Resultaten

11 - 20 van de 127 Resultaten
Toon producten van Achtkarspelen
 • Bewijs van in leven zijn

  Vraag bewijs aan Met een bewijs van in leven zijn kunt u op papier laten zien dat u leeft. U vraagt een bewijs van in leven zijn aan bij de gemeente.

 • Bodeminformatie

  Als u een huis gaat kopen vraagt de hypotheekverstrekker u soms gegevens over het huis en de grond. De gemeente kan u die gegevens geven. Dit heet een bouw- en grondverklaring.

 • Persoonsgebonden budget (PGB)

  Een persoonsgebonden budget is geld (een budget) waarmee mensen zelf ondersteuning en begeleiding regelen en betalen. Dit kan zijn voor jeugdzorg of vanuit de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Sinds 1 januari 2015 zijn er  een aantal zaken rondom het PGB veranderd.

 • Verkeersonveilige situatie melden

  Het kan zijn dat u een onveilige verkeerssituatie ziet. Bijvoorbeeld een gevaarlijk kruispunt of een onoverzichtelijke oversteekplaats. Of u vindt dat uw straat of wijk een 30 km/u-gebied moet worden.

 • Bodemverontreiniging, sanering

  Hebt u grond in bezit of wilt u grond aankopen, let dan op bodemvervuiling. De kans hierop is niet groot, maar zorg ervoor dat u bij het aankopen van grond inzage krijgt in de kwaliteit van de grond. Dit kan bijvoorbeeld via een bodemonderzoek. Blijkt dat de grond vervuild is, dan moet deze worden gesaneerd (schoongemaakt).

 • Taxatieverslag

  De WOZ-waarde wordt gebruikt voor het bepalen van de hoogte van de onroerende zaakbelasting (OZB). De WOZ-waarde wordt elk jaar bepaald aan de hand van de waarde van het pand of woning. Taxatieverslag inzien

 • Sportaccommodaties en velden huren

  De gemeente heeft meerdere accommodaties (ruimtes of terreinen) voor sport. Bijvoorbeeld een sporthal, sportcomplex en -terreinen. De gemeente verhuurt deze aan sportverenigingen. U kunt ook voor een bepaalde activiteit een accommodatie huren. Bijvoorbeeld voor bedrijfssportwedstrijden of toernooien.

 • Sociale huurwoning

  Sociale huurwoningen zijn goedkopere huurwoningen die meestal eigendom zijn van een woningcorporatie. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Schrijf u in bij een woningcorporatie. Op de website van WoonFriesland.nl (locatie Burgum) vindt u meer informatie. 

 • Koninklijke onderscheiding, lintje

  Als u iemand kent in uw omgeving die een lintje verdient, dan kunt u die persoon voordragen.

 • Collecte

  Als u voor een goed doel geld of spullen wilt inzamelen, dan vraagt u een collectevergunning aan bij de gemeente. Vraag collectevergunning online aan (met DigiD)

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties