Resultaten

106 Resultaten
Toon producten van Diemen
 • Bijstand voor zelfstandigen aanvragen

  U heeft een eigen bedrijf. Als ondernemer heeft u geen recht op een gewone bijstandsuitkering. Is uw inkomen tijdelijk lager dan de bijstandsnorm? Dan kunt u bij de gemeente bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Dit heet een Bbz-uitkering. Er zijn 2 verschillende uitkeringen mogelijk: U krijgt of leent bedrijfskapitaal. U krijgt of leent een aanvulling op uw inkomen tot de bijstandsnorm.

 • Duurzaamheidslening

  Gemeente Diemen stimuleert het nemen van duurzame maatregelen en biedt daarom de Duurzaamheidslening aan. Dit is een lening waarmee u tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan uw woning financiert.Door uw woning energiezuiniger te maken, bespaart u energie en woont u comfortabeler. Niet alleen fijn voor u, maar ook goed voor het milieu.

 • Gokautomaat plaatsen

  Een gokautomaat, zoals een fruitautomaat, is een kansspelautomaat. Als u een kansspelautomaat wilt plaatsen, heeft u een vergunning nodig. Deze vergunning heet een aanwezigheidsvergunning. Voor een behendigheidsautomaat, zoals een flipperkast, is geen vergunning nodig. De gemeente maakt een verschil tussen ‘hoogdrempelige’ en ‘laagdrempelige’ inrichtingen:

 • Iemand machtigen om voor u te stemmen bij verkiezingen

  Kunt u niet zelf stemmen? Dan kunt u iemand machtigen. U geeft dan iemand anders toestemming om namens u te stemmen. Dit kan op 2 manieren: U machtigt iemand via een onderhandse volmacht. De gemachtigde gebruikt dan uw stempas. U kunt iemand schriftelijk machtigen. Dan krijgt degene die namens u gaat stemmen een volmachtbewijs toegestuurd.

 • Nederlandse nationaliteit aanvragen via de optieprocedure

  Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen. Dat kan op 2 manieren: de optieprocedure en de naturalisatieprocedure. De snelste manier is de optieprocedure. De optieprocedure is goedkoper en u bent niet verplicht in te burgeren. Of u de optieprocedure mag doorlopen, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden.

 • Nederlandse nationaliteit aanvragen via naturalisatie

  Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen. Dat kan op 2 manieren: de optieprocedure en de naturalisatieprocedure. De optieprocedure is de snelste manier, maar niet iedereen komt hiervoor in aanmerking.  Een naturalisatieverzoek dient u in bij de gemeente. De gemeente vertelt u onder andere of u uw oude nationaliteit kunt houden. Is uw verzoek om Nederlander te worden goedgekeurd? De gemeente nodigt u uit voor een naturalisatieceremonie. U krijgt dan het naturalisatiebesluit.

 • Achternaam voor uw kind kiezen

  Afspraak maken U kunt kiezen of uw eerste kind de achternaam van de moeder, vader of duomoeder krijgt. Elk volgend kind uit dezelfde relatie krijgt dezelfde achternaam als het eerste kind.  Geeft u uw keuze niet door? Dan krijgt uw kind automatisch een achternaam. Het hangt van uw gezinssituatie af welke achternaam uw kind automatisch krijgt. Kijk voor meer informatie over achternamen op Rijksoverheid.nl.

 • Alarm bij gevaar

  Bij gevaar wordt u gewaarschuwd door geluidswagens van de politie of de brandweer.  Bij groter gevaar hoort u sirenes. Zet de radio of de tv aan of kijk op de website Crisis.nl.  Of installeer de NL-Alert app. U ontvangt direct informatie bij een noodsituatie.  

 • Alcohol schenken en verkopen

  Een ondernemer moet een drank- en horecavergunning hebben om alcoholische dranken te schenken. Er zijn drie soorten drank- en horecavergunningen: horecabedrijf (Model A) slijterijen (Model A) paracommerciële instellingen, zoals buurthuizen en (sport)kantines (Model B) U moet een drank- en horecavergunning aanvragen als:

 • Alcohol tijdelijk schenken

  Het is verboden om buiten uw horecabedrijf alcoholische dranken te verkopen. U kunt voor speciale evenementen een ontheffing aanvragen. Bijvoorbeeld met Koningsdag. Daarmee mag u tijdelijk zwak alcoholhoudende dranken verkopen, zoals bier en wijn.  U kunt een ontheffing krijgen voor maximaal 12 dagen achter elkaar.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties