Resultaten

131 - 134 van de 134 Resultaten
Toon producten van Almelo
 • Eikenprocessierups

  Van mei tot en met september kan de eikenprocessierups voor overlast zorgen. De brandharen van deze rups kunnen vervelende klachten veroorzaken, zoals jeuk of irritatie. De gemeente gaat de rupsen (preventief) bestrijden. Dat gebeurt alleen op plekken waar veel mensen komen, zoals bij scholen, winkelcentra en verzorgingstehuizen. Voor eikenprocessierupsen op uw eigen terrein komt de gemeente niet. Die moet u op eigen kosten laten behandelen of weghalen. U kunt een nest op een drukbezochte plek aan ons melden. Komen er veel meldingen, dan kan het langer duren voordat het nest verwijderd wordt. Wij vragen daarvoor uw begrip.

 • Rijbewijs online verlengen via de RDW

  U kunt uw te verlengen rijbewijs ook direct via de RDW aanvragen. Dit kan bij een erkende fotograaf. U regelt de aanvraag daarna met uw (Android) smartphone. Na 2 werkdagen kunt u uw rijbewijs ophalen in het gemeentehuis.

 • Omgevingsvisie

  In 2021 gaat de nieuwe Omgevingswet in. Die wet verplicht gemeenten een visie te maken voor de toekomst van de stad. Dit is de Omgevingsvisie. In de Omgevingsvisie staat hoe we in Almelo ook in de toekomst prettig kunnen wonen en werken. Voor het maken van de visie gaan we in gesprek met inwoners en ondernemers.

 • Fietsenstallingen

  Wilt u uw fiets stallen in het centrum van Almelo? Er zijn 3 fietsenstallingen in het centrum. Op marktdagen is er ook 1 tijdelijke bewaakte fietsenstalling.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties