Resultaten

1 - 10 van de 128 Resultaten
Toon producten van Reusel-De Mierden
 • Koninklijke onderscheiding, lintje

  Kent u iemand die veel voor de samenleving doet en daarvoor een lintje verdient? Dien dan snel een voorstel in bij de burgemeester. 

 • Dood dier opruimen

  Voor het verwijderen van dode dieren (kadavers) gelden verschillende regels, afhankelijk van het soort dier en de omstandigheden.

 • Verzoek om handhaving

  Als u denkt dat iemand de regels overtreedt dan kunt u de gemeente vragen om daar iets aan te doen. U doet dan een verzoek om handhaving.

 • Omgevingsvergunning

  Voor bepaalde werkzaamheden aan of om uw huis of bedrijfspand hebt u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u gaat (ver)bouwen, slopen, een alarminstallatie plaatst of een boom wilt kappen.

 • Standplaats aanvragen

  Als u spullen of etenswaren wil verkopen vanuit een kraam of verkoopwagen, vraagt u een standplaatsvergunning aan. U moet de standplaatsvergunning uiterlijk 8 weken voordat u de standplaats wilt innemen schriftelijk bij de gemeente aanvragen. U kunt hiervoor het formulier op deze pagina gebruiken. U mag dan met uw kraam of wagen op een openbare plek in de open lucht staan, bijvoorbeeld op of aan de openbare weg. U kunt een standplaats vragen als u staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en handelingsbekwaam bent. Standplaatsvergunning aanvragen

 • Voorwerp plaatsen op of aan de weg

  U mag niet zomaar de weg, de stoep of een gedeelte ervan gebruiken. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een steiger, container, bouwmaterialen of een reclamebord. Als u dat toch wilt doen dan vraagt u een ontheffing aan bij de gemeente.

 • Echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap

  Als u niet meer samen wilt zijn met uw partner, vraagt u een echtscheiding aan of een beëindiging van uw geregistreerd partnerschap. In beide gevallen regelt u dit via een advocaat.

 • Bodemvervuiling verwijderen

  Als u eigenaar bent van een stuk grond en uit bodemonderzoek blijkt dat de grond vervuild is, moet u dit laten schoonmaken. Alleen officieel goedgekeurde bedrijven mogen bodemvervuiling verwijderen.

 • Rioolaansluiting aanvragen

  De gemeente zorgt voor aansluiting van het openbare riool op privéterrein. Als uw woning of uw bedrijf niet is aangesloten op de riolering dan vraagt u een aansluiting aan bij de gemeente. De gemeente zorgt voor de aansluiting tot aan de grens van uw terrein. Op uw eigen terrein moet u zelf zorgen voor de aanleg van de riolering.

 • Verhuizen naar Nederland

  Als u in Nederland komt wonen, moet u zich inschrijven bij de gemeente. Dit geldt ook als u al eerder in Nederland hebt gewoond.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties