Resultaten

91 - 100 van de 117 Resultaten
Toon producten van Zutphen
 • Bestemmingsplannen

  Een bestemmingsplan bepaalt wat er in een gemeente met de ruimte mag gebeuren. Een gebied kan bijvoorbeeld bestemd zijn om te wonen, te werken of te sporten. Er staat in waar winkels, horeca en bedrijven mogen zijn. Waar, hoeveel en hoe groot er gebouwd mag worden. En waar wegen en groengebieden mogen worden aangelegd. Een gebied voor een bestemmingsplan kan heel groot zijn, maar ook klein. Elk bestemmingsplan bestaat uit 3 vaste onderdelen: Een toelichting, met de kenmerken van een wijk, de plannen met het gebied en de ruimtelijke onderbouwing van het plan.

 • Bijstand voor 55+ die stoppen met ondernemen (IOAZ)

  Bent u een ondernemer van 55 jaar of ouder en wilt u stoppen met uw bedrijf? En heeft u te weinig inkomen om van te leven? Dan is er de IOAZ-uitkering.

 • Uitrit bij woning of bedrijf

  Wilt u een uitrit (of inrit) bij uw woning of uw bedrijf? Dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen. Voorwaarden De uit- of inrit mag geen nadelige gevolgen hebben voor: de bruikbaarheid van de weg; de veiligheid van de weg; het uiterlijk van de omgeving; de aanwezige groenvoorziening. Als de uit- of inrit wel nadelige gevolgen heeft, kan de gemeente de vergunning weigeren. Aanvragen U vraagt de omgevingsvergunning online aan via het Omgevingsloket.

 • Gevonden en verloren

  Bent u iets verloren? Uw sleutels, passen of telefoon bijvoorbeeld? Of heeft u juist iets gevonden? Hieronder leest u wat u moet doen. Gevonden voorwerpen meldt u online of levert u in Heeft u een voorwerp gevonden? Dan registreert u dit op de website iLost. Het voorwerp kunt u thuis bewaren of afgeven in het stadhuis. Als de eigenaar het voorwerp niet bij u komt ophalen, kunt u na 1 jaar de nieuwe eigenaar worden van het gevonden voorwerp.

 • Leerlingenvervoer

  Kan uw kind niet lopend of op de fiets naar school door de afstand of door een handicap? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een bijdrage in de vervoerskosten van uw kind.  Hoe werkt het? De regeling geldt voor primair onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs.

 • Vrijwilligersverzekering

  Bent u vrijwilliger in de gemeente Zutphen? Dan bent u automatisch verzekerd tijdens uw vrijwilligerswerk. U moet wel vrijwilligerswerk doen voor een organisatie en de activiteiten moeten een maatschappelijk belang dienen. Bijvoorbeeld voor een kerk, een buurthuis of een club. Zo werkt het Het maakt niet uit hoeveel uren vrijwilligerswerk u doet. U bent ook verzekerd als u eenmalig het voetbalteam van uw zoon naar en van een wedstrijd rijdt. U hoeft zich niet aan te melden voor de vrijwilligersverzekering. U bent ook verzekerd als u mantelzorger bent.

 • Parkeerabonnement (markt)

  Met een parkeerabonnement kunt u parkeren op plekken die zijn aangewezen voor betaald parkeren. U vraagt een abonnement aan voor een bepaalde straat of gebied. U kunt dan onbeperkt parkeren op de betaalde parkeerplaats waar het abonnement geldt. Marktondernemers van de donderdag- en/of zaterdagmarkt kunnen voor deze dag(en) een ‘parkeerabonnement markt’ aanvragen voor de locaties David Evekinkplein, Houtwal (achter politiebureau) of Houtwal/Vispoortplein.

 • Aanpassen of verbouwen monument

  Bent u eigenaar van een monument en wilt u het monument aanpassen of verbouwen? Voor veel wijzigingen aan de binnen- of buitenkant van monumenten is een omgevingsvergunning nodig en is een bouwhistorisch onderzoek verplicht. Bijvoorbeeld bij andere dakpannen, isolatie, dubbel glas, een andere kleur schilderwerk of bouwkundige ingrepen. Regulier onderhoud is in principe vergunningvrij, maar in sommige gevallen is toch een vergunning nodig. Neem voor info contact op met uw erfgoedspecialist van de gemeente Zutphen.

 • Geldproblemen

  Het duurt vaak jaren voordat mensen met schulden om hulp vragen. Een simpele te laat betaalde rekening kan hierdoor uitgroeien tot een vervelende schuld. Heeft u nog veel rekeningen niet betaald? Wacht niet tot de problemen zo groot worden dat u er zelf niet meer uitkomt. Dat is eerder dan u denkt. Kom naar ons voor advies en hulp. Wij kunnen u helpen als u geldproblemen heeft of bang bent om deze te krijgen

 • Parkeervergunning bewoners

  Inwoners van de binnenstad kunnen een parkeervergunning aanvragen. U mag dan parkeren op een parkeerplaats voor vergunninghouders. Ook mag u tussen 17.00 en 10.00 uur parkeren op betaalde parkeerplaatsen (behalve op koopavonden). Een parkeervergunning is 1 jaar geldig, vanaf de datum van aanvraag. Voor het parkeren van een camper gelden speciale regels.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties