Resultaten

111 - 120 van de 131 Resultaten
Toon producten van Noordenveld
 • Verhuizen binnen Nederland

  Uw verhuizing meldt u bij de gemeente waar u gaat wonen. Verhuist u naar of binnen de gemeente Noordenveld, dan geeft u uw nieuwe adres aan ons door. Dit kan vanaf 2 maanden voor de verhuizing tot 5 dagen erna. Als u naar een andere gemeente verhuist, dan geeft u dit door aan de gemeente waar u gaat wonen. U wordt hier automatisch uitgeschreven. Het melden van uw verhuizing is gratis.

 • Bijstandsnorm en eigen vermogen

  Of u in aanmerking komt voor extra ondersteuning bij laag inkomen hangt af van uw inkomen en vermogen. Uw inkomen vergelijken wij met de bijstandsnorm. Hieronder vindt u de normbedragen voor de bijstand (de participatiewet). Dat zijn de meest voorkomende maximumbedragen om voor regelingen in aanmerking te komen. We gaan uit van de bedragen inclusief vakantiegeld. Onderstaande bedragen gelden tot en met 30 juni 2021.

 • Tijdelijke inkomensondersteuning voor ondernemers

  De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) vult uw inkomen uit uw bedrijf of zelfstandig beroep aan tot het sociaal minimum. Deze regeling is verlengd tot en met 30 juni 2021. Vanaf 1 april 2021 gaat er een vermogenstoets gelden. Heeft u financiële hulp nodig? Dan kunt u een Tozo uitkering aanvragen. U vraagt het aanvraagformulier telefonisch aan.

 • Sloopmelding

  Als u een pand of een deel van een pand wilt slopen, dan heeft u meestal geen vergunning nodig. U moet wel melden als u meer dan 10 kubieke meter sloopafval verwacht. Of als er asbest vrijkomt, ook al is dit maar een klein beetje. U doet een sloopmelding minimaal 4 weken voor u wilt beginnen via het omgevingsloket. Als u alleen asbest gaat verwijderen, meldt u dat minimaal 5 dagen voor u begint.

 • Ontwikkelen van uw vakantiepark

  Wilt u uw vakantiepark verder ontwikkelen zodat uw park een (inter)nationaal toppark wordt binnen uw segment? Dan kunt u in aanmerking komen voor deelname aan het REX-programma. Dat houdt in dat u een financiële bijdrage kunt ontvangen voor innovatieve en duurzame investeringen op uw park. U kunt ook deelnemen als u met een vakantiepark start of een vakantiepark overneemt.

 • Riool verstopt

  Geef aan ons door als het riool verstopt is en de verstopping zit in het hoofdriool, het deel van de gemeente. Wij komen zo snel mogelijk langs om de verstopping te verhelpen. Zit de verstopping op uw eigen terrein, dan lost u het zelf op of schakelt een ontstoppingsbedrijf in. U ziet in welk deel van het riool de verstopping zit door het putje op de erfgrens op te graven. Staat dit vol water, dan zit de verstopping in het gemeentelijke hoofdriool.

 • Wmo-taxipas aanvragen

  Bent u niet mobiel genoeg om met de auto, fiets of openbaar vervoer te gaan, dan kunt u reizen met de speciale bussen van VOR en SON. Lukt dat ook niet, vraag dan een Wmo-pas voor taxivervoer aan. Wij komen bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Bel voor een afspraak.

 • Subsidie aanvragen voor plan of activiteit

  Organiseert u of uw vereniging een cultureel of sportief evenement? Of een activiteit of bijeenkomst die de leefbaarheid in Noordenveld vergroot of bijdraagt aan het welzijn van onze inwoners? Dan kunt u online subsidie aanvragen. Wij dragen dan bij in de kosten.

 • Duurzaam wonen en energie besparen

  Wilt u energie besparen en uw woning verduurzamen? Informatie over mogelijke subsidies en regelingen vindt u bij het Drents Energieloket. Check online wat u kunt besparen. Of vraag een gratis energieadvies aan. Via het energieloket vindt u ook bedrijven uit de regio die u kunnen helpen bij de uitvoering van werkzaamheden. De gemeente Noordenveld heeft zelf geen subsidies voor energiebesparende maatregelen.

 • Bezwaar maken

  Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? In het besluit zelf is meestal aangegeven of bezwaar maken mogelijk is. Dit doet u door een brief naar ons te sturen waarin u bezwaar maakt. Dat moet binnen 6 weken na de bekendmaking van het besluit. Bent u het niet eens met het besluit op uw bezwaar, dan kunt u in beroep gaan bij de rechtbank.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties