Resultaten

1 - 10 van de 105 Resultaten
Toon producten van Vijfheerenlanden
 • Bezwaar tegen de gemeente

  Tegen sommige beslissingen van de gemeente kunt u bezwaar maken. U kunt bezwaar maken als het in de brief bij het besluit staat. Stuur ons een brief waarin u zegt waar u bezwaar tegen maakt. Dit heet een bezwaarschrift.

 • Trouwambtenaar voor 1 dag

  Een trouwambtenaar sluit het huwelijk of het partnerschap. U kunt een trouwambtenaar van de gemeente kiezen of iemand die u zelf kent. Bijvoorbeeld een trouwambtenaar uit een andere gemeente of een familielid of vriend. Wij benoemen die persoon dan tot trouwambtenaar voor 1 dag.

 • Collectevergunning

  Wilt u geld of goederen inzamelen voor een goed doel? Daar is een vergunning voor nodig. Wat is collecteren? Het inzamelen van geld of goederen. Dit kunt u doen vanuit een openbare locatie zoals een winkel of supermarkt maar ook huis aan huis langs de deur gaan. 

 • Bestemmingsplan wijzigen

  Heeft u (bouw)plannen die niet passen binnen het bestemmingsplan? Dan kunt u vooraf bij de gemeente een principeverzoek indienen. Dit is niet verplicht, maar kan teleurstellingen of extra kosten voorkomen. Krijgt u een positief advies op uw principeverzoek? Dan kunt u uw plan verder (laten) uitwerken en een aanvraag voor een omgevingsvergunning indienen. Blijkt uit het  principeverzoek dat uw plan niet helemaal past binnen het bestemmingsplan of dat het niet voldoet aan de welstandseisen? Dan kunt u uw plan nog aanpassen en daarna een aanvraag voor een omgevingsvergunning indienen.

 • Weg afsluiten

  Wilt u tijdelijk een weg afsluiten? Bijvoorbeeld voor een hijskraan die een dakkapel komt plaatsen? Of een verhuiswagen die nergens anders kan parkeren? Vraag dan een vergunning. Vergunning voorwerp aan de weg particulier (DigiD) Vergunning voorwerp aan de weg bedrijf (eHerkenning) Organiseert u een evenement? En wilt u daarvoor een wegafsluiting aanvragen? Vraag dit dan tegelijk aan met de evenementvergunning of melding.

 • Asbest verwijderen

  Wilt u asbest verwijderen? Er zijn strenge regels voor het werken met asbest. Asbest is een kankerverwekkende stof. Niet iedereen mag het zomaar verwijderen, slopen of het wegbrengen. Voordat u de werkzaamheden begint, doet u in ieder geval een sloopmelding via het Omgevingsloket.

 • Inzien basisregistratie personen

  In de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente staan uw gegevens opgenomen. Wilt u ze inzien? Dat kan. Heeft u minderjarige kinderen en het ouderlijk gezag daarover? U mag ook hun gegevens inzien. Bent u getrouwd, geregistreerd partners of heeft u kinderen? Ook hun gegevens staan bij die van u.

 • Straatartiest toestemming

  U mag niet overal als op straat optreden als artiest. Wilt u toch optreden op een plek waar dat niet mag? Vraag dan een ontheffing aan. Een straatartiest kan een bijvoorbeeld mime-speler, goochelaar, theaterartiest, muzikant, fotograaf, tekenaar of filmer zijn.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Bent u gehandicapt en kunt u uw auto niet bij uw huis in de buurt parkeren? U kunt misschien een gehandicaptenparkeerplaats krijgen. Dit is een parkeerplaats met een bord waarop uw kenteken staat. U moet wel een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders hebben. Andere bewoners mogen bezwaar maken tegen de gehandicaptenparkeerplaats. Heeft u een nieuwe auto? En heeft u al een gehandicaptenparkeerplaats? Vergeet dit dan niet aan ons door te geven.

 • Vreemdelingenpaspoort

  U woont in Nederland en u heeft niet de Nederlandse nationaliteit. Wel heeft u een geldige verblijfsvergunning. Dan kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Dit kan alleen als u in uw land van herkomst geen paspoort kunt krijgen. Informeer bij het consulaat of de ambassade of dit bij u het geval is. Met het vreemdelingenpaspoort mag u niet reizen naar uw land van herkomst. Een vreemdelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties