Resultaten

1 - 10 van de 277 Resultaten
Toon producten van Voorst
 • Ontheffing aanvragen voor exceptioneel transport

  Er zijn regels opgesteld over goederenvervoer. Bijvoorbeeld over hoe lang en breed de lading mag zijn die u vervoert. Als u grotere goederen wilt vervoeren, heeft u een ontheffing nodig. Er zijn verschillende soorten ontheffingen: incidentele ontheffing jaarontheffing LZV-ontheffing landbouwontheffing

 • Milieumelding doen

  De meeste bedrijven moeten een milieumelding doen, zoals cafés, restaurants, garages, transportbedrijven, tankstations en winkels. Niet alle bedrijven kunnen met een melding volstaan. Sommige bedrijven hebben een omgevingsvergunning milieu nodig. En een aantal bedrijven heeft vrijstelling van de meldplicht.  

 • Inschrijven als woningzoekende

  Een sociale huurwoning is bedoeld voor mensen tot een bepaald inkomen. Verdient u meer, dan komt u niet in aanmerking. Er is meestal een wachttijd. Deze verschilt vaak per wijk. Bent u met spoed op zoek naar een huis? Misschien kunt u een urgentieverklaring aanvragen. Als u op zoek bent naar een huurwoning, kunt u zich inschrijven als woningzoekende. U maakt dan kans op een woonruimte. De toewijzing wordt gebaseerd op inkomen en persoonlijke omstandigheden. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in de Stedendriehoek, dient u ingeschreven te staan als woningzoekende bij Woonkeus Stedendriehoek. 

 • Urgentieverklaring huurwoning aanvragen

  U kunt een urgentieverklaring aanvragen, als u dringend op zoek bent naar een huurwoning. Deze verklaring is er alleen voor noodgevallen. Bijvoorbeeld als u op zoek bent naar een nieuwe woning na brand, of u bent net gescheiden en kunt de woonlasten voor u en uw kinderen niet meer betalen.

 • Bestemmingsplan inzien

  Een gemeente maakt voor gebieden een bestemmingsplan. Hierin staat bijvoorbeeld waar woningen, horeca of andere bedrijven mogen komen. Als u gaat bouwen is het handig om te weten of dit wel mag. Of als u een bedrijf wilt beginnen. U kunt dan het bestemmingsplan bekijken voordat u start met uw plannen. In een bestemmingsplan vindt u onder andere:

 • Woning als tweede woning gebruiken

  Zonder vergunning mag u een woning niet als tweede woning gebruiken. De gemeente wil voldoende woningen hebben voor haar inwoners. Heeft u een vergunning voor uw tweede woning? Dan moet u mogelijk toeristenbelasting of forensenbelasting betalen. Welke belasting het is, hangt af van hoe u de woning gebruikt.

 • Woning voor ander doel gebruiken

  U heeft een onttrekkingsvergunning nodig als u een woning voor iets anders wilt gebruiken dan voor wonen. Bijvoorbeeld: de woonruimte omvormen tot bedrijfsruimte of winkel meerdere woonruimten samenvoegen een woning splitsen in meerdere woonruimtes een woning slopen Kijk ook of uw plannen passen binnen het bestemmingsplan. Is dit niet zo? Dan heeft u ook een omgevingsvergunning nodig. 

 • Afwijken van het bestemmingsplan

  Een gemeente maakt voor gebieden een bestemmingsplan. Hierin staat welk doel het gebied heeft. Bijvoorbeeld wonen, groen, werken of recreatie. Gaat u: bouwen, verbouwen of slopen? een deel van een gebouw aanpassen, zoals een schoorsteen, balkon of erker? een gebouw op een andere manier gebruiken? Dan moeten uw plannen passen in het bestemmingsplan van de gemeente. Wilt u hiervan afwijken? Dan vraagt u een omgevingsvergunning aan. Voor het bouwen of verbouwen zelf heeft u vaak ook andere omgevingsvergunningen nodig.

 • Gebouw als woning gebruiken

  U mag een gebouw dat geen woning is niet zomaar gebruiken als woning. Bijvoorbeeld een kantoorgebouw of winkel. U heeft hier eerst een vergunning voor nodig.

 • Omgevingsvergunning voor een monument

  Een monument is een beschermd bouwwerk. Wilt u een monument verbouwen, herstellen, aanpassen of slopen? Dan heeft u meestal een vergunning nodig. Dit is een omgevingsvergunning voor een monument. Voor gewoon onderhoud hoeft u geen vergunning aan te vragen. Gewoon onderhoud is alles waarbij het uiterlijk van de binnenkant of de buitenkant van het pand niet verandert. Bijvoorbeeld:

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties