Resultaten

1 - 10 van de 264 Resultaten
Toon producten van Rijssen-Holten
 • AED-apparaat gebruiken

  Een AED is een Automatische Externe Defibrillator. Dit apparaat helpt bij een hartstilstand. De AED geeft stroomstootjes. Hierdoor moet het hart weer gaan kloppen. Als iemand binnen 6 minuten gereanimeerd kan worden, is de kans groter dat hij of zij gered wordt. De gemeente heeft AED-apparaten hangen. Iedereen mag een AED-apparaat gebruiken. Het apparaat vertelt u namelijk precies wat u moet doen. Om het AED-apparaat zit een speciale kast waarop het groene logo staat. Bedrijven en instellingen kunnen ook zelf een AED-apparaat kopen en ophangen.

 • Afvalbrengpunt

  De gemeente heeft een afvalbrengpunt in Rijssen en in Holten waar u uw huishoudelijk afval kunt brengen. Het gaat om grofvuil, afval in grote hoeveelheden, zoals tuinafval of afval van gebruiksgoederen, zoals koelkasten, televisies en huishoudelijke apparaten. Klein chemisch afval kunt u alleen bij het afvalbrengpunt in Rijssen afgeven. Denk aan verf, batterijen en olieproducten. 

 • Afvalcontainer aanvragen?

  Voor het verzamelen en ter inzameling aanbieden van afval zijn bij woningen afvalcontainers aanwezig. Bij verhuizing blijven de containers achter op het adres, waar ze staan. Bij bestaande woningen zijn daardoor containers aanwezig. Voor bovenwoningen en appartementen kunnen afwijkende afspraken gelden. Vaak wordt het afval daar via verzamelcontainers ingezameld. Een sleutel van een verzamelcontainer wordt bij verhuizing overgedragen aan de nieuwe bewoner.

 • Aanvragen containers bij nieuwbouwwoning

  Bij nieuwbouwwoningen levert de gemeente gratis een standaardset containers af. Via het e-mailadres afval@rijssen-holten.nl of telefonisch via de meldijn op (0548) 854 856 (te bereiken op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur) kunt u doorgeven wanneer u de nieuwe woning gaat betrekken. De containers worden doorgaans binnen 1 week gebracht.

 • Container kapot of verdwenen

  De gemeente vervangt kapotte en verdwenen afvalcontainers. Is uw afvalcontainer verdwenen? Meld dit dan bij het gemeentelijk meldpunt. De aanvraag voor een nieuwe container kunt u doen via het e-mailadres afval@rijssen-holten.nl of telefonisch via onze meldijn t (0548) 854 856, bereiken op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur.

 • Container omruilen voor ander formaat

  U kunt een bestaande container omruilen voor een container van een ander formaat. Voor Restafval en GFT heeft u de keuze tussen een grote (240 liter) of kleine (140 liter) container.  Voor PMD (plastic, metaal en drankkartons) heeft de gemeente alleen 240 liter containers. Omruilen voor een ander formaat PMD container is daarom niet mogelijk. 

 • Extra container aanvragen

  Per soort container wordt maximaal één extra exemplaar beschikbaar gesteld. Voor GFT en Restafval heeft u de keuze tussen een extra 140 liter of 240 liter container. Voor PMD (plastic, metaal en drankkartons) heeft de gemeente alleen 240 liter containers. De aanvraag voor een extra container kunt u doen via het e-mailadres afval@rijssen-holten.nl of telefonisch via (0548) 854 856. 

 • Glas inleveren

  De gemeente zamelt glas in. Hierdoor kan glas opnieuw worden gebruikt. De glasbakken staan op verschillende plekken in de gemeente.  Bij de gemeente kunt u meer informatie opvragen over wanneer en hoe vaak de glasbak wordt leeggehaald.

 • Klein chemisch afval huishoudens

  Klein chemisch afval (KCA) kunt u inleveren bij het afvalbrengpunt in Rijssen en elke laatste zaterdag van de maand ook bij het afvalbrengpunt in Holten. Lever uw lege batterijen, accu’s, verfpotten en resten schoonmaakmiddelen of olieproducten in bij dit inzamelpunt. Veel informatie over afval vindt u via mijn afvalwijzer.

 • Oud papier inleveren

  Oud papier en karton kunnen prima worden hergebruikt. Breng het naar de papierbak of een inzamelpunt. Heeft u veel papierafval of oud karton? Lever het dan in bij een afvalbrengpunt. Oud papier kan ook huis aan huis worden opgehaald. Bijvoorbeeld door scholen, verenigingen en instellingen. Als uw organisatie oud papier en karton wil ophalen, dan heeft u toestemming nodig van de gemeente.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties