Resultaten

11 - 20 van de 207 Resultaten
Toon producten van Buren
 • Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

  Bent u lichamelijk beperkt en kunt u uw auto niet altijd voor uw deur parkeren, dan kunt u bij de gemeente een aanvraag indienen voor een eigen gehandicaptenparkeerplaats.

 • Verkeersontheffing

  Soms heeft u een ontheffing nodig als u iets wilt doen op of aan de openbare weg. Bijvoorbeeld als u een verhuiswagen of kraan op de weg wilt plaatsen (waarbij de weg gedeeltelijk wordt afgesloten), bouwwerken plaatst, fietstochten of evenementen organiseert. U vraagt hiervoor een ontheffing aan bij de wegbeheerder.

 • Parkeervergunning

  In de gemeente Buren heeft u geen parkeervergunning of parkeerontheffing nodig.

 • Participatieregeling

  Voor deelname aan sociale-, culturele- en sportactiviteiten kan een volwassene  in aanmerking komen voor een vergoeding van € 150,– per persoon per jaar. U kunt hierbij denken aan een vergoeding van kosten contributie vereniging / club, – cursusgelden, – bezoek aan culturele activiteiten, – abonnementen etc. Voor informatie en voor het doen van een aanvraag kunt u contact opnemen met…

 • Geluidhinder

  Het is in de gemeente niet toegestaan om onnodig geluid te maken. Als u dit in bepaalde omstandigheden toch wilt doen kunt u de ontheffing geluidhinder aanvragen.

 • Afval scheiden, heel gewoon!

  Per 1 juli 2019 verandert de manier waarop Avri het afval bij u ophaalt. Plastic, gft en papier haalt Avri bij u op. Restafval brengt u weg naar een ondergrondse container in de wijk.

 • Naamswijziging achternaam

  In bepaalde situaties kunt u uw achternaam of die van uw kind wijzigen. Download de brochure Naamswijziging en bekijk of dit kan. Staat uw situatie in deze brochure? Dan kunt u een aanvraag voor naamswijziging indienen bij Dienst Justis.

 • Wet openbaarheid van bestuur

  De Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob) zorgt ervoor dat burgers toegang hebben tot veel documenten die bij de overheid aanwezig zijn. Het uitgangspunt van de wet is dat alle bestuurlijke documenten openbaar zijn, tenzij er een heel goede reden is om een document niet openbaar te maken.

 • Vergunning exploitatie seksbedrijf

  In de gemeente Buren is het verboden een seksinrichting te vestigen of te exploiteren. Dit is vastgelegd in hoofdstuk 3 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

 • Restgroen

  Wilt u een gemeentelijke groenstrook kopen en uw tuin uitbreiden? Of heeft u gemeentegrond in gebruik en is dit niet bekend bij de gemeente? Op deze pagina vindt u meer informatie over restgroen, het gebruik er van en alle informatie die hierbij hoort. Restgroen is openbaar groen van ondergeschikte betekenis en heeft geen toegevoegde waarde meer voor het openbaar gebied.…

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties