Resultaten

179 Resultaten
Toon producten van Purmerend
 • Archeologisch onderzoek

  De gemeente beoordeelt op basis van archeologisch onderzoek of u in een gebied met archeologische waarde de bodem mag verstoren. Archeologisch onderzoek is onderdeel van de omgevingsvergunningprocedure.

 • Bezwaar maken tegen een besluit

  Als u het niet eens bent met een gemeentelijk besluit dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Daarmee vraagt u de gemeente om nog eens goed te kijken naar het besluit dat is genomen. Mogelijk is er een onjuist besluit genomen of is een andere oplossing mogelijk.

 • Bijstandverlening zelfstandigen

  Als zelfstandige kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor bijstand. Halte Werk Zelfstandigenloket voert voor Purmerend deze wettelijke regeling uit. U dient de jaarcijfers van de afgelopen 3 boekjaren mee te nemen.

 • Bouw- en verbouwvergunning

  Voor het plaatsen, het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen, veranderen of het wijzigen van het gebruik van een bouwwerk moet u een aanvraag omgevingsvergunning indienen.

 • Brandveilig gebruik gebouwen

  Als u een bedrijf of instelling beheert moet u in verband met brandveiligheid bij bepaald gebruik een gebruiksmelding doen of een omgevingsvergunning aanvragen.

 • Evenementenborden vergunning

  Voor het plaatsen van evenementenborden op diverse locaties heeft u een vergunning nodig. De borden kunnen worden gebruikt voor het aankondigen van niet-commerciƫle evenementen, bijvoorbeeld de nazomerfeesten, inzamelingsacties, theateraankondigingen en evenementen georganiseerd door verenigingen.

 • Evenementenvergunning of -melding

  Voor het organiseren van een evenement in Purmerend heeft u een evenementenvergunning nodig of moet u een melding doen.

 • Welstandscommissie, advies

  Wilt u bouwen of verbouwen, dan kunt u te maken krijgen met de welstandscommissie. De welstandscommissie beoordeelt of het uiterlijk van het bouwwerk voldoet aan de welstandseisen.

 • Kinderopvang exploitatie

  De gemeente zorgt voor de registratie van kinderopvangorganisaties in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Houders moeten voor het starten van een exploitatie en voor wijzigingen de daarvoor opgestelde formulieren gebruiken.

 • Nederlanderschap, optie

  Als u Nederlander wilt worden, kan dat via de optieprocedure. U moet dan bij de gemeente een optieverklaring invullen waarmee u aangeeft dat u Nederlander wil worden.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties