Resultaten

131 - 140 van de 143 Resultaten
Toon producten van Leidschendam-Voorburg
 • Gemeentelijk groen adopteren

  U kunt gemeentelijk groen adopteren en zelf onderhouden. De grond en de beplanting blijven toegankelijk en eigendom van de gemeente. U sluit daarvoor met de gemeente een overeenkomst voor zelfbeheer. Om groen te kunnen adopteren moet uw aanvraag aan een aantal voorwaarden voldoen.

 • Paspoort voor vluchteling

  Woont u in Nederland en heeft u een status als vluchteling? Dan heeft u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Voor het aanvragen van een vluchtelingenpaspoort kunt u een afspraak maken. Na ongeveer een week is uw paspoort klaar.

 • Wob-verzoek indienen

  De gemeente geeft informatie over haar beleid op het internet, in de krant enzovoort. Wilt u meer of specifieke informatie? Dien dan een Wob-verzoek in bij de gemeente. In de Wob (Wet Openbaarheid van Bestuur) is geregeld of informatie geschikt is om openbaar te maken. U kunt ook de Wob-verzoeken en -besluiten bekijken die de afgelopen periode zijn ingediend.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Bent u gehandicapt en kunt u vaak geen parkeerplaats vinden bij uw huis? Als u al een Europese gehandicaptenparkeerkaart heeft, dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. Dan wordt een openbare parkeerplaats omgezet naar een voor u bestemde parkeerplaats met een kentekenbord. Dit kunt u digitaal regelen. U betaalt meteen bij aanvraag.

 • Horeca-vergunningen

  Als horeca-ondernemer heeft u een exploitatievergunning nodig. Wilt u alcohol verkopen of schenken? Dan moet u ook een drank- en horecavergunning aanvragen. Ook als u uw horecazaak verplaatst, uw ondernemingsvorm verandert (bijvoorbeeld van een eenmanszaak in een BV), een terras toevoegt of uw sluitingstijden verruimt, vraagt u een vergunning aan. Om een leidinggevende te wijzigen, is een melding voldoende. U kunt de meeste meldingen en vergunningaanvragen digitaal regelen.

 • Gemeentelijke onderscheiding

  Kent u een persoon of instelling die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de lokale gemeenschap en daarom een onderscheiding verdient? Dan kunt u deze voordragen bij de gemeente. De persoon of het bedrijf hoeft niet in Leidschendam-Voorburg te wonen of gevestigd te zijn.

 • Begeleiding of dagbesteding

  Als u hulp nodig heeft bij het aanbrengen van structuur, regelen van dagelijkse zaken, plannen van activiteiten of bij praktische zaken, kan de gemeente u soms begeleiden. Bijvoorbeeld als u een verstandelijke beperking heeft, een psychische aandoening of als uw geheugen achteruitgaat. Vraag een gesprek aan. We kijken dan samen met u en uw familie, huisgenoten of iemand anders uit uw omgeving wat u zelf nog kunt doen. En wat de mogelijkheden voor ondersteuning zijn.

 • Dwangsom bij niet tijdig beslissen

  Voor aanvragen en bezwaarschriften geldt een termijn waarbinnen de gemeente een besluit moet nemen. Dit heet de beslistermijn. Beslist de gemeente te laat dan kunt u de gemeente in gebreke stellen en een financiƫle tegemoetkoming vragen. Een dwangsom vraagt u schriftelijk aan.

 • Vervoer en mobiel blijven

  Als u door ziekte of ouderdom minder mobiel bent, zijn er diverse mogelijkheden om toch deel te nemen aan het dagelijkse leven. Zowel in en om het huis, maar ook voor vervoer over korte en lange afstanden. Bijvoorbeeld met een rolstoel, scootmobiel, aangepaste fiets, handfiets of een Wmo-vervoerpas om met korting met de regiotaxi te reizen. Vraag een gesprek aan en dan kijken we samen hoe u geholpen kunt worden.

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan in het Servicecentrum. Daarvoor maakt u een afspraak. Het nieuwe document is na 5 werkdagen klaar en kunt u ophalen in het Servicecentrum Leidschendam. Een ID-kaart voor volwassenen is 10 jaar geldig. Voor jongeren tot 18 jaar is een ID-kaart 5 jaar geldig. Bij spoed bel 14 070.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties