Zoekresultaat

268 Resultaten
Toon producten van Geldrop-Mierlo
 • Bijstand voor zelfstandigen aanvragen

  U heeft een eigen bedrijf. Als ondernemer heeft u geen recht op een gewone bijstandsuitkering. Is uw inkomen tijdelijk lager dan de bijstandsnorm? Dan kunt u bij de gemeente bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Dit heet een Bbz-uitkering. Er zijn 2 verschillende uitkeringen mogelijk: U krijgt of leent bedrijfskapitaal. U krijgt of leent een aanvulling op uw inkomen tot de bijstandsnorm.

 • Bijzonder verlof van school aanvragen

  Kinderen tussen de 5 en 16 jaar zijn leerplichtig. Ze moeten dus onderwijs volgen. Jongeren van 16 en 17 moeten naar school als ze nog geen diploma havo, vwo of mbo (niveau 2 of hoger) hebben. U mag bijzonder verlof aanvragen voor uw kind. Redenen voor bijzonder verlof zijn bijvoorbeeld: verhuizing huwelijk of huwelijksjubileum van bloed- of aanverwanten viering van ambtsjubileum van vader of moeder religieuze feestdag de ouders kunnen vanwege hun beroep alleen buiten de schoolvakanties op vakantie

 • Bodemonderzoek aanvragen

  Een bodemonderzoek geeft de kwaliteit weer van de bodem op dat moment. Bodemonderzoek kan nodig zijn in de volgende gevallen: U gaat bouwen of verbouwen. U koopt of verkoopt een woning, bedrijfspand of stuk grond. U heeft een bedrijf of gaat een bedrijf starten waarvoor u een omgevingsvergunning voor het milieu nodig heeft. U bent ondernemer en gebruikt bouwstoffen, grond of baggerspecie. Het bestemmingsplan verandert.

 • Gemeentegids aanvragen

  In de gemeentegids staat informatie over: de gemeentelijke organisatie gemeentelijke instellingen verenigingen in de gemeente stichtingen in de gemeente instanties in de gemeente U kunt de gemeentegids online bekijken. Daar staat ook het e-book gemeentegids. De gids is ook beschikbaar als app op uw mobiele apparaten. Zoek in de App Store of Google Play naar 'Gemeentegids Akse media'.

 • Geregistreerd partnerschap aangaan

  Als u een geregistreerd partnerschap aangaat, meldt u uw plannen bij de gemeente waar u de ceremonie wilt laten plaatsvinden. U kunt de melding al 1 jaar voor uw partnerschapsregistratie doen. De laatste mogelijkheid is 2 weken van tevoren. Maar let op: Moet u bij de gemeente documenten aanleveren die uit het buitenland komen? Houd er dan rekening mee dat 2 weken te kort kunnen zijn. Kijk bij geregistreerd partnerschap, melding.

 • Informatieplicht als u met gevaarlijke stoffen werkt

  Bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen zijn verplicht informatie te melden bij de gemeente. Welke informatie u moet doorgeven, is afhankelijk van het type bedrijf. Er zijn lagedrempelinrichtingen en hogedrempelinrichtingen. Of uw bedrijf een lagedrempel- of hogedrempelinrichting is, heeft te maken met de hoeveelheid gevaarlijke stoffen die aanwezig is in het bedrijf.

 • Nederlandse nationaliteit aanvragen via de optieprocedure

  Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen. Dat kan op 2 manieren: de optieprocedure en de naturalisatieprocedure. De snelste manier is de optieprocedure. De optieprocedure is goedkoper en u bent niet verplicht in te burgeren. Of u de optieprocedure mag doorlopen, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden.

 • Nederlandse nationaliteit aanvragen via naturalisatie

  Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen. Dat kan op 2 manieren: de optieprocedure en de naturalisatieprocedure. De optieprocedure is de snelste manier, maar niet iedereen komt hiervoor in aanmerking.  Een naturalisatieverzoek dient u in bij de gemeente. De gemeente vertelt u onder andere of u uw oude nationaliteit kunt houden. Is uw verzoek om Nederlander te worden goedgekeurd? U wordt uitgenodigd voor een naturalisatieceremonie. U krijgt dan het naturalisatiebesluit.

 • Plastic, Metaal en Drankenkartons (PMD), inzameling

  Cure afvalbeheer zamelt iedere 2 weken PMD huis-aan-huis in. Op de website van Cure Afvalbeheer leest u meer informatie over PMD. Op de afvalkalender kunt u zien wanneer de afvalzakken in uw straat worden opgehaald.

 • Stimuleringslening Duurzaamheid (voorheen Duurzaamheidslening)

  Als u eigenaar-bewoner bent van een woning in Geldrop-Mierlo kunt u een lening aanvragen voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Het is een lening met een aantrekkelijke rente. U kunt minimaal 2.500 euro en maximaal 15.000 euro lenen. De volgende maatregelen komen in aanmerking: warmtepomp zonnepanelen zonneboiler gevelisolatie dakisolatie vloerisolatie raamisolatie (minimaal HR ++) installatie voor warmterugwinning maatwerkadvies

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Geldrop-Mierlo

Geen verfijning beschikbaar.

Acties