Zoekresultaat

253 Resultaten
Toon producten van Steenbergen
 • Ontheffing aanvragen voor exceptioneel transport

  Het is verboden om goederen te transporteren die te groot of te zwaar zijn. Wilt u toch grotere goederen vervoeren? Vraag dan een ontheffing aan bij de RDW.

 • Milieumelding doen

  Voor sommige schadelijke activiteiten van uw bedrijf hoeft u geen omgevingsvergunning voor het milieu aan te vragen. Een milieumelding is dan voldoende. Dit doet u via de Activiteitenbesluit Internetmodule.

 • Bestemmingsplan inzien

  In een bestemmingsplan staat waar en wat gebouwd mag worden. Er staat ook in waarvoor een gebouw gebruikt mag worden. Bijvoorbeeld of er woningen, horeca of andere bedrijven mogen komen.

 • Afwijking van het bestemmingsplan

  Als u een bouwplan heeft, moet u kijken of het in het bestemmingsplan van de gemeente past. Past het niet in het bestemmingsplan? Dan doet u bij de gemeente een verzoek om af te wijken van het bestemmingsplan. U vraagt dus of u uw plannen toch mag uitvoeren. U kunt de afwijking bijvoorbeeld...

 • Monument verbouwen

  U wilt een monument verbouwen, herstellen of aanpassen. Soms heeft u daar een vergunning voor nodig. Dit is een omgevingsvergunning voor een monument.

 • Financiële regeling voor een monument aanvragen

  Er zijn verschillende subsidies en leningen voor het onderhouden of restaureren van een monument. Heeft u een gemeentelijk monument? Dan kunt u een Cultuurfonds-hypotheek aanvragen. Dit is een lening met een lage rente. De lening gebruikt u voor restauratie. Vraag de lening aan bij het...

 • Grond verplaatsen of afvoeren melden (grondverzet)

  Wilt u op uw terrein grond verplaatsen of afvoeren? Dit moet u melden bij het Meldpunt bodemkwaliteit.

 • Bouwstoffen melden

  Bouwbedrijven moeten een melding maken van de bouwstoffen die zij gebruiken voor bijvoorbeeld de bouw van een weg of brug.

 • Gemeentelijk toezicht op bouw en verbouw

  U kunt starten met de bouw, verbouwing of het gebruik van het gebouw of terrein zodra u een omgevingsvergunning heeft ontvangen. U moet dit wel vooraf aan de gemeente melden. De inspecteur bouw- en woningtoezicht moet namelijk toezien op de kwaliteit van de werkzaamheden en het gebruik van...

 • Verkeerd huisnummer melden

  De gemeente geeft elk nieuw huis of bedrijfspand een adres met huisnummer. Vaak krijgen stand- en ligplaatsen ook een adres. Adressen worden opgenomen in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Huisnummers kunnen niet zomaar gebruikt of gewijzigd worden.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Steenbergen

Geen verfijning beschikbaar.

Acties