Resultaten

1 - 10 van de 177 Resultaten
Toon producten van Renswoude
 • Kind adopteren

  Als u een kind adopteert, neemt u de zorg en opvoeding over van de biologische ouders. U en het kind worden dan ook wettelijk familie van elkaar.  Om een adoptie aan te vragen, doet u een verzoek bij de rechtbank. U bent verplicht een advocaat in te schakelen.

 • Afgezet gebied binnengaan

  Het is verboden een gebied binnen te gaan dat door de gemeente is afgezet. Als u dit toch wilt doen, vraagt u hiervoor een ontheffing aan.

 • Afval doorzoeken

  Als u een bedrijf hebt dat afval opnieuw gebruikt (recyclen), dan kunt u een vergunning aanvragen bij de gemeente voor het doorzoeken van afval. Met deze vergunning mag u grofvuil doorzoeken dat mensen aan de kant van de straat hebben gezet om te worden opgehaald. Bijvoorbeeld oud ijzer, meubels, hout, wasmachines en koelkasten. U krijgt geen vergunning voor het doorzoeken van afval in vuilniszakken en containers.

 • Afval, klein chemisch afval

  Na de wijziging in de afvalinzameling met ingang van 1 januari 2020 is het nog niet duidelijk hoe het klein chemisch afval ingezameld wordt. De informatie wordt zo snel mogelijk geplaatst. Onze excuses voor het ongemak.

 • Afval, glas

  U kunt glas in de glasbakken scheiden in wit, groen en bruin glas. Op de volgende plaatsen in Renswoude staat een glasbak: aan de Taets van Amerongenweg, tegenover gebouw Rehoboth aan de Kastanjelaan ter hoogte van nummer 2 naast de groenstort in Beekweide, dit is een tijdelijke plaats)\ aan de Vendelier Wat niet in de glasbak mag: platglas (onder meer ruiten en spiegels); kristalglas; vuurvast glas (zoals ovenschalen, theeglazen); gloeilampen, spaarlampen en tl-buizen.

 • Afvalstoffenheffing

  Elk huishouden in Renswoude betaalt mee aan de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. U krijgt hiervoor een aanslag afvalstoffenheffing.  De afvalstoffenheffing bestaat uit twee delen: een vast deel (vastrecht) en een variabel deel dat wordt bepaald door het aantal keer dat u de restafvalkliko aan de weg zet of een afvalzak naar een ondergrondse container voor restafval brengt. De aanslag van de afvalstoffenheffing vindt u terug op de persoonlijke pagina Mijn Renswoude. De gegevens zijn te vinden op de persoonlijke pagina van de persoon die ook de aanslag ontvangt. U moet inloggen met gebruik van DigiD. Klik hier voor de tarieven

 • Afvalwater lozen

  Afvalwater bedrijven lozen Als u met uw bedrijf afvalwater wilt lozen op het gemeentelijk rioleringsstelsel, wil de gemeente dat van u weten. Bepaalde lozingen hoeft u alleen te melden. Voor andere lozingen vraagt u een vergunning aan bij de gemeente. Huishoudelijk afvalwater lozen Het is verboden buiten het riool huishoudelijk afvalwater te lozen (af te voeren), bijvoorbeeld op een beek, rivier, meer of in de grond. Als uw woning of ander gebouw (nog) niet is aangesloten op het riool, kunt u een vrijstelling aanvragen op het lozingsverbod. Dit doet u bij het waterschap/hoogheemraadschap in uw regio. Als u een watervergunning hebt voor het lozen, hoeft u geen vrijstelling aan te vragen. Via de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) kunt u zien of u een vergunning moet aanvragen of een melding moet doen.

 • Alcohol schenken tijdens evenement

  Als u tijdens een evenement alcohol wilt schenken en verkopen, hebt u een ontheffing nodig van de gemeente.

 • Drank- en horecavergunning

  Als u alcohol verkoopt of schenkt, hebt u een drank- en horecavergunning nodig van de gemeente. Als u alcohol wilt schenken tijdens een evenement, moet u een ontheffing bij de gemeente aanvragen. Geen vergunning nodig In de volgende zaken mag u bier, wijn, port en sherry verkopen: supermarkt levensmiddelenwinkel snackbar traiteur  tabakspeciaalzaak slijterij U hebt dan geen vergunning nodig. U mag in uw zaak geen alcohol laten proeven.

 • Asbest verwijderen

  Als asbest breekt, verbrandt of afbrokkelt, komen kankerverwekkende stoffen vrij. Daarom moet u zich houden aan strenge regels als u asbest wilt verwijderen. Als u asbest wilt verwijderen in of bij uw woning, moet u dit altijd melden bij de gemeente. Ook als u bijvoorbeeld vergunningvrij mag (ver)bouwen, moet u het melden als hierbij asbest vrijkomt. Als u niet de eigenaar bent van de woning, maar de huurder, moet u eerst contact opnemen met de verhuurder. Voor meer vragen en antwoorden kunt u terecht bij het Kenniscentrum InfoMil van Rijkswaterstaat.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties