Resultaten

1 - 4 van de 4 Resultaten
Toon producten van Opmeer
 • Gemeentearchief bekijken

  Het archief in de gemeente Opmeer is niet openbaar. Particulieren en bedrijven kunnen wel terecht om ‘bouwvergunningen/ omgevingsvergunningen’ in te zien. Van de tekeningen kan eventueel een scan (vanaf A2 formaat) of een kopie (A4/A3) gemaakt worden.

 • Naamswijziging voornaam

  U kunt de rechter vragen om uw voornaam te wijzigen. U hebt een advocaat nodig om deze aanvraag in te dienen.

 • Graf op gemeentelijke begraafplaats aanvragen

  Als een dierbare van u is overleden, kunt u diegene begraven op een gemeentelijke of particuliere begraafplaats. Als u voor een gemeentelijke begraafplaats kiest, vraagt u bij de gemeente een graf aan. De uitvaartondernemer kan dit voor u regelen.In Opmeer zijn drie gemeentelijke begraafplaatsen:  Spanbroekerweg 37 in Spanbroek; Burg. Hoogenboomlaan 20 in Hoogwoud; Schoolstraat 45 in Aartswoud.

 • Belastingen en heffingen, kwijtschelding

  U kunt bij de gemeente aangeven dat u afvalstoffenheffing en het rioolrecht niet kunt betalen. Dit heet een verzoek tot kwijtschelding. Om te kijken of u recht heeft op kwijtschelding gaan wij uw betalingscapaciteit bepalen. De betalingscapaciteit is de financiële ruimte die u heeft om de gemeentelijke belastingen te kunnen betalen. Heeft u geen betalingscapaciteit en geen vermogen? Dan wordt uw kwijtscheldingsverzoek waarschijnlijk toegewezen en hoeft u de belastingaanslag niet te betalen.Samenwerking hoogheemraadschapDe gemeente Opmeer werkt samen met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Door deze samenwerking geldt uw verzoek om kwijtschelding zowel voor de gemeentelijke- als voor de waterschapbelastingen. U hoeft dus maar bij één instantie kwijtschelding aan te vragen.Via Mijn HHNK kunt u direct kwijtschelding aanvragen. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor kwijtschelding? Door het beantwoorden van een aantal proefvragen krijgt u een indicatie of het in uw geval zin heeft om kwijtschelding aan te vragen.Onderstaande stappen helpen u bij het aanvragen van kwijtschelding: ga naar Mijn HHNK log in met uw DigiD ga naar kwijtschelding volg nu de instructies op uw scherm

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties