Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
161 - 170 van de 171 Resultaten | |
Toon producten van | Hof van Twente |
---|
Wilt u werkzaamheden verrichten aan een rijks- of gemeentelijk monument, zoals onderhoud, restauratie of verbouw? Dan is een omgevingsvergunning voor de activiteit monument onderhouden, restaureren, veranderen of slopen vereist. Voor alle monumenten geldt dat zowel de buitenkant als het interieur is beschermd, tenzij anders is beschreven. In het monumentenregister van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed kunt alle rijksmonumenten in de gemeente Hof van Twente bekijken. De gemeentelijke monumenten in de gemeente Hof van Twente zijn te raadplegen in de lijst met gemeentelijke monumenten. Een omgevingsvergunning voor de activiteit "monumenten" vraagt u aan via het omgevingsloket en in ieder geval zijn de volgende gegevens vereist:
Wanneer u wilt gaan bouwen of verbouwen heeft u meestal een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen nodig. Controleer op het omgevingsloket of u voor uw bouwwerkzaamheden een omgevingsvergunning nodig heeft. Voordat u een aanvraag indient adviseren wij u om vooroverleg te plegen met de gemeente. Een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen vraagt u aan via het omgevingsloket en in ieder geval zijn de volgende gegevens vereist:
De gemeente Hof van Twente heeft een onafhankelijke welstandscommissie die haar adviseert over alle ingediende omgevingsvergunningen die te maken hebben met bouwen en verbouwen (uitgezonderd interne verbouwingen en tijdelijke bouwwerken). Er wordt op basis van het welstandsbeleid gekeken naar de zaken als de kwaliteit van een ontwerp, de gekozen materialen en hoe een gebouw eruitziet.
De gemeente Hof van Twente heeft één milieupas waarmee diverse afvalzaken geregeld kunnen worden. Met deze milieupas kunt u de volgende zaken regelen:
Bent u 21 jaar of ouder en heeft u 3 jaar (of langer) onafgebroken een inkomen op bijstandsniveau? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden individuele inkomenstoeslag krijgen. U kunt één keer per jaar een toeslag ontvangen. Heeft u eerder individuele inkomenstoeslag ontvangen? Dan moet de laatste aanvraag minstens 12 maanden geleden zijn voordat u een nieuwe aanvraag hiervoor kunt doen.
Heeft u eerder de individuele inkomenstoeslag ontvangen van de gemeente Hof van Twente? In de beschikking die u toen hierover hebt gehad vindt u de datum waarop u weer een nieuwe aanvraag kunt doen.
In december 2020 hebben onbekende derden zich toegang verschaft tot onze computersystemen.
Wij kunnen melden dat wij gestart zijn met het opbouwen van een nieuwe ICT-omgeving. Voorafgaand aan ingebruikname van nieuwe applicaties wordt een proces doorlopen met controles op inrichting en beveiliging. Wanneer u nu digitaal contact heeft met de gemeente verloopt dat via een heel nieuwe en veilige infrastructuur. Daarnaast kunnen we weer mailen met Zivver, een programma dat zorgt voor het veilig sturen van vertrouwelijke informatie.
Op dit moment wordt er door meerdere autoriteiten op verschillende manieren gemonitord of er gegevens gepubliceerd worden die privacygevoelig zijn. Tot nu toe is dat niet het geval.
Op deze pagina vindt u meer informatie over de situatie.
Als u een klein evenement organiseert dat voldoet aan onderstaande voorwaarden, dan kunt u volstaan met een melding.
Indien u voldoet aan de voorwaarden voor een melding, dan kunt u het meldingsformulier invullen.
Wanneer u niet kunt volstaan met een melding, dan moet u een evenementenvergunning aanvragen.
Wilt u reclame maken voor een evenement of voor commerciële activiteiten, dan heeft u geen vergunning nodig. Reclame is toegestaan, zolang dit voldoet aan de regels in het Reclamebeleid 2011. Dit beleid ziet toe op het plaatsen van zowel tijdelijke als permanente reclame. Het kan zijn dat u voor het plaatsen van het reclameobject een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen nodig heeft. U kunt hiervoor een vergunningscheck doen in het omgevingsloket. Om u het zoeken in het reclamebeleid gemakkelijk te maken kunt u een vragenboom doorlopen op pagina 34 van de hiernaast te downloaden folder Reclamebeleid 2011. U weet dan meteen bij welk hoofdstuk u moet zijn. U kunt uw evenement ook promoten op evenementenportaalborden van de gemeente.
U vraagt een drank- en horecavergunning aan als u nieuwe activiteiten start, maar ook als er bepaalde wijzigingen doorgevoerd worden. Bijvoorbeeld bij bouwtechnische wijzigingen, verandering van ondernemingsvorm of als er andere leidinggevenden zijn. Een drank- en horecavergunning is persoonsgebonden. U kunt deze vergunning dus niet doorgeven aan anderen. De behandeling van een vergunningaanvraag duurt 8 weken. De Drank- en Horecavergunning is bestemd voor:
Als iemand in Nederland overlijdt, moet dat worden aangegeven bij de gemeente. De aangifte is kosteloos en doet u in de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal geeft de begrafenisondernemer het overlijden door (overlijdensaangifte). Een familielid of kennis van de overledene kan dat ook doen. In Nederland moet een overledene binnen 6 werkdagen na het overlijden begraven of gecremeerd worden. Hiervoor moet de ambtenaar van de burgerlijke stand een verlof afgeven. U kunt daarom het beste binnen 5 werkdagen aangifte (laten) doen bij de burgerlijke stand. De aangifte doet u persoonlijk in de publiekshal.