Resultaten

11 - 20 van de 55856 Resultaten
 • Veilig mailen

  E-mails met gevoelige informatie De gemeente gaat zorgvuldig om met (persoons)gevoelige en/of vertrouwelijke informatie. Wanneer de gemeente u een e-mail stuurt met daarin zulke gegevens, gebruiken we ZIVVER. Hiermee worden e-mails veiliger verstuurd door het gebruik van een versleutelde verbinding en twee factor authenticatie.  Veilig verstuurde e-mail openen Heeft u een veilige verstuurde e-mail ontvangen van gemeente Vijfheerenlanden? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Wanneer u zo’n e-mail ontvangt moet u een toegangscode of SMS-code invoeren: •    De toegangscode heeft u vooraf via post, telefoon of persoonlijk ontvangen.  •    De SMS-code wordt gestuurd naar het mobiele telefoonnummer wat bij de gemeente bekend is. Reageren op een veilig verstuurde e-mail U leest het bericht dat veilig verstuurd is op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop 'Beantwoorden'. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail. Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer door aan ons Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer aan uw contactpersoon van de gemeente Vijfheerenlanden doorgeeft. Op deze manier kan de gemeente veilig met u blijven communiceren. Weet u niet meer wie uw contactpersoon is neem dan contact op met de gemeente via het contactformulier of bel naar 088 – 599 7000. De gemeente gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens. Om contact met u op te kunnen nemen en voor het versturen van een veilige mail hebben wij, naast uw mailadres ook uw mobiele nummer nodig. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt en ook niet verstrekt aan andere partijen. Indien gebruik van uw gegevens niet langer nodig is zullen wij deze per omgaande verwijderen.

 • Verhuizen

  Gaat u verhuizen? Laat het ons dan weten. Verhuist u naar een andere gemeente dan waar u nu woont? Dan geeft u het door bij de gemeente waar u gaat wonen. De nieuwe gemeente regelt dat u wordt uitgeschreven bij de oude gemeente. De verhuizing doorgeven kan al vanaf 4 weken voor de verhuisdatum tot 5 dagen erna. Doet u het later? Dan gaat de verhuizing in op de dag waarop u de verhuizing doorgeeft. Download deze informatie over deze video Video in MP4 formaat Video, 05 juli 2019, mp4 formaat, 44,16MB Ondertitelingsbestand Ondertiteling, 05 juli 2019, srt formaat, 2kB

 • Verhuizen naar het buitenland

  Verhuist u naar het buitenland? Geef de verhuizing vóór u vertrekt aan ons door. Dit kan vanaf 5 dagen voordat u verhuist. U hoeft de verhuizing alleen door te geven als u 8 maanden of langer binnen 1 jaar in het buitenland bent. Is dit korter? Dan hoeft u dit niet te melden. Wie kan de verhuizing doorgeven? iedereen vanaf 16 jaar ouders of gezaghouders voor kinderen tot 16 jaar die mee verhuizen ouders voor hun inwonende meerderjarige kinderen die mee verhuizen samenwonende echtgenoten of geregistreerde partners voor elkaar meerderjarige kinderen voor inwonende ouders die mee verhuizen een curator voor een persoon die onder curatele is gesteld Wij geven uw verhuizing door aan organisaties zoals de Belastingdienst, de Sociale Verzekeringsbank en uw pensioenfonds.

 • Verkiezingen

  Tijdens verkiezingen mag u stemmen op een politieke partij. U kunt stemmen voor bijvoorbeeld de gemeenteraad, provinciale staten of voor de Tweede Kamer. U krijgt uiterlijk 14 dagen voor de verkiezingen een stempas thuisgestuurd. Deze heeft u nodig om te stemmen. Kunt u niet zelf stemmen? Machtig iemand om voor u te stemmen. Dit kan via de stempas of met een machtigingsformulier. Bent u uw stempas kwijt of heeft u er geen gekregen? Vraag de gemeente om een nieuwe stempas. Dit kan mondeling tot de dag voor de verkiezingen om 12.00 uur. Vraagt u schriftelijk om een nieuwe stempas? Dan moet de gemeente dit uiterlijk 5 dagen voor de verkiezingen hebben gekregen. Anders is het te laat. Wilt u stemmen in een andere gemeente? Zet uw stempas eerst om in een kiezerspas. Let op, dit kan niet bij gemeenteraadsverkiezingen.

 • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

  Een organisatie kan u om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen. Bijvoorbeeld een werkgever, omdat u in de kinderopvang, in het onderwijs of als taxichauffeur gaat werken. Of omdat u een visum nodig heeft. In deze verklaring staat dat u niets strafbaars heeft gedaan dat te maken heeft met de reden waarvoor u de VOG nodig heeft. Ook organisaties kunnen een VOG aanvragen. Bijvoorbeeld om een contract af te sluiten. De dienst Justis van het ministerie van Veiligheid en Justitie geeft de VOG af.

 • Verklaring trouwen in het buitenland

  Bent u van plan in het buitenland te gaan trouwen? Sommige landen zullen dan om toestemming van uw gemeente vragen. Vraag daarom bij de gemeente om een Verklaring van huwelijksbevoegdheid of een ongehuwdverklaring. Hierin staat dat u allebei nog niet getrouwd bent en dat u volgens de Nederlandse wet met elkaar mag trouwen. Weet u niet zeker of u een document nodig heeft? U kunt dit van tevoren navragen bij de ambassade van het land waar u wilt trouwen. Of vraag het bij de gemeente waar u gaat trouwen. De verklaring van huwelijksbevoegdheid is 6 maanden geldig.

 • Vestiging vanuit het buitenland

  U woont in het buitenland en u wilt (opnieuw) in Nederland gaan wonen. Doe binnen 5 dagen na aankomst persoonlijk aangifte bij de gemeente. Deze aangifte is alleen mogelijk op afspraak bij de locatie Leerdam.

 • Vluchtelingenpaspoort

  U heeft een asielstatus en woont in Nederland? Dit betekent dat u erkend bent als vluchteling. U kunt dan een vluchtelingenpaspoort aanvragen. U mag er niet mee reizen naar uw land van herkomst. Een vluchtelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig. Dit hangt af van hoe lang uw verblijfsdocument geldig is.

 • Vreemdelingenpaspoort

  U woont in Nederland en u heeft niet de Nederlandse nationaliteit. Wel heeft u een geldige verblijfsvergunning. Dan kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Dit kan alleen als u in uw land van herkomst geen paspoort kunt krijgen. Informeer bij het consulaat of de ambassade of dit bij u het geval is. Met het vreemdelingenpaspoort mag u niet reizen naar uw land van herkomst. Een vreemdelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig.

 • Waardering onroerende zaken (WOZ)

  De gemeente bepaalt jaarlijks de waarde van onroerende zaken, zoals woningen, bedrijfspanden en grond. Deze waardebepaling - de WOZ-beschikking - is de basis voor de onroerendezaakbelasting. Deze is opgenomen op de gecombineerde aanslag die u jaarlijks van de gemeente ontvangt. Ook de Belastingdienst en het waterschap gebruiken deze WOZ-waarde voor de heffing van belastingen. Hoe wordt de waarde bepaald De gemeente schakelt deskundige taxateurs in voor de waardebepaling van onroerende zaken. Zij houden bijvoorbeeld rekening met: •    de grootte van het pand en de kavel; •    de ligging; •    het bouwjaar; •    bijzondere kenmerken, zoals een dakkapel of een aanbouw; •    bijzondere omstandigheden, zoals achterstallig onderhoud; •    de marktwaarde van het pand; •    de verkoopwaarde van een gelijksoortig pand.   Er zijn 2 peildata. Deze gebruiken we om de waarde te bepalen: •    prijspeildatum: 1 januari van het vorige kalenderjaar •    toestandspeildatum: 1 januari van het lopende kalenderjaar U kunt ook de WOZ-waarde van alle woningen in Nederland opzoeken via Landelijke Voorziening WOZ.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van

Acties