Resultaten 171 - 174 van 174 resultaten

 • Reclame maken of plaatsen

  Wilt u reclame maken voor een evenement of voor commerciële activiteiten, dan heeft u geen vergunning nodig. Reclame is toegestaan, zolang dit voldoet aan de regels in het Reclamebeleid 2011. Dit beleid ziet toe op het plaatsen van zowel tijdelijke als permanente reclame. Het kan zijn dat u voor het plaatsen van het reclameobject een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen nodig heeft. U kunt hiervoor een vergunningscheck doen in het omgevingsloket. Om u het zoeken in het reclamebeleid gemakkelijk te maken kunt u een vragenboom doorlopen op pagina 34 van de hiernaast te downloaden folder Reclamebeleid 2011. U weet dan meteen bij welk hoofdstuk u moet zijn.  U kunt uw evenement ook promoten op evenementenportaalborden van de gemeente.

 • Drank- en horecavergunning

  U vraagt een drank- en horecavergunning aan als u nieuwe activiteiten start, maar ook als er bepaalde wijzigingen doorgevoerd worden. Bijvoorbeeld bij bouwtechnische wijzigingen, verandering van ondernemingsvorm of als er andere leidinggevenden zijn. Een drank- en horecavergunning is persoonsgebonden. U kunt deze vergunning dus niet doorgeven aan anderen. De behandeling van een vergunningaanvraag duurt 8 weken. De Drank- en Horecavergunning is bestemd voor:

  • iedereen die tegen betaling alcoholhoudende dranken schenkt;
  • horeca-inrichtingen waar alcoholhoudende drank wordt geschonken, zoals een café of een restaurant;
  • slijterijen;
  • paracommerciële inrichtingen zoals verenigingen of stichtingen die zich richten op activiteiten van recreatieve, sportieve, sociaal-culturele, educatieve, levensbeschouwelijke of godsdienstige aard.

 • Aangifte van overlijden

  Als iemand in Nederland overlijdt, moet dat worden aangegeven bij de gemeente. De aangifte is kosteloos en doet u in de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal geeft de begrafenisondernemer het overlijden door (overlijdensaangifte). Een familielid of kennis van de overledene kan dat ook doen. In Nederland moet een overledene binnen 6 werkdagen na het overlijden begraven of gecremeerd worden. Hiervoor moet de ambtenaar van de burgerlijke stand een verlof afgeven. U kunt daarom het beste binnen 5 werkdagen aangifte (laten) doen bij de burgerlijke stand. De aangifte doet u persoonlijk in de publiekshal.

 • Veilig online

  We houden Hof van Twente zo veilig mogelijk. Hierbij hoort ook de digitale veiligheid van inwoners. Digitale criminaliteit, ofwel cybercrime, neemt steeds meer toe. Onder cybercrime verstaan we delicten die online gepleegd worden, zoals internetoplichting, afpersing via e-mail en phishing.

  Waar we ons voeger alleen zorgen hoefden te maken over de eigen veiligheid en die van de omgeving, vragen we tegenwoordig ook aandacht voor de digitale veiligheid van de inwoners van onze gemeente. Helaas is digitale veiligheid niet te garanderen, maar u kunt zich wel wapenen tegen digitale criminaliteit. De gemeente Hof van Twente zet zich in om bewoners en bedrijven weerbaar te maken tegen cybercrime. Want zo houden we Hof van Twente ook digitaal veilig.

  Cybercrime is enorm toegenomen. Naast berichten over oplichting aan de deur zijn er vooral veel meldingen van phishing, WhatsApp-fraude en aanvallen met gijzelsoftware. Bijvoorbeeld:

  • Valse e-mails over tools voor thuiswerken die van uw werkgever lijken te komen;
  • Sms over een pakketbezorging terwijl u geen pakketje verwacht
  • Betaalverzoeken voor aankopen die u niet gedaan hebt;
  • Websites van niet bestaande winkels;
  • Een bekende zegt via WhatsApp dat hij een nieuw nummer heeft en vraagt of hij snel geld kan lenen.

  Op deze pagina en op www.veiliginternetten.nl informeren we u over hoe u uzelf op het internet beschermt tegen kwaadwillenden.

  Meer informatie

  Slachtoffer geworden en aangifte doen?

  Bent u of is iemand in uw omgeving slachtoffer geworden van digitale criminaliteit? Of kent u personen die zich bezighouden met criminele digitale activiteiten? Doe dan aangifte bij de politie via politie.nl of bel 0900 8844 of ga naar het politiebureau. U kunt ook anoniem melding maken van cybercrime bij Meld Misdaad Anoniem: telefoonnummer 0800 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

  6 tips om online alert en veilig te zijn en u online privacy te beschermen: