Resultaten

1 - 10 van de 44 Resultaten
Toon producten van Urk
 • Levenloos geboren kind registreren

  Wanneer een kind levenloos wordt geboren, is dit een groot emotioneel gemis. Als u wilt, kunt u uw kindje laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit is niet verplicht. U doet uw verzoek tot registratie bij de gemeente waar u woont. Met deze registratie is uw levenloos geboren kind zichtbaar voor u via MijnOverheid.nl en op een uittreksel van de BRP. 

 • Verkeersontheffingen

  Soms heeft u een ontheffing nodig als u iets wilt doen op of aan de openbare weg. Bijvoorbeeld als u: een verhuiswagen of kraan op de weg wilt plaatsen (waarbij de weg gedeeltelijk wordt afgesloten), bouwwerken plaatst, fietstochten of evenementen organiseert.U vraagt hiervoor een ontheffing aan bij de wegbeheerder.Waar moet ik ontheffing aanvragen? voor rijkswegen: ministerie van Infrastructuur en Milieu voor provinciale wegen: Gedeputeerde Staten voor wegen onder beheer van het waterschap: het waterschap voor andere openbare wegen: de gemeente voor eisen aan voertuigen: de RDW

 • Verhuizing doorgeven

  Verhuizen naar het buitenlandAls u vanuit de gemeente naar het buitenland verhuist, moet u dit uiterlijk 5 dagen vóór uw vertrek doorgeven aan de gemeente. U doet dan aangifte van emigratie. Voor emigratie gelden andere regels. Bij Emigratie doorgeven staat vermeld wat u moet doen.

 • Bijzondere bijstand

  De gemeente kan jongeren tussen de 18 en 27 jaar ondersteunen in de kosten van levensonderhoud. Hier kan je voor in aanmerking komen als je geen werk kunt vinden en niet kunt studeren.

 • Uittreksel persoonsgegevens BRP

  In de Basisregistratie Personen (BRP) staan gegevens van iedereen die in Nederland woont of heeft gewoond. U kunt een uittreksel van deze persoonsgegevens aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven. In het uittreksel staan in ieder geval uw: naam; adres; woonplaats; geboortedatum.Hier kunt u het digitale formulier starten. U heeft hiervoor uw DigiD inloggegevens nodig.Uittreksel persoonsgegevens BRP aanvragen

 • Transport gevaarlijke stoffen

  Het is verboden om gevaarlijke stoffen in de gemeente te vervoeren, laden of lossen. Voor een aantal gevaarlijke stoffen geldt in Nederland een routeplicht. Sommige gemeenten en provincies geven de verplichte route met verkeersborden aan. Informatie over deze routes kunt u krijgen bij de gemeentelijke of de regionale brandweer. Als u binnen de gemeente van de verplichte route wilt afwijken, bijvoorbeeld om te laden of lossen, dan moet u een ontheffing aanvragen bij de gemeente.

 • Tijdelijke verhuur leegstaand pand

  U mag uw leegstaande pand tijdelijk verhuren. Bijvoorbeeld als uw woning of kantoorpand al een tijdje te koop staat of gesloopt gaat worden. U vraagt hiervoor een vergunning aan bij de gemeente.

 • Straatnaamgeving, suggestie

  De gemeente geeft nieuwe straten en pleinen een naam. Als u een goed idee hebt voor een nieuwe straatnaam, kunt u een voorstel doen bij de gemeente.De gemeente heeft een register waarin alle vastgestelde straatnamen van de gemeente staan. U kunt dit register inzien. Kijk eerst in dit register om te zien of de naam die u verzonnen hebt misschien al bestaat.

 • Sluitingsuren van horeca

  Als u een feest of evenement in uw horecabedrijf organiseert, kan het voorkomen dat u daarvoor de openingstijden voor een keer wilt aanpassen. U vraagt dan een ontheffing aan bij de gemeente om langer open te mogen zijn.

 • Ruimte in gemeentelijke panden gebruiken

  U kunt panden van de gemeente gebruiken voor bijvoorbeeld tentoonstellingen of (toneel/muziek)uitvoeringen. Vraag dan eerst toestemming aan de gemeente.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties