Resultaten

91 - 96 van de 96 Resultaten
Toon producten van Valkenburg aan de Geul
 • Afstand doen van de Nederlandse nationaliteit

  U kunt afstand doen van uw Nederlandse nationaliteit als u ook een andere nationaliteit hebt. Dit doet u door een verklaring van afstand af te leggen bij de gemeente. Hebt u kinderen jonger dan 18 jaar? Dan verliezen zij ook de Nederlandse nationaliteit. Behalve als de andere ouder nog wel de Nederlandse nationaliteit heeft.

 • Paspoort

  Voor het aanvragen van een paspoort dient u een afspraak te maken (Voor het afhalen van een paspoort hoeft u geen afspraak te maken). Bent u paspoort kwijt of is dit gestolen? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie. Met een paspoort kunt u laten zien wie u bent (identificatie). Het is ook een officieel reisdocument. U kunt ermee reizen naar elk land in de wereld. Een paspoort is 10 jaar geldig voor personen die 18 jaar of ouder zijn. Een paspoort is 5 jaar geldig voor personen jonger dan 18. Een paspoort vraagt u aan bij de gemeente.

 • Vluchtelingenpaspoort

  Voor het aanvragen van een paspoort dient u een afspraak te maken. (voor het ophalen van een vluchtelingenpaspoort hoeft u geen afspraak te maken). Een vluchtelingenpaspoort is een Nederlands reisdocument voor vluchtelingen. U kunt ermee naar landen buiten Nederland reizen. Maar niet naar uw land van herkomst. Ook kunt u het vluchtelingenpaspoort in Nederland gebruiken als geldig legitimatiebewijs. Bij de gemeente kunt u het vluchtelingenpaspoort aanvragen. Een vluchtelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig (Dit hangt af van de geldigheidsduur van uw verblijfsvergunning).

 • Briefadres

  Als u geen vast woonadres hebt, kunt u vaak geen post ontvangen. U kunt dan een briefadres aanvragen bij de gemeente. Een briefadres is een huisadres waar u uw post laat bezorgen. De hoofdbewoner van het briefadres is verplicht die post aan u door te geven. U vraagt een briefadres aan als u geen (vast) woonadres hebt. Bijvoorbeeld als u schipper of kermisexploitant bent. Maar u kunt het ook aanvragen als u in een verpleeghuis, blijf-van-mijn-lijfhuis of strafinrichting zit. Soms kunt u ook een briefadres aanvragen omdat dit voor u veiliger is in een bepaalde situatie. De burgemeester beoordeelt dit.

 • Geboorteaangifte

  Voor dit product dient u een afspraak te maken.  Aangifte doen van de geboorte van een kind is verplicht. Hebt u net een kind gekregen dat in Nederland is geboren? Dan moet u dit aangeven bij de gemeente waar het is geboren.

 • Rijbewijs

  Voor dit product dient u een afspraak te maken Aanvragen rijbewijs Buitenlands rijbewijs omwisselen Vermissing rijbewijs  U vraagt een rijbewijs persoonlijk aan bij de gemeente. Na vijf werkdagen kunt u uw rijbewijs afhalen. Spoedaanvraag Als u snel uw rijbewijs nodig hebt, doet u een spoedaanvraag. Als u het rijbewijs voor 14.00 uur aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag ophalen. Dit kost wel extra geld. 

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties