Resultaten

1 - 10 van de 162 Resultaten
Toon producten van Zaanstad
 • Paspoort en identiteitskaart

  Met een paspoort of identiteitskaart laat u zien wie u bent en u kunt naar landen buiten Nederland reizen. Iedereen van 14 jaar en ouder heeft in Nederland een geldig identiteitsbewijs nodig. In het buitenland moet iedereen (kinderen van alle leeftijden) zich kunnen identificeren. Alleen als u de Nederlandse nationaliteit hebt, dan kunt u een Nederlands reisdocument aanvragen. U kunt zowel een paspoort als een identiteitskaart hebben.

 • Rijbewijs

  Een rijbewijs is een document waarmee u als bestuurder van een motorvoertuig aantoont dat u beschikt over voldoende kennis, inzicht en vaardigheid om een motorvoertuig van een bepaalde categorie te kunnen en mogen besturen. Op uw rijbewijs staan uw persoonsgegevens en pasfoto en er is aangegeven voor welke categorie voertuigen het rijbewijs geldig is. Het rijbewijs heeft in Nederland de status van identiteitsbewijs en blijft eigendom van de staat.

 • Legesverordening

  De gemeente zorgt voor allerlei zaken als onderhoud van de wegen, riool, openbaar groen, openbare voorzieningen, uitkering/ hulp voor mensen die in financiële problemen komen, zorg voor ouderen, subsidies op sport, kunst en cultuur, etc. Leges zijn de kosten die de gemeente aan burgers en bedrijven berekent voor het verstrekken van diensten en het afgeven van bewijzen, aktes en vergunningen. Naast belasting kan het voorkomen dat u soms een product moet afnemen bij de gemeente Zaanstad. Bijvoorbeeld een geboorteakte, een vergunning voor de bouw van bijvoorbeeld een huis, een paspoort, een rijbewijs. De uitvoering van deze overheidstaken kost geld en is de reden dat u belasting betaalt.

 • Openingstijden

  Hier vindt u een overzicht van de openingstijden van het stadhuis. Het bezoekadres van het stadhuis is: Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Het stadhuis is gesloten op de volgende feestdagen: 1 januari, Tweede Paasdag (13 april), Koningsdag (27 april), Bevrijdingsdag (5 mei), Hemelvaartsdag (21 mei), Tweede Pinksterdag (1 juni) en de beide kerstdagen.

 • Afspraak maken

    Bij de volgende afdelingen kunt u alleen op afspraak terecht: Burgerzaken (bijvoorbeeld paspoort en rijbewijs) Belastingen Vergunningen (voor het inzien van een dossier uit een bekendmaking in het Zaanstad Journaal) Gemeentearchief

 • Melding maken

  In de gemeente Zaanstad kunt u over verschillende onderwerpen een melding maken.

 • Vergunningen

  Een vergunning of ontheffing is een officiële (noodzakelijke) toestemming van de overheid om een bepaalde activiteit uit te voeren. De wet kan bepalen dat iets verboden is zonder vergunning. De wet kan ook bepalen dat iets verboden is, met de mogelijkheid om een ontheffing van dat verbod te krijgen.

 • Klacht

  Hieronder vindt u een overzicht voor het indienen van een klacht/ melding. Voor u een klacht indient is het verstandig om na te gaan of er wel echt sprake is van een klacht. De begrippen klacht, bezwaar en melding worden regelmatig door elkaar gebruikt.

 • Zoeken op de website

  Om informatie op de website van de gemeente Zaanstad te vinden maakt u gebruik van de 'zoek en vind' zoekbalk. Tik uw zoekterm in de zoekbalk zonder daarna op enter te klikken, dan ziet u direct suggesties die uw vraag kunnen beantwoorden. Als u geen resultaat of niet het gewenste resultaat krijgt probeer dan: andere zoektermen of synoniemen (woorden die hetzelfde betekenen) te gebruiken algemenere zoektermen of delen van het woorden te gebruiken ervoor te zorgen dat alle woorden goed gespeld zijn Kunt u de zoekbalk om technische redenen niet gebruiken, dan kunt u gebruik maken van onderstaande link voor een verwijzing naar een alternatieve zoekmethode.

 • Contact

  Bezoekadres: Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postadres: Postbus 2000 1500 GA Zaandam Algemeen telefoonnummer: 14 075 (op werkdagen van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur) Wij proberen u bij 14 075 zo goed mogelijk te helpen. Vanwege grote drukte kan de wachttijd oplopen. Wij vragen uw begrip hiervoor en verzoeken u om alleen contact op te nemen met 14 075 voor vragen die echt niet kunnen wachten. +31 75 681 6969 (vanuit het buitenland) +31 75 670 1701 (bereikbaar buiten kantooruren en alleen bij zéér urgente noodsituaties (gevaar voor letsel) waarbij onmiddellijk actie is vereist. Bijvoorbeeld een gat in de weg of een verstopte riolering)  

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties