Resultaten

111 - 119 van de 119 Resultaten
Toon producten van Zutphen
 • Afschrift of uittreksel burgerlijke stand

  De burgerlijke stand van de gemeente maakt akten op van belangrijke gebeurtenissen in uw leven. Zoals geboorte, huwelijk, echtscheiding, geregistreerd partnerschap, beëindiging geregistreerd partnerschap en overlijden. Hoe werkt het? U kunt een afschrift burgerlijke stand (bijvoorbeeld geboorteakte of huwelijksakte) of uittreksel (internationaal) van deze akten aanvragen bij de gemeente waar de akte is opgemaakt. U kunt een uittreksel burgerlijke stand op meerdere manieren aanvragen:

 • Subsidie voor evenementen en festivals

  Zutphen heeft een compleet en breed programma met evenementen voor verschillende publieksgroepen. Het totaal aantal evenementen in heel Zutphen zit tegen de 100 per jaar! Om evenementen te ondersteunen die passen bij de identiteit en het karakter van Zutphen, stelt de gemeente subsidie beschikbaar. Bij het verlenen van die subsidie maken we onderscheid tussen beeldbepalende evenementen, sfeerbepalende evenementen en springplank evenementen. Deze evenementen vinden vooral in de binnenstad plaats. De overlast voor omwonenden wordt zoveel mogelijk beperkt.

 • Studietoeslag

  De studietoeslag is een geldbedrag voor studenten die door hun beperking niet kunnen bijverdienen. Veel studenten hebben een bijbaan om hun studie te kunnen betalen. Maar studenten met een beperking kunnen vaak niet of nauwelijks bijverdienen. Voor hen is er de studietoeslag. De studietoeslag is een bedrag van €137 per maand.

 • Woningaanpassing

  Kunt u zich niet zo goed bewegen in huis? Heeft u problemen met douchen of traplopen? Dan kan de gemeente u helpen. We bekijken samen met u wat de beste oplossing is. Het kan zijn dat u een traplift nodig heeft of een douchezitje of andere aanpassingen aan uw huis. Wanneer de kosten voor het aanpassen van uw huis te hoog zijn, kan een verhuizing naar een andere woning beter zijn. Aanvraag U vraagt woningaanpassing aan in drie stappen.

 • Verklaring Omtrent het Gedrag

  Voor veel banen heeft u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Het is een verklaring die aangeeft dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor uw baan of stage.

 • Vooradvies omgevingsvergunning

  Voordat u een omgevingsvergunning aanvraagt of een melding doet, kunt u gratis een vooradvies aanvragen. Met een vooradvies weet u, voor u een vergunning aanvraagt, of uw plan haalbaar is. Het voordeel van een vooradvies is dat u uw plan nog niet in detail uitgewerkt hoeft te hebben. U hoort al in een vroege fase van uw plan of uw plan wel of niet kan. Bovendien is een vooradvies gratis. Stappen Een vooradvies aanvragen doet u via het Omgevingsloket. Volg daarbij de volgende stappen:

 • Gedenkteken voor verkeersslachtoffer of slachtoffer zinloos geweld

  Wilt u een gedenkteken plaatsen langs de weg voor een verkeersslachtoffer of een slachtoffer van zinloos geweld? Als u dit gedenkteken wilt plaatsen binnen de gemeente Zutphen kunt u als nabestaande een verzoek bij ons indienen. Om een gedenkteken te plaatsen, zijn er meerdere mogelijkheden:

 • Bewijs van in leven zijn

  Het bewijs van in leven zijn, kan gevraagd worden door pensioenfondsen of andere uitkerende instanties. Zij hebben het 'bewijs van in leven zijn' onder andere nodig om tot uitkering van een pensioen of een levensverzekering over te gaan. Hoe werkt het? Een bewijs van in leven zijn, kunt u aanvragen bij uw gemeente. Met dit bewijs kunt u schriftelijk bewijzen dat u op het moment van afgifte in leven bent.

 • Slopen

  Wilt u iets slopen? Dan moet u een sloopmelding doen of een omgevingsvergunning aanvragen. Als er bij het slopen asbest vrij komt, moet u altijd een (verkorte) sloopmelding doen. Vergunningvrij U mag vergunningvrij slopen als: u maximaal 10 m3 afval heeft, en er geen asbest in het sloopafval zit. 10 m3 afval komt overeen met de inhoud van een kleine container. Bij een 'kleine' verbouwing heeft u vaak minder dan 10 m3 afval. Sloopmelding U moet een sloopmelding doen als:

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties