Resultaten

151 - 158 van de 158 Resultaten
Toon producten van Renkum
 • Briefadres aanvragen

  Heeft u geen woonadres? Bijvoorbeeld omdat u in een instelling woont? Dan kunt u zich onder bepaalde voorwaarden inschrijven op een briefadres. Dit kan het adres van een familielid, vriend of kennis zijn.

 • Rioolheffing

  Rioolheffing is een heffing op het gebruik van het riool. Heeft u een woon- of bedrijfsruimte die direct of indirect is aangesloten op de gemeentelijke riolering? Dan bent u rioolheffing verschuldigd. Met de opbrengsten onderhoudt en vernieuwt de gemeente de riolering.

 • Vreemdelingenpaspoort

  Een vreemdelingenpaspoort is een paspoort voor niet-Nederlanders die in Nederland wonen of verblijven en in het land van herkomst geen reisdocument kunnen krijgen. Ook kunt u het vreemdelingenpaspoort in Nederland gebruiken als een geldig identiteitsbewijs.

 • Trouwen of partnerschap registreren

  Als u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, moet u dat eerst melden. Vroeger heette dit in ondertrouw gaan. Is uw ceremonie niet in het gemeentehuis leg dan eerst bij de locatie van uw keuze de datum en tijdstip vast.

 • Echtscheiding

  Wilt u gaan scheiden? Dan heeft u een advocaat nodig. De advocaat dient voor u het verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank. Zodra de rechter een definitieve uitspraak heeft gedaan, moet uw advocaat de echtscheiding binnen 6 maanden laten inschrijven bij de gemeente waar u getrouwd bent.

 • Hulp bij huishouden

  Heeft u hulp nodig bij het huishouden? Bijvoorbeeld bij het schoonmaken of het doen van de was. En kunnen uw kinderen, familie, buren of anderen u hierbij niet helpen? Dan kunt u misschien hulp krijgen bij het huishouden. Wij noemen dit een algemene voorziening huishoudelijke ondersteuning.

 • Achternaam wijzigen

  Wilt u uw achternaam of die van uw kind wijzigen? Of wilt u een naam toevoegen aan uw eigen achternaam? Dan moet u daarvoor toestemming vragen aan het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Redenen om uw achternaam te wijzigen, kunnen zijn: De naam is, eventueel in combinatie met het beroep, maatschappelijke positie of de persoonlijke situatie, ongepast of bespottelijk; De naam komt zo vaak voor dat zij onvoldoende onderscheid biedt; De naam is in het Nederlands moeilijk uitspreekbaar; De naam is onjuist gespeld in de akten van de burgerlijke stand; De ouders zijn uit elkaar; De achternaam van het kind is anders dan die van de andere kinderen in het gezin.

 • Verhuizing doorgeven

  Verhuist u binnen de gemeente Renkum? Of komt u in de gemeente Renkum wonen? Geef uw verhuizing aan ons door. Dat kan direct online. Maar ook in het gemeentehuis. Wij verwerken uw verhuizing in de Basisregistratie Personen (BRP). De gemeente geeft uw verhuizing door aan de meeste overheidsinstanties zoals de Belastingdienst, DUO, de Sociale Verzekeringsbank en pensioenfondsen. Wanneer doorgeven? U kunt uw verhuizing doorgeven vanaf 4 weken voor de verhuizing tot 5 dagen erna. Geeft u de verhuizing later door dan dat u daadwerkelijk verhuisd bent? Dan is de datum waarop u de verhuizing doorgeeft uw officiële verhuisdatum. Wij verwerken uw verhuizing op de datum die u heeft ingevuld als datum van verhuizing. Op de datum van uw verhuizing (dus niet de datum waarop u het heeft doorgegeven) krijgt u een bevestiging van ons. 

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties