Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
141 - 146 van de 146 Resultaten | |
Toon producten van | Gorinchem |
---|
Vanwege het coronavirus is het momenteel verboden om (kleine) evenementen te organiseren. U kunt dus geen (klein) evenement melden of een aanvraag indienen voor een evenementenvergunning. Het is nog onzeker wanneer dat weer verandert. Heeft u vragen? Neem dan contact via telefoonnummer 140183.
Wilt u in Gorinchem een evenement organiseren? Zoals een braderie, optocht, feest of een herdenking? Vraag dan een evenementenvergunning aan.
Organiseert u een klein evenement zoals een straat- of buurtfeest, een straatspeeldag of buurtbarbecue? Dan hoeft u hiervoor geen vergunning aan te vragen. Wel meldt u dit (melding klein evenement) bij de gemeente.
Vindt u dat u niet goed behandeld bent door de gemeente? Bijvoorbeeld omdat u geen antwoord krijgt op een brief. Of omdat een medewerker of bestuurder onbeleefd is? U kunt dan een klacht indienen.
Bedrijven in de binnenstad kunnen een parkeervergunning aanvragen. Let op:
U kunt maximaal 2 vergunningen per bedrijf (onder voorwaarden) aanvragen.
Bedrijfsvergunningen zijn gesplitst in Bovenstad, Benedenstad en Benedenstad-Zuid. U kunt alleen een vergunning aanvragen voor het gebied waarin uw bedrijf gevestigd is. Lees meer bij Parkeren binnenstad ondernemers
De gemeenteraad is het hoogste bestuur van de gemeente. De raad besluit over het beleid van de gemeente en controleert of het beleid goed wordt uitgevoerd.
Om de 4 jaar kiezen inwoners een nieuwe gemeenteraad.
De gemeenteraad heeft 3 belangrijke taken:
Er is een taakverdeling tussen de gemeenteraad en het college:
Dit reglement beschrijft de praktische zaken rond raadsvergaderingen van de gemeente Gorinchem. De actuele en officiële tekst van de verordening Reglement van Orde voor raadsvergadering vindt u op overheid.nl.
Jeugdhulp is hulp bij opvoeden, jeugdbescherming, jeugdreclassering, aanpak van kindermishandeling, geestelijke gezondheidszorg en zorg voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking.
Heeft u vragen over jeugdhulp voor kinderen tot 18 jaar, bel dan met het jeugdteam Gorinchem, telefoon (088) 892 88 93.
Ben je niet tevreden over de hulp die je krijgt van het jeugdteam, de gemeente of een jeugdhulpaanbieder? Neem contact op met Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ).
Alle (pleeg)kinderen, (pleeg)ouders en verzorgers die te maken hebben met jeugdhulp, hebben recht op een gratis en onafhankelijke vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met het jeugdteam.
Jaarlijks voert gemeente Gorinchem vanuit de Jeugdwet een cliëntervaringsonderzoek uit. Het doel van dit zogenaamde continuonderzoek is te achterhalen hoe jongeren en/of hun ouders/verzorgers de dienstverlening en ontvangen zorg en/of ondersteuning hebben ervaren. Alle ouders/verzorgers en jongeren worden drie maanden na de start van de jeugdhulp, maandelijks aangeschreven. Bij jeugdigen tot en met 15 jaar worden de ouders/verzorgers aangeschreven. Jeugdigen vanaf 12 jaar worden ook zelf aangeschreven. Het onderzoek wordt uitgevoerd door ZorgfocuZ.
Lees de resultaten over het cliëntervaringsonderzoek Jeugd 2019.
Bij een crisis- of noodsituatie kunt u politie, brandweer of ambulance bereiken via het Alarmnummer 112.
Heeft u een (dringende) vraag heeft op het gebied van (gezondheids-)zorg , bel dan uw huisarts of buiten kantoortijden de huisartsenpost Gorinchem: (0183) 64 64 10.
Crisislijn met 24 uurs bereikbaarheidsdienst: 0900-8440
Ernstig en acuut hulp nodig? Veilig Thuis en anderen hebben een gezamenlijke crisisdienst bij (o.a.) relationeel gebied, huiselijk geweld, verwaarlozing, kindermishandeling en eenzaamheid.
Deze dienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar onder telefoonnummer 0800-1471
Heeft u te maken met huiselijk geweld? Of kent u iemand die hieronder lijdt? Kijk wat u kunt doen op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl. of bel met het advies- en meldpunt ‘Veilig thuis’ via 0800-2000. U wordt doorverbonden met een steunpunt bij u in de buurt en krijgt advies, informatie of direct hulp.
De burgemeester kan bewoners een tijdelijk huisverbod opleggen als er huiselijk geweld is of dreigt. Iemand die huiselijk geweld pleegt, mag dan 10 dagen zijn of haar woning niet in. Ook mag hij of zij dan geen contact opnemen met de partner of de kinderen. Een ‘afkoelperiode’ dus. In deze afkoelperiode krijgen de slachtoffers van het huiselijk geweld hulp aangeboden. Ook diegene die uit huis is geplaatst, krijgt hulp aangeboden. Is de dreiging van huiselijk geweld niet binnen deze 10 dagen afgenomen, dan kan de burgemeester het huisverbod met maximaal 18 dagen verlengen.
Iedereen die werkt met kinderen of volwassenen, moet werken met een meldcode. Hierin staat wat een professional het beste kan doen als hij of zij mishandeling vermoedt. De Rijksoverheid geeft meer informatie over de meldcode.