezamenlijk gebruik gemaakt wordt van een hal, receptie, technische ondersteuning of kantine. Als u een kleine onderneming hebt of als u start met een bedrijf, dan kan de gemeente u misschien helpen aan een plek in een bedrijfsverzamelgebouw. Als er geen plek is, kan de gemeente u op een wachtlijst zetten.

 • Parkeren voor autobedrijven

  In Opmeer is het verboden drie of meer voertuigen, van een bedrijf, op de weg te parkeren binnen een cirkel met een straal van 25 meter met als middelpunt een dezer voertuigen. Autobedrijven mogen geen auto’s op of langs de openbare weg parkeren. Als u een autobedrijf hebt en dit toch wilt doen, vraagt u hiervoor een ontheffing aan bij de gemeente.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties