Resultaten

111 - 120 van de 128 Resultaten
Toon producten van Beemster
 • Leegstandwetvergunning

  U kunt als eigenwoningbezitter gebruik maken van de Leegstandwet, als uw te koop staande woning na langere tijd niet tegen redelijke condities verkocht kan worden. Om te kunnen verhuren op basis van de Leegstandwet heeft u een vergunning nodig. Deze kunt u aanvragen in de gemeente waar de woning staat.

 • Toeristenbelasting

  De gemeente heft toeristenbelasting omdat toeristen gebruik maken van voorzieningen in de gemeente. Ondernemers die slaapgelegenheid aanbieden aan toeristen betalen de toeristenbelasting. Biedt u slaapgelegenheid aan in uw hotel, bed

 • Bouwarchief

  Informatie over bouw- en omgevingsvergunningen uit het archief opvragen De informatie over bouwvergunningen t/m 2010 (Beemster) bevindt zich in het Waterlands Archief. Openingstijden en meer info Bouw- en omgevingsvergunningen van ná 2010 Afschriften van documenten (bijvoorbeeld tekeningen) van verleende bouw- en omgevingsvergunningen (Beemster) van ná 2010 kunt u digitaal aanvragen.

 • Begeleiding bij persoonlijke verzorging

  Bij begeleiding bij persoonlijke verzorging komt een hulpverlener aan huis. Hij of zij biedt begeleiding bij/en toezicht op alles wat mensen doen om zichzelf te verzorgen. Bijvoorbeeld wassen, aankleden of naar het toilet gaan. Het gaat om hulp ‘met de handen op de rug’. Begeleiding bij persoonlijke verzorging wordt uitsluitend in combinatie met individuele begeleiding toegekend.

 • Beschermd wonen

  Wie beschermd woont krijgt begeleiding bij zaken als koken, boodschappen doen, het huis schoonhouden, sociale contacten opbouwen, dagactiviteiten ontplooien en omgaan met geld. Mensen die beschermd wonen, wonen in groepsverband in een huis of kleinschalig wooncomplex. Er zijn verschillende vormen van beschermd wonen –met lichte tot intensieve begeleiding- afhankelijk van de situatie van de cliënt. Beschermd wonen is bedoeld voor mensen met een psychiatrische stoornis.

 • Dagbesteding

  Bij dagbesteding gaat iemand een of meerdere dagdelen per week naar een instelling. Daar volgt hij of zij in groepsverband activiteiten op het gebied van bijvoorbeeld bewegen, creativiteit, budgetteren, geheugentraining, gezamenlijk koken en eten. Het doel is dat mensen in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen, mee kunnen blijven doen in de maatschappij en contacten hebben met anderen. Dagbesteding ontlast bovendien mantelzorgers die intensief voor de cliënt zorgen. Dagbesteding wordt ook wel begeleiding groep genoemd. Als iemand nog in staat is naar school te gaan of (aangepast) werk te doen, komt men niet in aanmerking voor dagbesteding.

 • Individuele begeleiding

  Bij individuele begeleiding komt een hulpverlener aan huis. Hij of zij biedt hulp bij praktische zaken in het dagelijks leven. Dit kan bijvoorbeeld gaan om aansturen bij of plannen van huishoudelijke taken, het bieden van een dagstructuur en het maken van een weekplanning. Het doel is dat mensen in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen, mee kunnen blijven doen in de maatschappij en contacten hebben met anderen. Individuele begeleiding ontlast bovendien mantelzorgers die intensief voor de cliënt zorgen.

 • Kortdurend verblijf

  Kortdurend verblijf wordt ook wel logeren of respijtzorg genoemd. De cliënt verblijft voor een of meerdere etmalen ergens anders dan thuis. Veelal vindt logeren plaats in een instelling. Logeren wordt vaak ingezet om de mantelzorgers die intensief voor de cliënt zorgen, te ontlasten. Kortdurend verblijf is bedoeld voor mensen die thuis wonen, maar permanent toezicht nodig hebben, ook ‘s nachts.

 • Toestemming reizen met minderjarige naar buitenland

  nog geen abstract ingevuld.

 • Individuele studietoeslag

  De individuele studietoeslag is er voor mensen met een arbeidshandicap, die niet in staat zijn het minimumloon te verdienen. De individuele studietoeslag krijgt u als financiële compensatie, omdat het moeilijk kan zijn om de studie te combineren met een bijbaan.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties