Resultaten

161 - 168 van de 168 Resultaten
Toon producten van Lopik
 • Beschermd wonen (Wmo)

    U wordt doorgelinkt naar de site van het Breed Sociaal Loket van de gemeente Lopik.

 • Bijstand, tegenprestatie

  De gemeente kan u verplichten om een tegenprestatie te verrichten. Officieel heet dit: Tegenprestatie naar vermogen. Dit kan als u 18 jaar of ouder, maar jonger dan de pensioengerechtigde leeftijd bent. De tegenprestatie bestaat uit de plicht om onbeloonde maatschappelijk nuttige werkzaamheden te verrichten in de samenleving als tegenprestatie voor het ontvangen van een uitkering. Let op! Als u uw verplichting om een tegenprestatie naar vermogen te verrichten niet nakomt, kan de gemeente uw bijstand afstemmen. De afstemming wordt gedaan volgens de Afstemmingsverordening van uw gemeente. U hoeft geen tegenprestatie te doen als u: volledig en duurzaam arbeidsongeschikt bent; of een alleenstaande ouder bent en u bent uitgezonderd bent voor de tegenprestatie. De tegenprestatie bestaat uit de plicht om onbeloonde maatschappelijk nuttige werkzaamheden te verrichten in de samenleving als tegenprestatie voor het ontvangen van een uitkering.

 • Bijstand, instelling of tehuis

  Als u in een inrichting verblijft, krijgt u een lagere bijstandsnorm. Deze is bedoeld als zak- en kleedgeld. Met een inrichting wordt onder andere bedoeld: een kliniek, een verzorgingstehuis of een verpleegtehuis.

 • Overzicht geleverde persoonsgegevens opvragen

  (Overheids)organisaties kunnen gegevens van u opvragen aan de gemeente. Bijvoorbeeld voor: pensioenen; uitkeringen; huurtoeslag; belastingen of rechtszaken. Als u wilt weten welke gegevens de gemeente over u heeft geleverd, kunt u hiervan een overzicht opvragen. Dit doet u in de gemeente waar u woont.

 • Rijbewijs

  U vraagt een rijbewijs persoonlijk aan bij de gemeente. Na vijf werkdagen kunt u uw rijbewijs afhalen. Spoedaanvraag Als u snel uw rijbewijs nodig hebt, doet u een spoedaanvraag. Als u het rijbewijs voor 14.00 uur aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag ophalen. Dit kost wel extra geld.  Hoe kan ik als 75-plusser mijn rijbewijs verlengen? De gemeente Lopik werkt op afspraak. Maak hier uw afspraak

 • Bromfietsrijbewijs

  U vraagt uw bromfietsrijbewijs persoonlijk aan bij de gemeente. Na ongeveer een week kunt u uw bromfietsrijbewijs afhalen. Spoedaanvraag Als u snel uw bromfietsrijbewijs nodig hebt, doet u een spoedaanvraag. Als u het rijbewijs voor 14.00 uur aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag ophalen. Dit kost wel extra geld.

 • Informatie over beleid of besluiten opvragen (Who-verzoek)

  Wilt u documenten van de gemeente hebben, dan kunt een verzoek indienen op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). De door u opgevraagde informatie wordt dan voor iedereen openbaar. Wilt u deze informatie op een andere manier gaan gebruiken dan waarvoor het bedoeld is, dan kunt u een verzoek op grond van de Wet hergebruik van overheidsinformatie (Who) indienen. Verschil tussen Who-verzoek en een Wob-verzoek Een verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur staat geen hergebruik van overheidsinformatie toe. Een Wob-verzoek zorgt namelijk alleen voor openbaarmaking van informatie voor iedereen. Een verzoek op grond van de Wet hergebruik van overheidsinformatie gaat verder dan openbaarmaking. De informatie kan dan voor andere doeleinden worden gebruikt dan waarvoor de informatie bedoeld is. Voor de goede orde wordt opgemerkt dat op 22 april 2014 is besloten met ingang van 30 april 2014 formeel de elektronische weg (e-mail-, faxverkeer o.i.d.), alsook voor het indienen/toesturen van ingebrekestellingen en overige correspondentie samenhangende met verzoeken op grond van de Wet openbaarheid van bestuur af te sluiten. Een en ander houdt in dat er geen elektronische Wob-verzoeken kunnen worden ingediend.

 • Levenloos geboren kind registreren

  Wanneer een kind levenloos wordt geboren, is dit een groot emotioneel gemis. Als u wilt, kunt u uw kindje laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit is niet verplicht. U doet uw verzoek tot registratie bij de gemeente waar u woont.  Met deze registratie is uw levenloos geboren kind zichtbaar voor u via MijnOverheid.nl en op een uittreksel van de BRP. 

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties