Resultaten

1 - 10 van de 340 Resultaten
Toon producten van Midden-Groningen
 • Spandoek ophangen

  Als u een spandoek met reclame of met gevoelens of gedachten wilt ophangen, moet u daarvoor toestemming aan de gemeente vragen.

 • Draaiorgel spelen

  Als u in het openbaar muziek wilt spelen op een draaiorgel, heeft u daar toestemming van de gemeente voor nodig. 

 • Loterij organiseren

  Als u een loterij wilt organiseren, heeft u een vergunning nodig. U vraagt de vergunning aan bij de gemeente of bij de Kansspelautoriteit

 • Klein kansspel organiseren

  U mag een klein kansspel zoals een bingo of een rad van avontuur organiseren. Wilt u een kansspel organiseren? Meld dit dan wel op tijd bij de gemeente.

 • Gokautomaat plaatsen

  Als u een kansspelautomaat, zoals een fruitautomaat, wilt plaatsen in uw horecabedrijf, dan moet u een aanwezigheidsvergunning aanvragen bij de gemeente. Voor een behendigheidsautomaat, zoals een flipperkast, heeft u geen vergunning nodig. Cafés, bars, nachtclubs Als u een café, bars of nachtclub heeft, mag u 2 speelautomaten hebben, zowel kansspel- als  behendigheidsautomaten.

 • Geld of spullen inzamelen voor een goed doel

  Als u geld of spullen wilt inzamelen voor een goed doel, dan hoeft u daar in de gemeente geen vergunning voor aan te vragen. U kunt volstaan met een melding. In het landelijke collecterooster van het Centraal Bureau Fondsenwerving staan de collectes van grotere goede doelen voor heel Nederland en voor het hele jaar.

 • Kermis organiseren

  Als u een kermis wilt organiseren of met een attractie op een kermis wilt staan, heeft u een evenementenvergunningen nodig. Meer informatie vindt u op de pagina "een groot evenement organiseren".

 • Verkoopdemonstratie houden in horecagelegenheid

  Wilt u een verkoopdemonstratie in uw horecagelegenheid houden? Een verkoper mag in uw horecabedrijf geen producten verkopen of promoten. Vraag hiervoor een vergunning aan bij de gemeente.  Voor openbare verkopingen en veilingen hoeft dit niet. 

 • Uitstalling plaatsen bij een winkel

  Als ondernemer kan u op gemeentegrond een uitstalling plaatsen bij uw winkel  U moet hiervoor een ontheffing aanvragen bij de gemeente. In uw uitstalling mag u producten uitstallen die in de winkel ook verkocht worden. Een fietsenhandelaar kan bijvoorbeeld fietsen buiten uitstallen. Directe verkoop vanuit de uitstalling is niet toegestaan.

 • Alcohol tijdelijk schenken

  Een horecabedrijf mag normaal gesproken alleen in het bedrijf alcoholische dranken verkopen. Organiseert u een speciaal evenement (bijvoorbeeld op Koningsdag) en wilt u daar ook alcohol schenken? U kunt dan bij de gemeente een ontheffing aanvragen. Met een ontheffing heeft u toestemming om tijdelijk (voor maximaal 12 dagen achter elkaar) alcohol te verkopen.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties