Zoekresultaat

120 Resultaten
Toon producten van Giessenlanden
 • Adoptie

  De aanvraag voor adoptie van een kind kunt u niet indienen bij de gemeente. Informatie hierover kunt u krijgen bij de Stichting Adoptievoorzieningen.Hebt u een buitenlands kind geadopteerd? Dan meldt u dit bij de gemeente, zodra uw adoptiekind in Nederland is.

 • Afval doorzoeken

  Als u een bedrijf hebt dat afval opnieuw gebruikt (recyclen), dan kunt u een vergunning aanvragen bij de gemeente voor het doorzoeken van afval. Met deze vergunning mag u grofvuil doorzoeken dat mensen aan de kant van de straat hebben gezet om te worden opgehaald. Bijvoorbeeld oud ijzer, meubels, hout, wasmachines en koelkasten. U krijgt geen vergunning voor het doorzoeken van afval in vuilniszakken en containers.

 • Afval, huishoudelijk afval

  U kunt uw huishoudelijk afval wekelijks aan de straat zetten in een door de gemeente geleverde afvalbak of op ieder moment deponeren in de verzamelcontainers nabij uw woning.Om afval milieutechnisch zo verantwoord mogelijk te verwerken, vraagt de gemeente u het afval te scheiden. Vandaar dat u groen afval (groente-, fruit-, en tuinafval) in een andere bak deponeert dan het overige zogenaamde restafval.

 • Afval, klein chemisch afval

  U kunt als burger klein chemisch afval (KCA) bij Waardlanden afgeven. Hiervoor is een inzameldepot ingericht. Op andere plekken kunt u vaak ook uw klein chemisch afval inleveren. Bijvoorbeeld: batterijen bij supermarkten en bouwmarkten, injectienaalden en medicijnen bij de apotheek en elektr(on)ische apparaten bij elektronicazaken.

 • Afval, glas

  Wanneer u uw glas in de glasbak gooit, kan dit gebruikt worden om nieuw glas mee te maken. Zo helpt u het milieu.

 • Milieustraat

  Grof vuil kunt u laten ophalen door Waardlanden. Er zijn echter een aantal uitzonderingen:- schoon puin en grof tuinafvalDit kunt u wegbrengen bij het afvalbrengstation in Meerkerk, Ambachtstraat 7.Openingstijden: eenmaal per twee weken, op zaterdagmorgen van 9.00-12.00 uur in de grijze week (dus in dezelfde week dat u de grijze container aanbiedt)Legitimatie bij het aanbieden is verplicht.- asbestDit kunt u wegbrengen naar één van de inzamelstations die hier onder staan vermeld.

 • Afvalstoffenheffing

  U betaalt mee aan de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. U krijgt hiervoor een aanslag afvalstoffenheffing. U bent verplicht om deze afvalstoffenheffing te betalen, ook als u uw afval nooit meegeeft.

 • Afvalwater lozen

  Afvalwater bedrijven lozen Als u met uw bedrijf afvalwater wilt lozen op het gemeentelijk rioleringsstelsel, wil de gemeente dat van u weten. Bepaalde lozingen hoeft u alleen te melden. Voor andere lozingen vraagt u een vergunning aan bij de gemeente. Huishoudelijk afvalwater lozen Het is verboden buiten het riool huishoudelijk afvalwater te lozen (af te voeren), bijvoorbeeld op een beek, rivier, meer of in de grond. Als uw woning of ander gebouw (nog) niet is aangesloten op het riool, kunt u een vrijstelling aanvragen op het lozingsverbod. Dit doet u bij het waterschap/hoogheemraadschap in uw regio. Als u een watervergunning hebt voor het lozen, hoeft u geen vrijstelling aan te vragen. Via de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) kunt u zien of u een vergunning moet aanvragen of een melding moet doen.

 • Alcohol schenken tijdens evenement

  Als u tijdens een evenement alcohol wilt schenken en verkopen, hebt u een ontheffing nodig van de gemeente.

 • Drank- en horecavergunning

  U mag alcohol verkopen in een slijterij of horecazaak, zoals een café of restaurant. U hebt dan wel een drank- en horecavergunning nodig (Model A). U vraagt de drank- en horecavergunning aan bij de gemeente. Vraag de vergunning ook aan als u alcohol verkoopt in een sportkantine, verenigingslokaal of bedrijfsrestaurant (Model B). Cafetaria’s en levensmiddelenbedrijven hoeven geen vergunning te hebben om alcohol te verkopen. Maar zij mogen alleen zwakalcoholhoudende drank verkopen en de drank mag er niet opgedronken worden. Wilt u zwakalcoholhoudende drank schenken tijdens een evenement? Dan moet u een ontheffing (Model C) aanvragen.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Giessenlanden

Geen verfijning beschikbaar.

Acties