Resultaten

11 - 20 van de 148 Resultaten
Toon producten van Almelo
 • Kopie waarmerken

  Heeft u een verklaring nodig dat de kopie van een document er precies hetzelfde uitziet als het origineel? Bijvoorbeeld een kopie van een paspoort, rijbewijs of verblijfsvergunning? Vraag dan de gemeente om de kopie te waarmerken. Daarvoor kunt u een afspraak maken.

 • Legaliseren handtekening

  Moet u aantonen dat uw handtekening van u is? Dan kunt u uw handtekening laten legaliseren in het stadhuis. Daarvoor kunt u een afspraak maken.

 • Garantstelling of logiesverstrekking

  Hebt u iemand uit het buitenland uitgenodigd om bij u te logeren? En heeft deze persoon een visum voor Nederland nodig? Dan hebt u een garantstelling of logiesverstrekking nodig met daarop een gelegaliseerde handtekening. U staat dan namelijk financieel garant voor deze persoon. U regelt het in het stadhuis. Bel ons om een afspraak te maken.

 • Evenement: melding of vergunning

  Wilt u een evenement organiseren? Zoals een braderie, optocht, feest of een herdenking? En is uw evenement voor publiek toegankelijk? Soms hoeft u alleen een melding te doen. In andere gevallen heeft u een evenementenvergunning nodig. Een aanvraag of melding voor een evenement dient u schriftelijk in bij de gemeente.

 • Straatfeest melden

  Organiseert u een straat- of buurtfeest of een buurtbarbecue? Dan heeft u geen vergunning nodig. Wel moet u het straatfeest uiterlijk 2 weken van tevoren bij de gemeente melden. Een straatfeest kunt u online melden.

 • Drank- en horecavergunning

  Wilt u een horecabedrijf starten of overnemen? Dan heeft u in ieder geval een exploitatievergunning nodig. Wilt u alcohol verkopen in de horecabedrijf? Dan heeft u ook een drank- en horecavergunning nodig. Een exploitatievergunning en een drank- en horecavergunning vraagt u aan in het stadhuis. Heeft u een exploitatievergunning, en of een drank- en horecavergunning en wijzigt er iets in uw onderneming? Zoals wijzigingen van leidinggevenden, ondernemingsvorm of de inrichting? Bel ons voor meer informatie of voor het maken van een afspraak over aanpassing van uw vergunningen.

 • Andere vergunningen

  In de Algemene plaatselijke verordening (APV) staat voor welke activiteiten een vergunning nodig is. In de APV vindt u een totaaloverzicht.

 • Collectevergunning

  Wilt u met uw organisatie geld inzamelen voor een goed doel? En staat uw organisatie niet op het landelijk collecterooster van het CBF? Vraag dan schriftelijk een collectevergunning aan bij de gemeente.

 • Slopen: melding of vergunning

  Wilt u een pand of woning slopen? Of een gedeelte daarvan? Dan hebt u meestal geen vergunning nodig. Maar vaak moet u dit wel melden bij de gemeente. U regelt het via DigiD in het Omgevingsloket online.

 • Rioolaansluiting

  Gaat u een nieuw huis of bedrijfsgebouw bouwen? En hebt u een aansluiting op het openbare riool nodig? Vraag op tijd een rioolaansluiting aan bij de gemeente. Bel de gemeente voor het juiste aanvraagformulier (vrijverval of drukriool). Het ingevulde formulier levert u af in het stadhuis.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties