Resultaten

1 - 10 van de 138 Resultaten
Toon producten van Papendrecht
 • Omzetten zelfstandige woonruimte (kamerverhuur)

  Als u kamers verhuurt of wilt verhuren heeft u sinds 1 juli 2019 een omzettingsvergunning nodig. U heeft een vergunning nodig wanneer u een zelfstandige woonruimte in een onzelfstandige woonruimte (kamerverhuur) wilt omzetten of een woonruimte wilt verbouwen tot 2 of meer woonruimten (woningvorming).

 • Stemmen in een andere gemeente met een kiezerspas

  Een kiezerspas is een verklaring in de vorm van een pas, waarmee u als kiesgerechtigde wordt toegestaan binnen het gebied van het orgaan waarvoor een verkiezing wordt gehouden zelf te bepalen bij welk stembureau u uw stem uitbrengt.

 • Verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer 2021: formulieren

  Op deze pagina vindt u de wettelijk voorgeschreven formulieren met betrekking tot de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer op 15, 16 en 17 maart 2021.

 • Standplaatsvergunning aanvragen

  Wilt u goederen of etenswaren verkopen vanuit een kraam of wagen, zoals een viskraam? Dan vraagt u een standplaatsvergunning aan bij de gemeente.

 • Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats, wijzigen kenteken

  Wanneer u uw kenteken op uw gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats wilt wijzigen vraagt u dit aan bij de Afdeling Publiekszaken.

 • Venten

  Voor het huis-aan-huis of in de openbare ruimte (lopend) verkopen of aanbieden van producten of diensten in de gemeente Papendrecht heeft u geen ventvergunning nodig.

 • Nederlander worden

  Er zijn verschillende manieren om Nederlander te worden: automatisch door geboorte als bij de geboorte 1 van uw ouders Nederlander is, adoptie of erkenning. Of via een procedure (optie of naturalisatie). Buitenlanders kunnen na 5 jaar legaal in Nederland wonen het Nederlanderschap aanvragen. Lees allereerst de brochure Hoe kunt u Nederlander worden om te zien of u in aanmerking komt voor het Nederlanderschap.

 • Vrijwilligerswerk

  Papendrecht kent een rijk verenigingsleven, waaraan veel actieve inwoners enthousiast bijdragen. Bovendien vinden veel inwoners een zinvolle tijdsbesteding bij bijvoorbeeld culturele organisaties, zorginstellingen en in de hulpverlening. Zonder de inzet van deze Papendrechtse vrijwilligers zou ‘sociaal Papendrecht’ er heel anders uitzien. Vrijwilligerswerk is leuk en leerzaam, maar ook onmisbaar voor de samenleving. Hierdoor kunnen we met elkaar allerlei sport-, cultuur- en welzijnsvoorzieningen in stand houden. Met hun werk binden vrijwilligers mensen onderling en geven zij kleur aan de samenleving. De gemeente biedt ondersteuning aan vrijwilligers.

 • Verordeningen, beleid en regelgeving

  Gemeenten mogen zelf regels maken over bepaalde onderwerpen. Deze regels liggen vast in verordeningen en beleidsregels. Via deze pagina vindt u alle verordeningen en de meeste beleidsregels. Wij werken eraan om de overige beleidsregels zo snel mogelijk te plaatsen. Overzicht verordeningen en andere regelgeving Als regels regionaal zijn vastgesteld, dan zijn deze te vinden op de website van de Drechtsteden.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Ligging en markering van de parkeerplaats Bij deze parkeerplaats staat het kenteken van uw voertuig vermeld, zodat duidelijk is dat de plaats alleen voor u bestemd is. De eigen of gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats komt in principe op een bestaande parkeerplaats, die zo dicht mogelijk bij uw woning of werk ligt. Kosten Een gehandicaptenparkeerplaats kost in het jaar 2021 éénmalig € 271,00.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties