Zoekresultaat

258 Resultaten
Toon producten van Mook en Middelaar
 • Adoptie

  Bij adoptie neemt u de opvoeding en de dagelijkse zorg voor uw adoptiekind over van de biologische ouders. Het kind wordt dan ook officieel familie van u. Er bestaat een onderscheid tussen sterke en zwakke adopties. Bij een sterke adoptie zijn de wettelijke familiebanden tussen het kind en de biologische ouders geheel verbroken en ontstaat een nieuwe wettelijke familieband tussen het kind en de adoptieouders. Bij een zwakke adoptie zijn de wettelijke familiebanden tussen het kind en de biologische ouders nog niet verbroken. Meer informatie over adoptie vindt u op Rechtspraak.nl.

 • Afgezet gebied binnengaan

  Het is verboden een gebied in te gaan dat door de gemeente is afgezet. Wilt u dit toch? Dan vraagt u hiervoor een ontheffing aan.

 • Afval, klein chemisch afval

  Klein chemisch afval (KCA) kunt u gescheiden inleveren op de milieustraat. KCA bevat stoffen die gevaarlijk zijn voor het milieu en uw gezondheid. Daarom is het beter voor ons allemaal als u klein chemisch afval gescheiden inlevert. Gescheiden inzameling is ook nodig om de veiligheid van onze inzamelaars te waarborgen. Zij kunnen zich anders prikken aan gebruikte injectienaalden of in aanraking komen met gevaarlijke, bijtende stoffen. Ook bevat KCA vaak nog waardevolle grondstoffen. Kijk op onderstaand overzicht welke producten onder klein chemisch afval vallen: Huishouden Batterijen Bestrijdingsmiddelen/insecticiden Lampenolie Petroleum Spaarlampen/energiezuinige lampen TL-lampen Vloeibare gootsteenontstopper Medicijnkastje  Medicijnen  Kwikthermometers  Injectienaalden Medicijnen kunt u ook bij de apotheek inleveren Doe-het-zelf Verf, lak, beits en houtverduurzamingsmiddelen Bij het verven gebruikte producten zoals terpetine, verfverdunner, kwastreiniger, ontharder en wasbenzine Kwikschakelaars zoals 'niet-digitale' verwarmingsthermostaten, kwikschakelaars in alarmapparatuur Hobby Etsvloeistoffen zoals salpeterzuur of zwavelzuur Fotofixeer Foto-ontwikkelaar Zoutzuur Vervoer Accu's Benzine Motorolie, afgewerkte olie, remolie Oliefilter

 • Afval, glas

  Glas-afval kan gescheiden worden ingezameld in één van de glasbakken in de gemeente. U mag al het glas in de glasbak storten, behalve: vlakglas (zoals ruiten en spiegels) kristalglas vuurvast glas zoals ovenschalen en theeglazen gloeilampen, spaarlampen en tl-buizen porselein Deze soorten glas kunt u inleveren bij de milieustraat. Porselein kunt u weggooien bij het restafval. Locaties glascontainers: Middelaar (Kerkplein) Molenhoek (Prinsenweg) Mook (Beatrixstraat, winkelcentrum) Plasmolen (hoek Witteweg, Riethorsterweg) Milieustraat

 • Afvalstoffenheffing

  De vervuiler betaalt De gemeente zorgt wekelijks voor het ophalen van huisvuil, waarbij om de twee weken zowel rest-afval, gft-afval en PMD-afval (plastic, blik en drankkarton) wordt ingezameld. Het ophalen, afvoeren en verwerken van de diverse soorten afval is een dure aangelegenheid. De kosten worden verhaald door middel van deze belasting. Als uitgangspunt geldt: "De vervuiler betaalt". Betalen per kilo Het huisvuil wordt gewogen en per kilo afgerekend. Het aangeboden gewicht is gekoppeld aan het perceel (de woning) van waaruit het afval wordt aangeboden. Daarom is elke container voorzien van een chip, welke tijdens het legen van de container door de computer in de vuilniswagen wordt gelezen. De boordcomputer registreert het gewicht. Containers Bij elk perceel / woning behoort een vaste set containers: Een grijze container voor REST-afval en een groene container voor GFT-afval. Ingeval van hoogbouw of andere specifieke omstandigheden kan afval worden ingezameld door middel van verzamelcontainers. Wordt gebruik gemaakt van een (of meerdere) verzamelcontainers dan wordt wekelijks het gemiddelde aangeboden gewicht toegerekend aan die percelen / woningen welke gebruik maken van die verzamelcontainer(s).  

 • Afvalwater lozen

  Wilt u met uw bedrijf afvalwater lozen op het gemeentelijk rioleringsstelsel? Dan wil de gemeente dat van u weten. Bepaalde lozingen hoeft u alleen te melden. Voor andere lozingen vraagt u een vergunning aan bij de gemeente. Via de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) kunt u zien of u een vergunning moet aanvragen of een melding moet doen.

 • Alarmsysteem installeren

  Wilt u als particulier, bedrijf of instelling een alarmsysteem installeren? Dan hebt u meestal een omgevingsvergunning nodig. U vraagt de vergunning aan bij de gemeente.

 • Alcohol schenken tijdens evenement

  Meestal mogen alleen horecabedrijven met een drank- en horecavergunning alcohol schenken. Wilt u bij een evenement alcohol verkopen, zoals bier, wijn, port of sherry? Dan moet u een ontheffing aanvragen.

 • Drank- en horecavergunning

  Als u alcohol verkoopt of schenkt, hebt u een drank- en horecavergunning nodig van de gemeente. Als u alcohol wilt schenken tijdens een evenement, moet u een ontheffing bij de gemeente aanvragen. Geen vergunning nodig In de volgende zaken mag u bier, wijn, port en sherry verkopen: supermarkt levensmiddelenwinkel snackbar traiteur  tabakspeciaalzaak slijterij U hebt dan geen vergunning nodig. U mag in uw zaak geen alcohol laten proeven. Artikel 3 van de Drank-& Horecawet bepaald dat het verboden is zonder daartoe strekkende vergunning van burgemeester en wethouders het horecabedrijf of slijtersbedrijf uit te oefenen. De aanvraag voor vergunning geldt met name voor horecabedrijven, kantines, of bedrijfsrestaurants en slijterijen. In artikel 35 van de Drank-& Horecawet is de bepaling opgenomen dat de burgemeester tav het verstrekken van zwakalcoholhoudende drank op aanvraag ontheffing kan verlenen van het in artikel 3 van de Drank- & Horecawet gestelde verbod. Dit geldt voor bijzondere gelegenheden van zeer tijdelijke aard. De aanvraag kan door een ieder worden gedaan. De aanvraag voor de ontheffing geldt o.a. voor evenementen waarvoor een evenementenvergunning wordt verleend.

 • Antenne of schotelantenne plaatsen

  U hoeft meestal geen vergunning aan te vragen als u een antenne of schotelantenne plaatst. Dit hoeft in ieder geval niet als u voldoet aan de volgende voorwaarden: U plaatst de antenne aan de achterkant van uw woning. Een antenne aan de voorkant van uw woning blijft achter de voorgevel. De schotelantenne is maximaal 3 meter hoog (vanaf de voet gemeten). En de doorsnede is maximaal 2 meter. Een andere antenne is maximaal 5 meter hoog (vanaf de voet gemeten). Voldoet u niet aan deze voorwaarden? Dan bekijkt u of u een omgevingsvergunning moet aanvragen. Dit kan via Omgevingsloket online. Controleer of uw bouwplannen vergunningplichtig zijn vóórdat u gaat bouwen! U kunt hiervoor een check doen via Omgevingsloket online (externe link). Daar kunt u de vergunning ook digitaal aanvragen. Overleg bij twijfel altijd eerst met de gemeente.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Mook en Middelaar

Geen verfijning beschikbaar.

Acties