Resultaten

1 - 10 van de 75 Resultaten
Toon producten van Zwijndrecht
 • Aangifte van overlijden

  Als iemand in Nederland overlijdt, moet dat worden aangegeven bij de gemeente. De aangifte doet u in de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal geeft de uitvaartverzorger het overlijden door. In Nederland moet een overledene binnen 6 dagen na overlijden begraven of gecremeerd worden. Hiervoor geeft de ambtenaar van de burgerlijke stand een verlof af.

 • Aanmaning of dwangbevel gemeentelijke belastingen

  U ontvangt een aanmaning als u de aanslag gemeentelijke belastingen niet op tijd betaalt. Als u ook de aanmaning niet betaalt, ontvangt u een dwangbevel.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen / WOZ-beschikking

  U ontvangt de gemeentelijke belastingen die voor u gelden en de WOZ-beschikking zoveel mogelijk op 1 aanslag. U ontvangt de aanslag voor 1 maart, via de post of digitaal.

 • Adresonderzoek

  U kunt bij de gemeente een aanvraag doen voor een adresonderzoek als u bijvoorbeeld post ontvangt van vorige bewoners of als er iemand op uw adres staat ingeschreven die er niet woont. De gemeente onderzoekt dan waar deze persoon echt woont zodat deze persoon kan worden uitgeschreven op uw adres. Verloop adresonderzoek De gemeente onderzoekt waar de persoon echt woont. Deze persoon wordt ingeschreven op het nieuwe adres of uitgeschreven op het oude adres. Als deze persoon wordt uitgeschreven op uw adres, ontvangen alle overheidsinstanties hiervan bericht.

 • Afschrift of uittreksel burgerlijke stand

  U vraagt eenvoudig online een afschrift of uittreksel (akte) van de burgerlijke stand aan. Geboorte, overlijden, echtscheiding, trouwen en geregistreerd partnerschap behoren tot de burgerlijke stand.

 • Afsluiten van de openbare weg

  Wanneer u de openbare weg wilt afsluiten, vraagt u minimaal 3 tot 8 weken van tevoren een vergunning aan.

 • Afstand doen van de Nederlandse nationaliteit

  Wilt u afstand doen van uw Nederlandse nationaliteit? Dat kan als u 18 jaar of ouder bent en nog minstens 1 andere nationaliteit heeft.

 • Afvalstoffenheffing

  U betaalt afvalstoffenheffing als vergoeding voor de kosten die de gemeente maakt voor het ophalen en verwerken van uw huisvuil.

 • APV Standplaatsvergunning

  Wanneer u als ondernemer, bedrijf of instelling gebruik wilt maken van een standplaats, dan moet u hiervoor een vergunning aanvragen. Hoe vraag ik een standplaatsvergunning aan? Een standplaatsvergunning vraagt u schriftelijk aan door een verzoek te sturen naar: Gemeente Zwijndrecht T.a.v. Afdeling Gemeentewinkel Postbus 15 3330 AA Zwijndrecht Wanneer heb ik een standplaatsvergunning nodig? U heeft een standplaatsvergunning nodig, wanneer u als ondernemer, bedrijf of instelling ambulante handel wilt bedrijven op een standplaats in Zwijndrecht. Hoe lang duurt het voordat ik mijn vergunning heb? Binnen 6 weken hoort u of u de vergunning krijgt. U krijgt de vergunning thuisgestuurd. Welke artikelen mag ik verkopen? Er wordt per aanvraag gekeken welke artikelen u mag verkopen. Hoe lang is mijn standplaatsvergunning geldig? U moet de vergunning jaarlijks opnieuw aanvragen. Hoe zeg ik mijn standplaats op? U zegt uw standplaats op door het ingevulde “Opzegformulier Standplaats” op te sturen naar: Gemeente Zwijndrecht T.a.v. Afdeling Gemeentewinkel Postbus 15 3330 AA Zwijndrecht. Het formulier “Opzegformulier Standplaats” zit bij uw vergunning.

 • Bedrijven InvesteringsZone-Bijdrage Groote Lindt (BIZ)

  Op initiatief van ondernemers op industrieterrein Groote Lindt heft de gemeente jaarlijks de Bedrijven InvesteringsZone-bijdrage Groote Lindt (BIZ). De BIZ stichting besteedt de opbrengst aan met name activiteiten met betrekking tot de veiligheid op het industrieterrein.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties