Resultaten 91 - 100 van 100 resultaten

 • Ondernemen in gemeente Sint-Michielsgestel

  De gemeente Sint-Michielsgestel is volop in ontwikkeling. Ondernemers spelen hierin een belangrijke rol. We zijn jou als ondernemer graag van dienst in het waarmaken van je ambities met laagdrempelige producten en diensten. En met het tot stand brengen van interessante verbindingen tussen sectoren als ICT, logistiek, Agrifood, retail en bouw.

 • Afkoppelen regenwater

  Door veranderingen in het klimaat zijn er steeds vaker lange droge periodes. Maar er valt ook in korte tijd veel regen. Het meeste regenwater verdwijnt in de riolering. Dat is niet alleen zonde van het schone regenwater, maar ons riool raakt bij hevige regenval ook overbelast. Hierdoor ontstaat wateroverlast. Daarom proberen we het regenwater (langer) vast te houden in het gebied. Bijvoorbeeld door gescheiden riolering en watertuinen aan te leggen.

 • Andere financieringsmogelijkheden

  Je kunt ook kijken naar andere financieringsmogelijkheden, zo zijn er diverse leningsconstructies mogelijk buitenom de bestaande subsidies en financieringsregelingen zoals via de bank of energieprestatie afspraken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het verduurzamen van gebouwen en het uitbesteden van onderhoud te combineren. Dat kan door energieprestatiecontracten (EPC’s) te sluiten met beheer- en onderhoudsbedrijven, ook wel Energy Service Companies (ESCo’s) genoemd.

 • Individuele inkomenstoeslag

  Ben je 21 jaar of ouder, maar heb je nog geen recht op AOW? En leef je al 3 jaar of langer van een laag inkomen? Vraag dan Individuele Inkomenstoeslag aan via het WegWijs.

 • Legalisatie handtekening

  Moet je bewijzen dat de handtekening op een document echt van jou is? Laat dan je handtekening legaliseren. Je zet dan bij de gemeente jouw handtekening op het document. De medewerker van de gemeente bevestigt dat dit dezelfde handtekening is als die op jouw identiteitsbewijs staat. Hiervan krijg je een verklaring.

 • Bewijs van in leven zijn

  Een Bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat je in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen daar om vragen. Sta je in Sint-Michielsgestel ingeschreven? Vraag dit bewijs dan bij ons aan. Dat kan eenvoudig online. Voor gebruik in het buitenland heet het een Attestatie de vita. Dit kan niet online aangevraagd worden. Hiervoor moet je persoonlijk langskomen.

 • Ondernemersplein

  Verduurzamen doen we samen. Hiervoor zijn landelijk gunstige financiële regelingen beschikbaar. Je bedrijfspand energiezuiniger maken met bijvoorbeeld zonnepanelen zorgt voor lagere energiekosten. Kijk voor een energiecheck en financiële regelingen op de website van het landelijke Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel.

 • Vluchtelingenpaspoort en vreemdelingenpaspoort

  Heb je een geldige verblijfsvergunning, maar (nog) niet de Nederlandse nationaliteit? Dan kun je in sommige gevallen een vreemdelingenpaspoort krijgen. Bijvoorbeeld wanneer je van jouw eigen land geen reisdocument krijgt. Ben je erkend als vluchteling? Dan kun je een vluchtelingenpaspoort krijgen. Je moet in het bezit zijn van een verblijfsvergunning van jouw toelating als vluchteling. Je kunt met het vreemdelingenpaspoort of vluchtelingenpaspoort reizen naar alle landen, behalve jouw land van herkomst. 

 • Rijbewijs

  Ben je geslaagd voor je rijbewijs of is jouw rijbewijs verlopen? Maak dan een afspraak om het persoonlijk aan te vragen in het gemeentehuis. Je kunt kiezen voor een gewone aanvraag of voor een spoedaanvraag. Het rijbewijs ligt na een gewone aanvraag na vijf werkdagen voor je klaar bij de receptie van het gemeentehuis.

 • Bezwaar tegen belastingaanslag

  Ben je het niet eens met de gemeentelijke belastingaanslag of met de hoogte van de WOZ-waarde? Dan kun je bezwaar maken. Op het aanslagbiljet staat een datum. Maak bezwaar binnen 6 weken na deze datum. Dit kan online of schriftelijk. Ook al heb je bezwaar gemaakt, je moet je aanslag toch op tijd betalen!