Resultaten

1 - 10 van de 183 Resultaten
Toon producten van Wormerland
 • Paspoort

  Om naar het buitenland te reizen, heeft u een geldig reisdocument nodig. Een paspoort is over de hele wereld geldig. Een paspoort is ook geschikt als identiteitsbewijs. Dit is relevant als u bijvoorbeeld een bankrekening wilt openen. Voor volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar geldt de identificatieplicht. Een identiteitsbewijs is voor kinderen vanaf 12 tot 14 jaar ook handig omdat die zich in tal van situaties moeten kunnen identificeren. Op scholen, in het openbaar vervoer, bij banken, postkantoren en bij diverse overheidsinstanties. U kunt hiervoor zowel een paspoort als een identiteitskaart gebruiken. In de zorg (ziekenhuizen e.d.) geldt geen leeftijdsgrens: iedereen moet zich kunnen identificeren, dus ook jongeren onder de 14 of 12 jaar. Iedere Nederlander (Nederlands staatsburger) heeft recht op een paspoort. Het paspoort is 10 jaar geldig voor personen boven de 18 jaar en 5 jaar voor kinderen en jongeren. Daarna bent u verplicht het in te leveren bij uw gemeente. Op een verlopen reisdocument mag u niet reizen.

 • Online contact

  Wilt u online contact opnemen met de gemeente? Vul dan onderstaand formulier in.

 • Afvalbrengstations

  Afvalbrengstation Molletjesveer Westknollendam 121a, Westknollendam Openingstijden Maandag t/m zaterdag 08.00 tot 16.00 uur   Afvalbrengstation Purmerend (voor inwoners van Neck en Wijdewormer) Milieustraat, Van IJsendijkstraat 186 Purmerend Openingstijden Maandag 09.00 tot 12.00 uur en 12.30 tot 15.45 uur Dinsdag t/m vrijdag 07.30 tot 12.00 uur en 12.30 tot 15.45 uur Zaterdag 08.30 tot 14.30 uur   Op de volgende feestdagen zijn de afvalbrengstations gesloten: Nieuwjaarsdag Pasen Koningsdag Hemelvaartsdag Pinksteren Kerst

 • Afval

  */ UPDATE DIENSTVERLENING HVC EN HET CORONAVIRUS \* Hieronder een link naar de website van HVC met veelgestelde vragen over het coronavirus en de dienstverlening van HVC. HVC haalt uw afval op aan huis en beheert het afvalbrengstation. De inzameling van restafval en plastic is één keer per vier weken. GFT-afval wordt één keer per twee weken ingezameld. Restafval is al het huishoudelijk afval dat niet onder gft, glas, papier, kleding, grof vuil en klein chemisch afval valt.  GFT afval is ons   groente-, fruit- en tuinafval. PMD afval  staat voor plastic, metaal(blik) en drinkverpakkingen (sap, saus en zuivel).  Meer informatie? Klik op de veelgestelde vragen rechts in het scherm. Of op de links hieronder. 

 • Koninklijke Onderscheiding

  Wormerland is trots op haar inwoners die bereid zijn een stapje extra te doen, mensen die bovenmatige inspanningen leveren ten behoeve van de samenleving. Een Koninklijke Onderscheiding, ook wel Lintje genoemd, is een eerbetoon aan mensen die het écht verdienen, omdat ze zich verdienstelijk hebben gemaakt voor een vereniging, instelling, maatschappelijke organisatie of binnen hun werkomgeving. Iedereen kan een ander voordragen voor een Koninklijk Onderscheiding in de gemeente waar de desbetreffende beoogde decorandus woont. Als u iemand wilt voordragen, dient u bij de burgemeester een aanvraag in via het voorstelformulier.

 • Aansprakelijkheid van de gemeente

  Heeft u schade opgelopen door gebreken aan de openbare weg, openbaar groen of door voertuigen van de gemeente? U kunt de gemeente hiervoor aansprakelijk stellen.

 • Sociale huurwoning

  Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen moet u ingeschreven staan bij Woningnet. Alle beschikbare sociale huurwoningen worden wekelijks door woningcorporaties aangeboden via de website van Woningnet.

 • Bezwaar en beroep

  De gemeente neemt veel besluiten. Het kan gebeuren dat u het niet met een besluit eens bent. U heeft bijvoorbeeld een vergunning aangevraagd, maar niet gekregen. Of uw buren hebben een omgevingsvergunning gekregen waar u het niet mee eens bent. Meestal kunt u tegen een besluit bezwaar maken bij de gemeente. Dit houdt in dat u een bezwaarschrift indient, waarin u duidelijk opschrijft waarom u het niet met het besluit eens bent. De gemeente kijkt dan nog een keer naar het besluit en neemt een tweede besluit (beslissing op bezwaar). Bent u het ook niet eens met de beslissing op bezwaar? Dan kan u in beroep gaan bij de rechtbank.

 • Asbest

  Wilt u asbest verwijderen in of rondom uw huis? Aan de verwijdering van asbest zijn regels gesteld. Asbest is namelijk een schadelijk materiaal. Indien het breekt of afbrokkelt, komen kankerverwekkende stoffen vrij. Vandaar dat in alle omstandigheden u een melding moet doen voor het slopen van asbest. Dit moet 4 weken van te voren.   Op de website van de Rijksoverheid vindt u alle informatie over het (laten) verwijderen van asbest.

 • Identiteitskaart

  Om naar het buitenland te reizen, heeft u een geldig reisdocument nodig. Met een identiteitskaart kunt u zich identificeren en reizen binnen een beperkt aantal landen. Deze landen worden weergegeven op de site 'Paspoort en identificatie' van de Rijksoverheid. Het toevoegen van visa is bij een identiteitskaart niet mogelijk. Voor volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar geldt de identificatieplicht. Een identiteitsbewijs is voor kinderen vanaf 12 tot 14 jaar ook handig omdat die zich in tal van situaties moeten kunnen identificeren. Op scholen, in het openbaar vervoer, bij banken, postkantoren en bij diverse overheidsinstanties. U kunt hiervoor zowel een paspoort als een identiteitskaart gebruiken. In de zorg (ziekenhuizen e.d.) geldt geen leeftijdsgrens: iedereen moet zich kunnen identificeren, dus ook jongeren onder de 14 of 12 jaar. Iedere Nederlander (Nederlands staatsburger) heeft recht op een identiteitskaart. Een identiteitskaart is 10 jaar geldig voor personen boven de 18 jaar en 5 jaar voor kinderen en jongeren. Daarna bent u verplicht het in te leveren bij uw gemeente. Op een verlopen reisdocument mag u niet reizen.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties