Resultaten

1 - 10 van de 158 Resultaten
Toon producten van Overbetuwe
 • Aangifte doen van overlijden

  Als iemand overlijdt, moet dat worden doorgegeven aan de gemeente waarin de persoon is overleden. Doe dit voordat de begrafenis of crematie plaatsvindt. Vaak doet de begrafenisondernemer dit namens de nabestaanden. De gemeente zorgt ervoor dat de basisregistratie personen (BRP) wordt aangepast. Online regelen >>     Afspraak maken >>

 • Achternaam voor uw kind kiezen

  U kunt kiezen of uw eerste kind de achternaam van de moeder, vader of duomoeder krijgt. Elk volgend kind uit dezelfde relatie krijgt dezelfde achternaam als het eerste kind. Geeft u uw keuze niet door? Dan krijgt uw kind automatisch een achternaam. Het hangt van uw gezinssituatie af welke achternaam uw kind automatisch krijgt. Kijk voor meer informatie over achternamen op Rijksoverheid.nl.

 • Afvalstoffenheffing

  De afvalstoffenheffing bestaat uit 2 delen. U betaalt vastrecht. Daarnaast betaalt u per keer dat u de kliko aan de weg zet of een vuilniszak in de ondergrondse container voor restafval gooit. Gebruikt u een citybin of verzamelcontainer? Dan betaalt u 1 vast bedrag. Soorten afvalstoffenheffing Vastrecht Staat uw huis langs de ophaalroute? Dan moet u vastrecht betalen. Ook als u uw afval nooit meegeeft, bent u verplicht te betalen. Diftar Gebruikt u een groene en/of grijze container? Of maakt u gebruik van de ondergrondse container? Dan betaalt u per lediging/aanbieding. Citybin of verzamelcontainer Maakt u gebruik van een citybin of bovengrondse verzamelcontainer? Dan betaalt u een vast bedrag per jaar. Dit berekenen wij niet per lediging of aanbieding. U betaalt minder als u alleen woont.

 • Alcohol schenken en verkopen

  U heeft als ondernemer een drank- en horecavergunning nodig voor het schenken en verkopen van alcoholische dranken. Er zijn 3 soorten drank- en horecavergunningen: voor horecabedrijven, zoals restaurants en cafés voor slijterijen voor paracommerciële instellingen, zoals buurthuizen en (sport)kantines Misschien moet u ook andere vergunningen aanvragen of meldingen doen: Voor een horecabedrijf of paracommerciële instelling heeft u ook een exploitatievergunning nodig. Er kunnen meer dan 50 personen tegelijk in uw pand aanwezig zijn. U heeft een terras bij uw horecabedrijf. U wilt een gokautomaat plaatsen. De gemeente mag een Bibob-onderzoek doen als u een drank- en horecavergunning aanvraagt.

 • Alcohol tijdelijk schenken

  Het is verboden om buiten uw horecabedrijf alcoholische dranken te verkopen. U kunt voor speciale evenementen een ontheffing aanvragen. Bijvoorbeeld met Koningsdag. Daarmee mag u tijdelijk zwak alcoholhoudende dranken verkopen, zoals bier en wijn.  U kunt een ontheffing krijgen voor maximaal 12 dagen achter elkaar.

 • Als straatartiest optreden

  Om als straatartiest op straat te mogen optreden heeft u toestemming nodig. Bijvoorbeeld voor een optreden als muzikant, mimespeler of goochelaar. Ook filmers, straatfotografen en gidsen moeten toestemming aanvragen.

 • Andere achternaam gebruiken

  Iedereen in Nederland heeft een achternaam. Uw achternaam is vastgelegd in de burgerlijke stand en staat ook in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente. Deze naam wordt ook wel uw geslachtsnaam of geboortenaam genoemd. Bij vrouwen heet deze naam ook wel de meisjesnaam. Deze naam verandert niet als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat. Wilt u dat de gemeente en andere (overheids)organisaties u aanspreken met een andere achternaam? Dan kunt u dit aangeven bij de gemeente. Dit doet u met een verzoek aanduiding naamgebruik. De gemeente en andere (overheids)organisaties gebruiken standaard uw aanschrijfnaam als zij u post sturen. De achternaam waarmee u bent geboren, blijft in uw officiële papieren staan (bijvoorbeeld uw paspoort of rijbewijs). Stel: u heet J. de Wit en uw partner heet P. Jansen. Dan kunt u kiezen uit 4 namen waarmee u wordt aangeschreven: J. Jansen J. de Wit J. de Wit-Jansen J. Jansen-de Wit Online regelen >>

 • Archief van de gemeente

  Wat is een Gemeentearchief? Een Gemeentearchief is een historisch documentatiecentrum in de breedste zin van het woord, waarin zowel geschreven stukken als kaarten, foto's en krantenknipsels worden bewaard. Wilt u iets weten over de geschiedenis van gemeente Overbetuwe over uw familie (stamboomverkenning), woonhuis, bedrijf, buurt of de gemeente zelf? Heeft u informatie nodig voor een werkstuk, scriptie of publicatie over de gemeente? Het Gemeentearchief kan dit soort vragen beantwoorden. Het gemeentearchief van de Gemeente Overbetuwe tot 2001 bevind zich bij het Gelders Archief. Niet alle akten zijn openbaar. Akten van de burgerlijke stand worden pas na een bepaalde periode openbaar. De volgende termijnen gelden: geboorteakten: 100 jaar huwelijksakten: 75 jaar overlijdensakten: 50 jaar

 • Asbest verwijderen

  Wilt u asbest verwijderen of slopen? Dan heeft u daarvoor toestemming nodig van de gemeente. Hiervoor moet een aanvraagformulier worden ingevuld. Aan de verwijdering van asbest zijn regels gesteld. Asbest is namelijk een schadelijk materiaal. Indien het breekt of afbrokkelt, kunnen kankerverwekkende stoffen vrijkomen. Vandaar dat er altijd een melding (toestemming) nodig is voor het verwijderen of slopen van asbest.

 • Automatische incasso voor gemeentebelastingen

  U kunt de gemeentelijke belastingen via een automatische incasso betalen. U betaalt dan uw aanslag vanaf € 50,00 meestal in 10 maandelijkse termijnen. U hoeft de incasso niet ieder jaar opnieuw te regelen. Online regelen voor inwoners >> Online regelen voor ondernemers >>

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties