Resultaten

1 - 10 van de 179 Resultaten
Toon producten van West Maas en Waal
 • Psychische hulp, melding

  Denkt u dat iemand dringend psychische hulp nodig heeft? Dan kunt u een melding doen bij de gemeente.

 • Paspoort / identiteitskaart, kwijt of gestolen

  Als uw paspoort of identiteitskaart kwijt is of gestolen, kunt u een nieuwe aanvragen. Bij de gemeente kunt u dit persoonlijk aanvragen. Moet u onmiddellijk op reis? Dan kunt u een noodpaspoort aanvragen bij de Koninklijke Marechaussee. Afspraak maken

 • Ligplaats

  Een ligplaats is een waterperceel met aangrenzende grond waar een woonboot mag aanmeren. Een ligplaats is dus niet zomaar een stukje vrije oever. De gemeente bepaalt de plekken van de ligplaatsen in het openbare water. Als u met een woonboot of ander vaartuig een ligplaats wilt innemen, dan vraagt u aan de gemeente of u een ligplaats mag gebruiken. Het kan zijn dat u hiervoor een vergunning moet aanvragen.

 • Bewijs van Nederlanderschap

  Een bewijs van Nederlanderschap is een schriftelijke verklaring van de gemeente. Hierin staat dat u de Nederlandse nationaliteit hebt. U kunt bijvoorbeeld een bewijs van Nederlanderschap nodig hebben als u: naar het buitenland verhuist; gaat trouwen; solliciteert naar een functie in het openbaar bestuur.

 • Witgoedregeling

  De witgoedregeling zorgt ervoor dat u vergoeding krijgt voor de vervanging van een duurzaam gebruiksgoed. Voorbeelden van een duurzaam gebruiksgoed zijn onder andere een wasmachine, wasdroger, (combi)magnetron, fornuis, oven, koelkast, diepvries, stofzuiger, strijkijzer/strijkplank, vloerbedekking, gordijnen, bankstel, eethoek, kast, bed met toebehoren, etc. 

 • Informatie opvragen (Wob-verzoek)

  Informatie van de overheid moet zo veel mogelijk openbaar zijn. Dit staat in de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). U hebt bijvoorbeeld recht op informatie over het beleid en de besluiten van de gemeente. De gemeente informeert haar inwoners hierover via persberichten, huis-aan-huisbladen of de website. Als u informatie wilt opvragen die de gemeente (nog) niet openbaar heeft gemaakt, kunt u een Wob-verzoek indienen bij de gemeente. Let op! Als u deze informatie ook wilt hergebruiken, dient u geen Wob-verzoek maar een Who-verzoek in.

 • Woning splitsen

  Als huiseigenaar kunt u uw woning splitsen. Zo kunt u de ruimte ombouwen tot meerdere appartementen. Als u dit wilt doen, hebt u een vergunning nodig van de gemeente.

 • Woning zoeken, sociale huur

  Sociale huurwoningen zijn goedkopere huurwoningen die meestal eigendom zijn van een woningcorporatie. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen.

 • Woonvoorzieningen

  De gemeente kan een woonvoorziening verstrekken als u uw woning niet meer normaal kunt gebruiken. Dat kan zijn als gevolg van een ziekte, een beperking of ouderdom. Wij zoeken samen met u naar een oplossing. In bepaalde gevallen kunt u hulp krijgen om de bereikbaarheid, toegang en het gebruik van uw woning te verbeteren. Deze hulp heet een woonvoorziening.

 • Woonwagen, standplaats

  In de gemeente West Maas en Waal is een aantal locaties waar woonwagens staan. Alle standplaatsen zijn op dit moment bezet.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties