Zoekresultaat

68 Resultaten
Toon producten van Culemborg
 • Evenement organiseren

  Een evenement is een gebeurtenis die voor het publiek toegankelijk is. Wilt u een groot evenement organiseren, optocht, feest, festival, popconcert of sportwedstrijd op de openbare weg? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan bij de gemeente. Evenementen worden onderscheiden in drie soorten: Belastende evenementen zoals Culemborg Blues en Culemborg Bijvoorbeeld moeten het formulier 'evenementen groot' invullen. Dit formulier moet 12 weken voor het te houden evenement bij de gemeente zijn ingediend. De wat minder belastende evenementen maken gebruik van het formulier 'minder belastend evenement'. Dit formulier moet acht weken voor het te houden evenement bij de gemeente zijn ingediend. Vervolgens zijn er niet belastende evenementen. Hiervoor geldt een meldplicht. Als wordt voldaan aan de voorschriften zoals deze zijn vastgesteld kan men gebruik maken van het formulier melding 'niet belastend evenement'. Houdt u een barbecue/straatfeest (besloten feest) op de openbare weg, dan kunt u gebruik maken van het formulier 'melding barbecue/straatfeest'. Dit formulier moet tenminste vijf werkdagen van tevoren ingestuurd zijn. De formulieren kunt u vinden onder het tabblad PDF documenten.

 • Naamswijziging achternaam

  In bepaalde situaties kunt u uw achternaam of die van uw kind wijzigen. Download de brochure Naamswijziging en bekijk of dit kan. Staat uw situatie in deze brochure, dan kunt u een aanvraag voor naamswijziging doen bij Dienst Justis.

 • Echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap

  Als u niet meer samen wilt zijn met uw partner, vraagt u een echtscheiding aan of een beëindiging van uw geregistreerd partnerschap. In beide gevallen regelt u dit via een advocaat.

 • Geluidsoverlast veroorzaken

  Het is in de gemeente niet toegestaan om onnodig geluid te maken. Als u dit in bepaalde omstandigheden toch wilt doen kunt u de ontheffing geluidhinder aanvragen.

 • Drank- en horecavergunning

  U hebt een drank- en horecavergunning nodig als u sterk alcoholische drank verkoopt, bijvoorbeeld: slijterij horecabedrijf (café of restaurant) sportkantine, verenigingslokaal of bedrijfsrestaurant supermarkten met aparte drankafdeling U vraagt de vergunning aan bij de gemeente. U hebt geen drank- en horecavergunning nodig als u alleen licht alcoholische drank verkoopt zoals bier of wijn, bijvoorbeeld: levensmiddelenbedrijven supermarkten Als u in een cafetaria alcohol schenkt, hebt u wel een drank- en horecavergunning nodig. Wilt u alcohol schenken tijdens een evenement? Dan moet u een ontheffing aanvragen.

 • Melding woon- en leefomgeving

  De openbare ruimte bestaat uit plekken die voor iedereen toegankelijk zijn. Denk aan pleinen, wegen, parken, speeltuinen of sportvelden. Het is belangrijk dat deze plekken veilig en netjes zijn. Ziet u iets dat stuk is of opgeruimd moet worden? Dan doet u een melding hiervan bij de gemeente. De gemeente probeert er dan zo snel mogelijk iets aan te doen. Melding doen

 • Verkiezingen, kiezerspas

  Met een kiezerspas kunt u in een andere gemeente stemmen dan waar u woont. U vraagt een kiezerspas aan bij de gemeente.  Let op! U kunt geen kiezerspas aanvragen bij gemeenteraadsverkiezingen.

 • Briefadres

  Het is wettelijk verplicht dat u wordt ingeschreven op het adres waar u woont of verblijft. Slechts in uitzonderingsgevallen kunt u op een briefadres worden ingeschreven. Dit kan onder andere bij een verblijf in bepaalde instellingen voor: gezondheidszorg kinderbescherming strafinrichting Soms kunt u ook een briefadres aanvragen omdat dit voor u veiliger is in een bepaalde situatie. De burgemeester beoordeelt of dit op u van toepassing is. Afspraak maken

 • Exploitatievergunning horecabedrijf

  U hebt een exploitatievergunning nodig als u een horecabedrijf wilt starten of overnemen. Ook als u uw horecabedrijf wilt uitbreiden of veranderen. Dit geldt voor elk horecabedrijf, ook als u geen alcohol aanbiedt. Een horecabedrijf is bijvoorbeeld een hotel, restaurant, café, snackbar of discotheek. Maar ook een buurthuis of clubhuis. U vraagt de exploitatievergunning aan bij de gemeente in de volgende situaties: U start of neemt een horecabedrijf over. De rechtsvorm van uw bedrijf wijzigt. U krijgt een andere leidinggevende. U gaat nieuwe activiteiten uitvoeren. U gaat uw bedrijf uitbreiden door een verbouwing. U start een terras of breidt uw terras uit.

 • Kinderopvangtoeslag

  Kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Bijvoorbeeld als uw kinderen naar een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of gastouder gaan. Werken u en uw partner overdag, volgt u een opleiding of krijgt u een uitkering? Dan kunt u de toeslag aanvragen voor de kinderopvang. Bij de Belastingdienst kunt u zelf een proefberekening maken om te zien hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Culemborg

Geen verfijning beschikbaar.

Acties