Resultaten

141 - 150 van de 154 Resultaten
Toon producten van Montferland
 • Exploitatievergunning horecabedrijf

  Om een horecabedrijf in de gemeente Montferland te hebben of beginnen heeft u een exploitatievergunning nodig. U heeft deze vergunning nodig als u een hotel, restaurant, pension, cafetaria, snackbar, discotheek, clubhuis of andersoortige horecagelegenheid exploiteert die geen alcohol verkoopt, maar waar het wel mogelijk is om te drinken, eten en/of kan worden overnacht. Als u geen exploitatievergunning heeft mag u niet open.

 • Aankondigingsbord plaatsen

  U mag niet zomaar een aankondigingsbord plaatsen aan de openbare weg. Bijvoorbeeld om een evenement aan te kondigen of gedachten of gevoelens te openbaren. Wilt u dit toch doen? Dan vraagt u hiervoor toestemming aan de gemeente.

 • Bouwwerk, start melding

  In een omgevingsvergunning voor bouwen staan regels waaraan u zich moet houden. Als u start met de bouw- en ontgravingswerkzaamheden dient u dit tijdig te melden bij de gemeente. Wat u exact moet melden, kunt u terugvinden in de omgevingsvergunning.

 • Bromfietsrijbewijs

  U kunt vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen voor het bromfietsrijbewijs. Vanaf 16 jaar mag u rijlessen volgen en praktijkexamen doen. U vraagt uw bromfietsrijbewijs persoonlijk aan bij de gemeente. Na ongeveer een week kunt u uw bromfietsrijbewijs afhalen.

 • Reisdocument voor Nederlanders wonend in het buitenland

  Heeft u de Nederlandse nationaliteit? En bent u uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen (BRP) omdat u in het buitenland woont? Dan kunt u bij ons een paspoort, identiteitskaart of een DigiD aanvragen. U kunt hiervoor een afspraak maken. Voor overige zaken dient u contact op te nemen met de Nederlandse ambassade of consulaat in het land waar u woont.

 • Melden bijstand

  Heeft u te weinig inkomen om van te leven en zijn er geen andere voorzieningen? Dan kunt u mogelijk een bijstandsuitkering krijgen. Leest u deze pagina eerst goed. Als u hierna de bijstandsuitkering wilt aanvragen dan kunt u klikken op onderstaande groene knop 'Aanvragen'.

 • Melding openbare ruimte

  De openbare ruimte bestaat uit plekken die voor iedereen toegankelijk zijn. Denk aan pleinen, wegen, parken, speeltuinen of sportvelden. Het is belangrijk dat deze plekken veilig en netjes zijn. Ziet u iets dat stuk is of opgeruimd moet worden? Dan doet u een melding hiervan bij de gemeente. De gemeente probeert er dan zo snel mogelijk iets aan te doen.

 • Planschade

  Planschade is schade die veroorzaakt wordt door een ruimtelijk plan. Dat kan een bestemmingsplan zijn, maar ook andere ruimtelijke plannen kunnen schade veroorzaken. Krijgt een gebied door een bestemmingsplan een andere bestemming? Dan kan dat schade voor u opleveren. Bijvoorbeeld als een plan bepaalt dat er een woonbestemming komt op een stuk grasland. Dit kan schade opleveren voor de omliggende huizen. Is dit bij u het geval? Dan kunt u aan de gemeente een vergoeding vragen voor deze planschade.

 • Afschrift (uittreksel) burgerlijke stand

  De burgerlijke stand maakt en bewaart officiële documenten van belangrijke gebeurtenissen. Deze documenten worden akten genoemd. Voorbeelden van akten zijn een geboorteakte, huwelijksakte, echtscheidingsakte en een overlijdensakte.

 • Vuur stoken

  U mag niet zomaar vuur stoken in de open lucht (zoals bijvoorbeeld een paasvuur, vreugdevuur of hout of groenafval verbranden). Wilt u dit toch doen? Kijk eerst of u een ontheffing nodig heeft. Zo ja, vraag deze dan aan bij de gemeente.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties