Resultaten

101 - 106 van de 106 Resultaten
Toon producten van Tytsjerksteradiel
 • Attestatie de vita (internationaal bewijs van in leven zijn)

  Het bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat een persoon in leven is. U kunt het bewijs van in leven zijn alleen krijgen bij de gemeente waar u ingeschreven staat. U kunt zelf het bewijs van in leven zijn aanvragen, of iemand machtigen om dit te doen. Als u een verklaring van in leven zijn in het buitenland wilt gebruiken, heeft u een internationale verklaring van in leven zijn nodig. Deze internationale verklaring heet een Attestatie de Vita. Let op! Een internationale verklaring van in leven zijn kunt u alleen persoonlijk aan de balie aanvragen. Maak een afspraak

 • Kind erkennen ná de geboorte

  U kunt juridisch ouder worden door uw kind te erkennen. Erkenning doet u bij de burgerlijke stand van de gemeente of via een notaris. Erkenning niet nodig U hoeft uw kind niet te erkennen als u automatisch juridisch ouder wordt. Dit is zo als u de biologische moeder bent. Een man of duomoeder wordt automatisch juridisch ouder in 2 situaties: huwelijk met de moeder; geregistreerd partnerschap met de moeder. Let op! Als duomoeder moet u dan wel de verklaring ‘donor onbekend’ meenemen bij de geboorteaangifte. Als u dit niet doet, dan kunt u juridisch ouder worden door uw kind te erkennen. Ouderlijk gezag Door erkenning bent u nog geen wettelijke vertegenwoordiger van uw kind. Daarvoor moet u eerst het ouderlijk gezag aanvragen. Als u ouderlijk gezag hebt, mag u beslissingen nemen over de opvoeding en de verzorging van uw kind. U mag ook het vermogen van uw kind beheren.

 • Reclame plaatsen

  U mag niet zomaar reclame plaatsen op of aan een gebouw, of op particulier of openbaar terrein. Wilt u een reclamebord plaatsen op of aan een gebouw? Denk hierbij aan uithangborden, spandoeken en teksten of afbeeldingen op muren. Of wilt u bewegwijzering op openbare terrein voor uw bedrijf? Dan gaat het hier om langdurige of permanente reclame. Hiervoor vraagt u een omgevingsvergunning aan bij de gemeente via www.omgevingsloket.nl. Het is ook mogelijk om tijdelijke reclame te plaatsen om bekendheid te geven aan een lokale of regionale evenement of activiteit. U kunt hierbij denken aan open dagen voor scholen, beurzen, theatervoorstellingen of andere evenementen. Hiervoor is een vergunning nodig, waarvoor een aantal uitgangspunten en voorwaarden gelden. Er wordt geen vergunning verleend voor tijdelijke commerciële acties en activiteiten, zoals stuntacties en -aanbiedingen. Aanvragen voor reclame-uitingen voor lokale evenementen en activiteiten hebben voorrang op aanvragen voor regionale, mits dit 2 weken van te voren is aangevraagd. Wilt u een aanvraag indienen? Gebruik hiervoor het formulier borden en spandoeken. Wilt u reclameborden plaatsen voor een evenement dan is hiervoor een vergunning nodig. Dit kunt u aanvragen met het formulier borden en spandoeken.

 • Buitenlandse documenten, legalisatie en verificatie

  De gemeente vraagt u soms om originele documenten te laten zien. Bijvoorbeeld: als u zich wilt inschrijven; een kind wilt erkennen of; uw huwelijk of echtscheiding meldt. Als het om buitenlandse documenten gaat, dan wil de gemeente zeker weten dat uw buitenlandse documenten echt en betrouwbaar zijn. Zorg daarom voor legalisatie of verificatie van uw document. Legalisatie betekent dat u officieel laat maken dat uw document echt is. Dit doet u in het land waar uw document is opgesteld. Verificatie betekent dat u laat controleren of de inhoud van uw document betrouwbaar is. Dit regelt u bij de gemeente.

 • Kind erkennen vóór de geboorte

  U kunt juridisch ouder worden door uw kind te erkennen. Dit kunt u al voor de geboorte doen. Erkenning doet u bij de burgerlijke stand (gratis) van de gemeente of via een notaris. Erkenning niet nodig U hoeft uw kind niet te erkennen als u automatisch juridisch ouder wordt. Dit is zo als u de biologische moeder bent. Een man of duomoeder wordt automatisch juridisch ouder in 2 situaties: huwelijk met de moeder geregistreerd partnerschap met de moeder Let op! Als duomoeder moet u dan wel de verklaring ‘donor onbekend’ meenemen bij de geboorteaangifte. Doet u dit niet? Dan kunt u juridisch ouder worden door uw kind te erkennen. Ouderlijk gezag Door erkenning bent u nog geen wettelijke vertegenwoordiger van uw kind. Daarvoor moet u eerst het ouderlijk gezag aanvragen. Als u ouderlijk gezag hebt, mag u beslissingen nemen over de opvoeding en de verzorging van uw kind. U mag ook het vermogen van uw kind beheren. Maak een afspraak

 • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

  LET OP: Wij accepteren alleen de versie 'februari 2018' van het aanvraagformulier VOG. U vindt de versie onderaan iedere pagina van het aanvraagformulier VOG. Beschikt u over een oudere versie? Dan moet u een nieuwere versie van het aanvraagformulier in laten vullen door uw werkgever. Anders kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen. Verklaring omtrent gedrag Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of organisaties kunnen om een VOG vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken, maar ook als u een wapenvergunning aanvraagt. GRATIS Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor vrijwilligers in Tytsjerksteradiel Gemeente Tytsjerksteradiel neemt voor zover bekend als eerste gemeente in Friesland de kosten voor haar rekening voor vrijwilligers voor een Verklaring omtrent het gedrag. De regeling is voor vrijwilligers die wonen en vrijwilligerswerk uitvoeren binnen de gemeente. Een gratis VOG aanvragen kan in de periode van 1 december 2017 t/m 30 november 2018 (of eerder indien het budgetplafond van de regeling bereikt is). De gratis verklaring is voor vrijwilligers die niet in aanmerking komen voor een gratis VOG op basis van de landelijke regeling en waarvan de kosten niet door de (vrijwilligers)organisatie vergoed kunnen worden. Vrijwilligers die in aanmerking komen voor de regeling Gratis VOG vanuit het Ministerie van Veiligheid en justitie hebben geen recht op de gratis VOG van de gemeente. Voorwaarden waaraan vrijwilligers en (vrijwilligers)organisaties dienen te voldoen leest u in de Beleidsregels Regeling Gratis VOG. Hoe vraag ik een gratis VOG aan? Vul het 'VOG aanvraagformulier' in; Vul het 'gratis VOG adviesformulier' in; Er is een positief advies van de Vrijwilligerscentrale van Kearn nodig om in aanmerking te komen voor het aanvragen van de gratis VOG. Stuur daarom het ingevulde formulier naar hen toe en wacht het advies af. Hoe u het adviesformulier naar Kearn kunt sturen en meer uitleg over de procedure vindt u ook in het formulier. Heeft u positief advies gekregen? Maak dan een afspraak om langs te komen in het gemeentehuis; Ga met beide, volledig ingevulde, formulieren naar het gemeentehuis.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties