Resultaten

111 - 119 van de 119 Resultaten
Toon producten van Bergen op Zoom
 • Verklaring omtrent het gedrag aanvragen

  Werkgevers en andere organisaties kunnen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen. Met een VOG laat u zien dat uw gedrag geen bezwaar is voor een bepaalde taak of functie. Justis onderzoekt of u iets strafbaars heeft gedaan in het verleden. Een VOG is bijvoorbeeld verplicht voor onderwijzers, beginnende taxichauffeurs en mensen in de kinderopvang. Een VOG kan ook nodig zijn als u: een visum of werkvergunning aanvraagt tijdelijk werkt als vrijwilliger gaat werken De VOG is gratis voor vrijwilligers die met kwetsbare mensen werken. De organisatie waarvoor u werkt moet zich eerst aanmelden.

 • Verloren of gevonden voorwerpen

  Als u iets bent verloren, kunt u dit via bovenstaande website doorgeven aan de gemeente. Zodra er iets is gevonden dat lijkt op het voorwerp dat u kwijt bent, kunt u komen kijken. Als het inderdaad van u is, dan mag u het meenemen. Een Nederlands paspoort of Nederlandse identiteitskaart kunt u niet terugkrijgen. Dat is een landelijke regel die geldt sinds 5 november 2016. Vanwege de kans op fraude worden Nederlandse paspoorten en identiteitskaarten vernietigd als ze worden teruggevonden.

 • Vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort aanvragen

  U gebruikt een paspoort om te laten zien wie u bent. Met dit paspoort kunt u ook naar het buitenland reizen. Het vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is in alle landen geldig, behalve in uw land van herkomst. Voor sommige landen heeft u ook een visum nodig. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Kinderen vanaf 14 jaar moeten zich in Nederland kunnen identificeren. Een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig. Dit hangt af van de duur van uw verblijfsvergunning.

 • Vrijwilligerswerk

  Met vrijwilligerswerk ontwikkel je jouw talenten en leer je nieuwe dingen. Je doet waardevolle ervaring op en komt in contact met bijzondere organisaties. Vrijwilligerswerk houd je scherp en actief. Bovendien doe je zinvol werk. De waardering die je ervoor krijgt, is onbetaalbaar. En als je geen betaalde baan hebt, vergroot je met vrijwilligerswerk je kans om (snel) weer werk te vinden.

 • Werken over de grens: Grens Informatiepunt (GIP)

  Het Grensinformatie Punt (GIP) is er voor werkzoekenden, werkgevers, studenten en ondernemers die over de grens (willen) werken, ondernemen, studeren of wonen. Er komt veel bij kijken, zoals belasting, sociale zekerheid, pensioen en verzekeringen.  Werken over de grens? Laat je informeren bij het GIP! Omdat iedere persoonlijke situatie anders is kunt u met uw vragen over grensoverschrijdend werken terecht bij het GIP, Rooseveltlaan 148 in Bergen op Zoom. Maak vooraf even een afspraak Dat kan via gipbrabantsewal@bergenopzoom.nl Of via telefoonnummer: 0031(0)164-277727.

 • Windmolen(park) bouwen

  U wilt een windmolen(park) van minder dan 5 megawatt op land aanleggen of uitbreiden. Dan moet u hiervoor bij de gemeente een verzoek indienen tot aanpassing van het bestemmingsplan. Ook heeft u vergunningen nodig. Bijvoorbeeld de omgevingsvergunning bouwen. Deze vergunning heeft u altijd nodig voor een windmolen(park). Provincies en gemeenten kunnen samen besluiten over wie verantwoordelijk is voor welk project bij het ontwikkelen van een windmolenpark. Wilt u een kleine windmolen bouwen, bijvoorbeeld op of naast uw huis? Ook dan heeft u een omgevingsvergunning bouwen nodig. Soms ook een omgevingsvergunning milieu. Of de gemeente u de vergunningen verleent, hangt af van: de plaats van de windmolen, de gevolgen voor het milieu of de vergunning in het bestemmingsplan past Soms heeft u ook andere vergunningen nodig. Zoals een watervergunning of een natuurbeschermingsvergunning. Dit hangt af van het formaat en de locatie van de windmolen. Er zijn 2 procedures bij het verlenen van een omgevingsvergunning. Heeft uw vergunningaanvraag een groot risico voor de omgeving? Of zijn er schadelijke gevolgen te verwachten voor beschermde planten- en diersoorten of natuurgebieden? Dan geldt de uitgebreide procedure. Anders geldt de gewone procedure.

 • WOZ-beschikking (Wet waardering onroerende zaken)

  De Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) verzorgt de WOZ-beschikkingen voor de gemeente Bergen op Zoom. Op de site van de BWB vindt u alle informatie over: WOZ-beschikking Taxatieverslag Bezwaar indienen Via het WOZ-waardeloket kunt u de WOZ-waarde van uw woning nakijken.

 • Zakenpaspoort aanvragen

  U kunt een zakenpaspoort aanvragen als u vaak naar het buitenland reist. Dit paspoort heeft 66 pagina’s in plaats van 34. U heeft dan meer ruimte voor visa en stempels. Als u 18 jaar of ouder bent, is uw paspoort 10 jaar geldig. Voor iedereen onder de 18 jaar is het paspoort 5 jaar geldig. In uw paspoort staat tot welke datum het geldig is. Reist u met kinderen? Zij moeten een eigen paspoort of identiteitskaart hebben. 

 • Zelf een trouwlocatie kiezen

  U kunt zelf kiezen waar u trouwt. Misschien wilt u trouwen op een plek waar u een bijzondere herinnering aan heeft. De gemeente moet toestemming geven voordat u op deze plek mag trouwen. De locatie moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Daarom is het verstandig op tijd contact op te nemen met de gemeente. Die kan u ook vertellen of u eventueel nog vergunningen nodig heeft.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties