Resultaten

1 - 10 van de 181 Resultaten
Toon producten van Renswoude
 • Kind adopteren

  Als u een kind adopteert, neemt u de zorg en opvoeding over van de biologische ouders. U en het kind worden dan ook wettelijk familie van elkaar.  Om een adoptie aan te vragen, doet u een verzoek bij de rechtbank. U bent verplicht een advocaat in te schakelen.

 • Afgezet gebied binnengaan

  Het is verboden een gebied binnen te gaan dat door de gemeente is afgezet. Als u dit toch wilt doen, vraagt u hiervoor een ontheffing aan.

 • Afval doorzoeken

  Als u een bedrijf hebt dat afval opnieuw gebruikt (recyclen), dan kunt u een vergunning aanvragen bij de gemeente voor het doorzoeken van afval. Met deze vergunning mag u grofvuil doorzoeken dat mensen aan de kant van de straat hebben gezet om te worden opgehaald. Bijvoorbeeld oud ijzer, meubels, hout, wasmachines en koelkasten. U krijgt geen vergunning voor het doorzoeken van afval in vuilniszakken en containers.

 • Afval, huishoudelijk afval

  In Renswoude maken we gebruik van kliko's. De meeste huishoudens binnen de bebouwde kom hebben een grijze en een bruine kliko en een kliko met een blauwe deksel. De grijze kliko is voor huishoudelijk restafval, de bruine voor groente-, fruit- en tuinafval (gft), de kliko met de blauwe deksel is voor papier. Bij enkele complexen waar weinig ruimte is voor een kliko, is voor het gft een verzamelcontainer geplaatst. In het buitengebied krijgt elk huishouden een grijze kliko en een papierkliko. Het vuil wordt afgehaald door ACV. Op welke dagen dat gebeurt ziet u op de afvalkalender van ACV. Om afval zo verantwoord mogelijk te kunnen verwerken, vraagt de gemeente u het afval te scheiden. Op de afvalkalender staat het Afval ABC waarin u kunt zien waar u het afval kwijt kunt. De kliko's worden alleen geleegd als er een sticker van de gemeente op zit. Dit is het bewijs dat er afvalstoffenheffing betaald wordt.  Snoeiafval Heeft u te veel snoeihout voor de kliko dan kunt bij de gemeentewerf een sleutel afhalen. U wordt dan verwezen naar de plek waar u het tuinafval kunt storten. Dit kan op donderdag- en vrijdagochtend van 9 tot 12 uur.  Grofvuil Grofvuil hoort niet in de kliko. Klik voor meer informatie op: grofvuil

 • Afval, klein chemisch afval

  Klein chemisch afval (KCA) gooit u niet in de vuilnisbak, maar levert u in bij het inzamelpunt van de gemeente.

 • Afval, glas

  U kunt glas in de glasbakken scheiden in wit, groen en bruin glas. Op de volgende plaatsen in Renswoude staat een glasbak: aan de Taets van Amerongenweg, tegenover gebouw Rehoboth aan de Kastanjelaan ter hoogte van nummer 2 naast de groenstort in Beekweide, dit is een tijdelijke plaats)\ aan de Vendelier Wat niet in de glasbak mag: platglas (onder meer ruiten en spiegels); kristalglas; vuurvast glas (zoals ovenschalen, theeglazen); gloeilampen, spaarlampen en tl-buizen.

 • Afvalstoffenheffing

  U betaalt mee aan de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. U krijgt hiervoor een aanslag afvalstoffenheffing. U bent verplicht om deze afvalstoffenheffing te betalen, ook als u uw afval nooit meegeeft.

 • Afvalwater lozen

  Afvalwater bedrijven lozen Als u met uw bedrijf afvalwater wilt lozen op het gemeentelijk rioleringsstelsel, wil de gemeente dat van u weten. Bepaalde lozingen hoeft u alleen te melden. Voor andere lozingen vraagt u een vergunning aan bij de gemeente. Huishoudelijk afvalwater lozen Het is verboden buiten het riool huishoudelijk afvalwater te lozen (af te voeren), bijvoorbeeld op een beek, rivier, meer of in de grond. Als uw woning of ander gebouw (nog) niet is aangesloten op het riool, kunt u een vrijstelling aanvragen op het lozingsverbod. Dit doet u bij het waterschap/hoogheemraadschap in uw regio. Als u een watervergunning hebt voor het lozen, hoeft u geen vrijstelling aan te vragen. Via de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) kunt u zien of u een vergunning moet aanvragen of een melding moet doen.

 • Alcohol schenken tijdens evenement

  Als u tijdens een evenement alcohol wilt schenken en verkopen, hebt u een ontheffing nodig van de gemeente.

 • Drank- en horecavergunning

  Als u alcohol verkoopt of schenkt, hebt u een drank- en horecavergunning nodig van de gemeente. Als u alcohol wilt schenken tijdens een evenement, moet u een ontheffing bij de gemeente aanvragen. Geen vergunning nodig In de volgende zaken mag u bier, wijn, port en sherry verkopen: supermarkt levensmiddelenwinkel snackbar traiteur  tabakspeciaalzaak slijterij U hebt dan geen vergunning nodig. U mag in uw zaak geen alcohol laten proeven.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties